İlişki Yönetimi Konusuna Önem Verin! - Gamze Çıtıroğlu

    Ekin Kimya Yönetim Danışmanı ve Aktaş Madeni Yağ Bölüm Lideri Gamze Çıtıroğlu ile kariyer yolculuğu hakkında çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Dileriz bu video kariyer planlamanızda size ilham verir.

    Gamze Çıtıroğlu İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalürji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Mezun olduktan sonra İTÜ'de yine aynı bölümde araştırma görevlisi oldu ve doktora çalışmaları yaptı. 1990 yılında özel sektörde çalışma isteğine kulak vererek Transtürk Kimya'da işe girdi ve 10 yıl boyunca proje yöneticiliği, ticaret müdürlüğü ve genel müdürlük yaptı. Bir yandan çalışma hayatı devam ederken, 1996 yılında yöneticilik konusunda gelişimine çok katkısı olan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin 'Executive Strategic Management Program'ını tamamladı. 2000 yılında eşi Murat Çıtıroğlu'nun başarılı girişimi Ekin Kimya'da kariyerini sürdürme kararı aldı. Bünyesinde çalıştığı 20 yılda, Ekin Kimya'nın yeni iş alanlarına girerek büyümesi ve alanında lider bir firma olmasında önemli bir rol üstlendi. 2014 yılından itibaren şirketi dönüştüren kurumsallaşma sürecinin sürükleyicilerinden oldu. Bu süreçte Ekin Kimya'nın benimsediği "Tek Yön Tek Takım" ortak akıl ve stratejik önceliklerle yönetim yaklaşımı, 2019 yılında Deloitte En İyi Yönetilen Şirketler ödülüne ve dünyanın en büyük özellikli kimyasal tedarikçilerden biri olan Azelis'in, şirketin ilaç ve gıda bölümlerini satın almasına kadar uzanan başarıları getirdi. Gamze Çıtıroğlu, halen Azelis ve Ekin Kimya birleşme sürecinde yönetim danışmanı olarak kilit bir görev üstleniyor. Aynı zamanda Ekin Kimya'da başladığı Chevron Madeni Yağ Bölümü liderliğini, 'Türkiye Fortune 500' listesinde 227. sırada yer alan Aktaş Dış Ticaret bünyesinde yürütüyor. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.