heforshe

    • 19 Kasım günü Dünya Erkekler Gününü kutlayacağımız bir gün? Neden mi? Çünkü İşte Fırsat Eşitliği yolculuğumuzda yalnız olmadığımızı bilmek bir başka güzel!
      Bu konuda bize destek ve ilham veren Adanalı erkeklerle samimi bir sohbette olacağız.

      Moderatörümüz: Özge Bulut Maraşlı - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Danışman, İlk Yaprak
      Konuşmacılarımız: Doç. Dr. Efe Efeoğlu - Adana A. Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi
      Dr. Gökhan Gündoğdu - Gündoğdu. Vakfı Başkanı
      Levent Veziroğlu - Hospitelligent Yönetim Kurulu Başkanı

      İşte ve özel yaşamda cinsiyet eşitliğini konuştuğümuz etkinliğin videosu yayında!



      BinYaprak; çalışan ve üretmek isteyen kadının tecrübelerini paylaştığı ve birbirine fırsat yarattığı bir kız kardeşlik ağı. Hedef; öğrenciden emekliye, kadından erkeğe, bireyden kuruma kadar tüm paydaşlarla kadının içindeki iş hayatı potansiyelini keşfetmesi ve bu yolculukta yalnız olmadığını bilmesini sağlamak.

    • Centro Danza Art Nouveau'da Müzik Master'ı yapan Aydın Öztürk'e "İtalya'da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni" sorduk

    • BinYaprak Babası Osman Benzeş ve İşini Devralan Kızları!

      Reyhan Benzeş Şahin, APS Tekstil’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Reyhan Benzeş, Amerika’da Clark University’de İşletme okudu, Almanca Ekonomi yan dalı yaptı. Yurt dışında çalıştı sonra Türkiye’ye döndü ve aile şirketi olan APS Tekstil’e girdi. APS Tekstil Genel Müdürü olan Nilüfer Benzeş Çeçeli, Washington’da American University’de Uluslararası İşletme ve Pazarlama okudu. 1 yıl New York’ta çalıştı. Ardından aile şirketi olan APS Tekstil’de çalışma başladı. Reyhan ve Nilüfer babaları Osman Benzeş’in yönlendirmesi ile APS Tekstil’de en alt kademeden başlayarak her departmanda çalıştılar. Osman Benzeş sıfırdan kurduğu şirketi APS Tekstil'i kızlarına devredip tüm hayatları boyunca onlara özgüven aşılayarak birçok babaya örnek olmayı başardı.

      BinYaprak | Süre 10:58 | İstanbul, Ocak 2016

      BinYaprak; çalışan ve üretmek isteyen kadının tecrübelerini paylaştığı ve birbirine fırsat yarattığı bir kız kardeşlik ağı. Hedef; öğrenciden emekliye, kadından erkeğe, bireyden kuruma kadar tüm paydaşlarla kadının içindeki iş hayatı potansiyelini keşfetmesi ve bu yolculukta yalnız olmadığını bilmesini sağlamak. Detaylı bilgi: www.binyaprak.com

      Bu Video Hakkında: BinYaprak size, Osman Benzeş ve kızları’yla birlikte yepyeni bir video sunuyor! Umarım videoyu beğenirsiniz!

    • http://www.ted.com Career analyst Dan Pink examines the puzzle of motivation, starting with a fact that social scientists know but most managers don't: Traditional rewards aren't always as effective as we think. Listen for illuminating stories -- and maybe, a way forward.

      TEDTalks is a daily video podcast of the best talks and performances from the TED Conference, where the world's leading thinkers and doers give the talk of their lives in 18 minutes. TED stands for Technology, Entertainment, Design, and TEDTalks cover these topics as well as science, business, development and the arts. Closed captions and translated subtitles in a variety of languages are now available on TED.com, at http://www.ted.com/translate.
       

    • BinYaprak “Eşitmişiz” Video Serisi

      BinYaprak, İş Hayatında Kız Kardeşlik günü kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği farkındalığını arttırmak amacıyla 'Eşitmişiz' video serisi başlatıyor. Serinin yayına alınan “Ne Zaman Çocuk Yapmayı Düşünüyorsunuz?” isimli videoda Satış pozisyonu mülakatı için bölüm yöneticisi Aslı Hanım tarafından görüşmeye çağrılan Can'ın hikayesi anlatılıyor.

      İş görüşmelerinde kadınların sıklıkla karşılaştıklarını belirttikleri "Eşiniz sizi destekliyor mu?", "Ne zaman çocuk yapmayı düşünüyorsunuz", "Uzun çalışma saatlerine dayanabilecek misiniz?" sorularına Can'ın verdiği tepkiler bu konudaki eşitsizliği gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

      Çekimlerde oyunculuğuyla bize destek olan Fatih Çelebi'ye teşekkürler!

      BinYaprak | Süre 01:41 | İstanbul, Nisan 2017

      BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları dijital kız kardeşlik networkü. BinYaprak, www.binyaprak.com adresindeki servisi ve sosyal medya hesaplarıyla üye ve takipçilerine ilham verirken, yine dijital platformlarda eğitim ve etkinlikler düzenlemektedir. Detaylı bilgi: www.binyaprak.com

    • 21 Ekim İş’te Kız Kardeşlik Günü kutlamasını coşkulu bir etkinlikle kutladık.

