akademisyen

    • Dünyayı değiştirme potansiyeli sende var!

      1957 yılında doğan Erhan Erkut, İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, doktorasını Florida Üniversitesi’nde tamamladı. Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut, 9 eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş 5 başarı ödülü aldı. Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı. 2005’de Türkiye’ye dönen Prof. Erkut, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü, 2014′den bu yana ise MEF Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu.

       

    • Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu başarılarından dolayı TEV bursuyla Stanford Üniversitesi Mühendislik ve Ekonomi Sistemleri Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde doktorasını tamamladı. Düzce Üniversitesi’nin kurucu rektörü oldu. Yenilikçi, girişimci, hesap verebilir bir yükseköğretim kurumu oluşmasında liderlik yaptı. Sürdürülebilirlik, kadın liderliği, eğitim ve diğer konulardaki projelerde yer aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Şerifoğlu, Uluslararası Kadınlar Forumu (IWF) tarafından Fark Yaratan Kadın Ödülü'ne layık görüldü. İki çocuk annesi olan Şerifoğlu, IWF Türkiye’nin kurucu başkanı ve KalDer yönetim kurulu üyesidir.

      BinYaprak | Süre 08:26 | İstanbul, Ocak 2016


    • Abdulkadir Özbek, topluluk önünde konuşma korkusunu yenmenin dört adımını nasıl uyguladığını ve hayatında yaşadığı başarısızlıkları nasıl başarıya dönüştürdüğünü anlatıyor.

      1983 Ankara doğumludur. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. İşletme Bölümü alanında da doktora çalışmasına devam etmektedir. Türkiye'de 102 üniversitede eğitim veren ilk ve tek eğitimcidir. 1983 Ankara doğumludur. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır. İşletme Bölümü alanında da doktora çalışmasına devam etmektedir. 

    • HAYATI TAKİP ET! Nişantaşı Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı ve Kadın Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Göknur AKÇADAĞ ile kariyer yolculuğu hakkında çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Dileriz bu video #kariyer planlamanızda size ilham verir.

      ---------------------------------------

      Doç. Dr. Göknur AKÇADAĞ, Ankara Üniversitesi DTCF Tarih Bölümünden mezun oldu. YL ve Doktorasını aynı dalda tamamladıktan sonra, İnönü Üniv.’nde asistan ve yardımcı doçent oldu, Araştırma Merkez Müdürlüğü görevini yürüttü. The State University of New York – Binghamton Univ. (SUNY), Fernand Braudel Center’da post doktora yaptı (2007-2008). Yıldız Teknik Universitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünde görev yaptı ve ABD’de çeşitli araştırma ve projeler gerçekleştirdi, "New York Türk Müzesi" projesi üzerine çalıştı. 2011-2018 arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, AR-GE ve Proje, Dış İlişkiler Daire Başkanlıklarını yürüttü, Doçent oldu. Avrupa Konseyi, Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nda Türkiye temsilcisi ve Türkiye ulusal odak noktası (2011 - 2018); UNESCO- TMK Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyeliği görevlerini yürütmüştür. Nişantaşı Üniv.'nde Tarih Bölüm Başkanı ve Kadın Araştırmaları Direktörü olarak görev yapmaktadır. UN Women, Women's Economic Empowerment Platform, Global Champion (Dünya genelinde 600 kadın arasından seçilen 72 kadın global elçi arasında yer almaktadır. (2016-..); Darüşşafaka YDK üyesi ve Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi KK/ İcra Kurulu Üyesidir. Turkish Coffee Truck/ Turkish Coffee Lady (ABD); Türk Kahvesini Tanıtım Kültür Diplomasi Projesi ve girişimi mentorü ve Türkiye Direktörüdür. Turkishjournal.com (NY, ABD)'de köşe yazıları yazmaktadır. TurkishWin destekçisi, Binyaprak'ın ilkyaprak ve mentorudür.

    • ‘’Hedeflerini erken belirle!’ diyen Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar kendi kariyer planlaması hakkında bilgiler veriyor. Siz de kendi #başarıhikayenizi yazmaya hazır mısınız?

      Prof. Dr. Nigar DEMİRCAN ÇAKAR, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde okudu. Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik Bölümü’nü tamamladı. GYTE İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans ve Doktora yaptı. ABD’de ve Sabancı Üniversite’sinde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Yönetim ve Organizasyon alanında Doçent unvanını aldı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü’ne Doçent olarak atandı. Düzce Üniversitesi’nde göreve başladı ve Profesör unvanını aldı. Anabilim dalı başkanlığı, merkez müdürlüğü ve dekanlık görevlerini yürüttü. Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İşletme Fakültesi Dekanlığı görevlerini yaptı. 2015’te Düzce Üniversitesi Rektörü olarak atandı, halen bu görevine devam etmektedir.

       

    • ‘’İmkansız diyenleri duymayın!’’ diyen Bilgi Üniversitesi Akademisyen’i Itır Erhat, sosyal giriştirimcilik, İngiliz dili ve edebiyatı ve akademisyen hayatı hakkında bir takım bilgiler veriyor. Siz de kendi #başarıhikayenizi yazmaya hazır mısınız?

      Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. Aynı üniversitede Felsefe yüksek lisans programını tamamladı ve aynı yıl Cambridge Üniversitesi'nde Felsefe öğrenimine başladı. M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı.  2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine dersler veren Itır, Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu oluşumu olan Adım Adım’ın kurucuları arasında. Bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu ve 2010 yılında Ten Outstanding Young  Persons jüri özel ödülünü aldı, 2014 yılında ise Ashoka Fellow seçildi.