      BinYaprak | Süre: 50:03 | İstanbul, Ekim 2018

      BinYaprak; çalışan ve üretmek isteyen kadının tecrübelerini paylaştığı ve birbirine fırsat yarattığı bir kız kardeşlik ağı. Hedef; öğrenciden emekliye, kadından erkeğe, bireyden kuruma kadar tüm paydaşlarla kadının içindeki iş hayatı potansiyelini keşfetmesi ve bu yolculukta yalnız olmadığını bilmesini sağlamak. Detaylı bilgi: www.binyaprak.com


    • Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi Kurucusu Aret Vartanyan ve BeOne Kurucusu Buket Yolaçan ile bir araya geldik ve "Kariyerimi Destekleyen Eşi Nasıl Seçerim" sorusuna cevap aradık.

      Aret Vartanyan 1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk gençlik yıllarında Uzakdoğu felsefesine yoğunlaşan Vartanyan, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi’nde Teoloji okudu ve Batı Felsefesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. 13 yıl kurumsal hayatta İletişim Danışmanı olarak çalıştıktan sonra ilk kitabı 2008 yılında yayımlandı ve aynı yıl bugün yüzbinlerce katılımcıya ulaşan Yaşam Atölyesi’ni kurdu. Dünya hızla değişirken, bireysel, toplumsal dönüşümün partalelinde iş dünyası eskisi gibi olmayacak. Her geçen gün yarını öngörmek güçleşirken; insanı anlamadan, değişimi kabullenmeden yoluna devam etmeye çalışan hiçbir organizasyonun geleceğe taşınma olasılığı kalmadı. Aret Vartanyan, ‘İnsan bir kaynak değil, bir değerdir’ yaklaşımıyla iş dünyasını yeni açılımlarla buluştururken, alışılagelmiş kalıp, şablon, eğitim normlarını bir kenara bırakarak ‘yeni’ ve ‘farklı’ olanı yaratmanın ancak bu iki kavramın içselleştirilmesiyle mümkün olabileceğinin altını çiziyor. Bu perspektifle şirket senfonisi oluşturmaktan başarı olgusuna, liderlik kavramından hem organizasyon içi ve dışı duygusal bağ kurmaya, motivasyondan karlılığa iş dünyasının önemli parametrelerinde değişimin ışığında çalışmalarını sürdürüyor. Kitapları ve kurucusu olduğu Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi ile yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca kişiye ulaşan, kurumsal buluşmalarda on binlerce çalışanla fark yaratan Aret Vartanyan, “Geleceğe Hazır mıyız? Yarın, bugün başladı” başlığında tüm alt parametreleri özetleyerek geleceğe açılan kapıyı bugünü anlayıp, ilk adımları göstererek aralıyor.

      Buket Yolaçan, İktisat alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra işletme alanında yüksek lisans eğitimlerini sürdürürken profesyonel iş yaşamına Danone Baby Nutrition, Ticari Pazarlama Bölümü’nde Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Buket Yolaçan, kısa zamanda gösterdiği başarılı performansının ardından telekomünikasyon sektöründe kurumsal iş yaşamına devam etti. Turkcell’de önce Orta Ölçekli Kurumsal Müşteriler ardından Büyük Ölçekli Kurumsal Müşteriler segmentinde beş yıllık satış yönetimi deneyiminin ardından yeniden yapılanma sürecinde Türk Telekom’da Key Account Manager ünvanıyla Eğitim ve Sağlık sektöründe faaliyet gösteren stratejik kurumlardan sorumlu oldu. 12 yıllık profesyonel iş yaşamının ardından 2018 yılında BeOne Marketing Communication şirketini kurarak genç kadın girişimciler arasındaki yerini aldı. Değişen sosyal yaşam ve gelişen teknoloji doğrultusunda ‘Marketing Projects for People’ mottosuyla çok sayıda global / Lokal markaya hizmet sunan BeOne, farklı sosyal disiplinleri birleştirerek öncelikle ‘kadın’ ve ‘genç’ segmentlerinde kitlesel projeleri hayata geçiriyor. BeOne aynı zamanda Türkiye’nin en büyük Kişisel Dönüşüm Platformu Yaşam Atölyesi ile stratejik işbirliği çerçevesinde ‘Eğitim’ ve ‘Sosyal Sorumluluk’ projeleriyle geniş bir yelpazede hizmetlerini derinleştiriyor.

    • Murat Yeşildere, Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Manchester UMIST’ten İşletme Ekonomisi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Kariyerine Fon Yönetimi ve Hazine sektöründe Philip Morris’te başlayan Yeşildere, GSD Holding ve GSD Yatırım Bankası’nda üst düzey yöneticilik görevleriyle kariyerine devam etti. Yeşildere Ekim 2000 yılında Istanbul Egon Zehnder Ofisinde Finansal Hizmetler sektöründe Danışman olarak göreve başladı; halen Yönetici Ortak olarak Türkiye, CIS ve Kafkasya bölgelerine liderlik ediyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Derneği ve PERYÖN üyesi olan Murat Yeşildere, profesyonel kariyerinin yanında halen Platin ve Kariyer dergilerinde ekonomi, finans, insan kaynakları ve yöneti(şi)m konularında yazarlık yapmaya devam ediyor.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.