    • Türkiye’de eğitimden istihdama, ekonomiden iş güvenliğine yüzlerce veriyi analiz eden Selçuk R. Şirin, durumun iç açıcı olmadığını belirterek başlıyor konuşmasına. Ancak bu verilere rağmen kendisini asıl kaygılandıran noktanın ülkedeki hayal kıtlığı olduğunu vurgulayan Şirin, bu durumu teknolojik ve beşeri gelişmenin önündeki en büyük engel olarak görüyor. Şirin, hayalini yitiren ülkede “katma değer yaratamazsınız" diyor. Çözüm ise itiraz etmekten geçiyor çünkü Şirin'e göre itirazsız hayal, hayalsiz ilerleme olmaz.

      New York Üniversitesi (NYU) Javits Professorü. İstatistik ve davranış bilim alanında uzman olan Şirin ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi almış ve NYU-Şirin Araştırma Lab’ında 100’e yakın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Ögretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Genç Araştırmacı Ödülü ve dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği olan AERA’dan da Araştırma Büyük Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonuna seçilmiştir. Hürriyet’te veriye dayalı köşe yazıları yazmakta olan Selçuk Şirin’in son kitabı “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet” ilk 6 ayda 10 baskıya ulaşmıştır.

      This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx

    • Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi mentorlarından Gizem Kayar eğitim hayatını, bilgisayar mühendisliği bölümünü nasıl seçtiğini, kariyer yolculuğunu ve deneyimlerini anlatıyor.


    • Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM bünyesinde yürütülen STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı hoşgeldiniz tanıtım videosundan oluşmaktadır.

    • Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Öznur Taştan ile STEAMWIN canlı yayınında buluştuk.

      Yrd. Doç. Dr. Öznur Taştan, 2017 Aralık'tan bu yana Sabancı Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesidir. Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği ile Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik programları ile afiliyedir. 2004 yılında, Sabancı Üniversitesi Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik bölümünden mezun olan Öznur Taştan, doktorasını Carnegie Mellon Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi üzerine tamamlamış, ve sonrasında Microsoft Research Araştırma Labaratuvarları’nda, doktora-sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. 2012-2017 yıllarında, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi kadrosunda yer almıştır. Dr. Taştan, 2012’de L’Oreal-UNESCO Genç Bilim Kadını ödülüne, 2014 yılında ise Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülüne layık görülmüştür. Dr. Taştan’ın araştırma konuları işlemsel biyoloji, biyoenformatik ve makine öğrenmesi alanlarını kapsamaktadır. Güncel araştırma konuları arasında kompleks hastalıklara dair -omik veri kümelerinin entegrasyonu ve işlenmesi ile hastalıklara dair tahmin ve bilgi çıkarımı yer almaktadır. Dr. Taştan’ın araştırma sonuçları, bir çok uluslararası bilimsel dergide ve konferansta yayınlanmıştır.

      BinYaprak | Süre: 33:34 | İstanbul, Kasım 2018


    • ‘’Zayıf yanlarını güçlendir!’’ diyen Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Geçmiş Dönem Dekanı (2003-2013) ve halen Öğretim Üyesi Nakiye Avdan Boyacıgiller kendi kariyer planlaması hakkında bilgiler veriyor. Siz de kendi #başarıhikayenizi yazmaya hazır mısınız?

      Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi, MBA eğitimini UCLA  Anderson School’da ve doktorasını da Berkeley Haas School of Business’ta tamamlayan Prof. Dr. Nakiye A. Boyacıgiller, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nin geçmiş dönem dekanı (2003-2013) ve halen öğretim üyesidir. Boyacıgiller çokkültürlü çalışma gruplarının geliştirilmesi ve sınırlar ötesi işbirliklerinin etkinleştirilmesi alanlarında araştırma, öğretim ve öncülük çalışmalarında bulunmuştur. SabancıEMBA ve MBA programlarında Business Ethics (Iş Etiği) dersini vermektedir. Boyacıgiller 2007 yılında Academy of International Business (AIB) tarafından uluslararası işletme alanına yapmış olduğu üstün akademik katkılardan ötürü “fellow”seçilmiştir. Birçok uluslararası üniversitede akademik danışma kurulu üyesi olan Boyacıgiller, ayrıca TPF (Turkish Philantropy Funds) ve Değişim Liderleri Derneğin yönetim kurullarında görev yapmaktadir. 2015 yılında AIB’nın dünya başkanı olan Boyacıgiller, Temmuz 2017den itibaren Dean of the AIB Fellows görevini üstlenecektir.  Belkıs, Mete ve Esen’in annesi, Mey’in anneannesidir.

       

    • ‘’Zorlukları oldukları yerde bırak!’’ diyen Yeditepe Üniversitesi Başkan Danışmanı ve Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Sedefhan Oğuz kendi kariyer planlaması hakkında bilgiler veriyor. Siz de kendi #başarıhikayenizi yazmaya hazır mısınız?

      Prof. Dr. Sedefhan Oğuz Eskişehir’de doğdu ve ilkokul öğrenimini de burada tamamladı. Lise eğitimini Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nde aldı. Liseden sonra babasının kurmuş olduğu Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’ne başladı. Master ve doktora derecelerini Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İşletme üzerine aldı. Akademik hayata girmesinde babasının akademisyen olmasının çok büyük bir etkisi olan Sedefhan Oğuz 2 kız çocuğu annesidir. Şu anda Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan Sedefhan, aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Başkan Danışmanıdır.

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.