İşte Eşitlik

    • Koton Genel Müdür Yardımcısı Özlem Yeşildere ve Egon Zehnder Kurucu Ortağı Murat Yeşildere ile Eşit Ebeveyn Olmak' hakkında konuştuk.

      Yeşildere çifti ile gerçekleştirdiğimiz “Eşit Ebeveyn Olmak” canlı yayınımızda konuyu ayrıntıları ile masaya yatırdık. Umarız videoyu beğenirsin!


      BinYaprak | Süre 22:03 | İstanbul Haziran 2018


    • Kurucumuz Melek Pulatkonak öncülüğünde çıktığımız " İşte Eşitlik ve Fırsat eşitliği kültürünü kurumuma nasıl getiririm?" yolculuğunun canlı yayın konuğu, UN Women Kadını Güçlendirme İlkeleri Uzmanı Meral Güzel ile Kadını Güçlendirme İlkeleri hakkında konuştuk.

      Meral Güzel, Dünya Bankası Grubu ve özel sektörde Avrupa, Latin Amerika, Sahraaltı Afrika, Güney Asya ve Orta Doğu’da uluslararası kalkınma ve gelisimde finansal hizmetler alanında 15 yillik deneyime sahip. Uzmanlık alanları arasında finansal kapsayıcılık,  kadın girişimciliği ve kadın bankacılığı yer almaktadır. Birleşmiş Milletlere katılmadan önce, Türk Ekonomi Bankasında Kadın Bankacılığı bölümünü kurmuştur. 2016’dan beri UN Women Kadinin Guclenmesi Ilkeleri Sekretaryasi’nda  sirketlerin dogru toplumsal cinsiyet politikalari belirlemeleri ve isyerlerinde, tedarik zincirlerinde ve tolplumicindeki uygulamalarina odakli calismalarini surdurmektedir. Kendisi ekonomisttir ve Uluslararası Franchise , Uluslararası Finans ve Yüksek Avrupa Çalışmaları üzerine yüksek lisans yapmıştır. Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilen Güzel’in üç oğlu vardır.

      **

      Melek Pulatkonak, Avusturya Lisesi'nden mezun olup soluğu yurt dışında alan Melek Pulatkonak, New York Borsası'nda iş hayatına atıldı. MBA sonrası girişimcilik serüveni başladı. hakia.com'daki kurucu ortaklığı ve 20 yıllık yurt dışı deneyimini geride bırakıp, Microsoft'da Genel Müdür Yardımcısı olarak Türkiye'ye döndü. 2015'de dünya vatandaşı olan Türk kadınlarının global kız kardeşlik çemberi olan TurkishWIN'i kurdu. 2013 yılında kurumsal hayatı bırakıp tam zamanlı TurkishWIN'de çalışmaya başladı. Yeni bir TurkishWIN girişimi olan BinYaprak'ta milyonlarca kadına "O Yaparsa Ben de Yaparım" gücünü vermek ve kadını iş hayatında harekete geçirmek için BinYaprak dijital kız kardeşlik çemberini halka halka büyütüyor.

    • 21 Ekim İş’te Kız Kardeşlik Günü kutlamasını coşkulu bir etkinlikle kutladık.

      BinYaprak | Süre: 50:03 | İstanbul, Ekim 2018

      BinYaprak; çalışan ve üretmek isteyen kadının tecrübelerini paylaştığı ve birbirine fırsat yarattığı bir kız kardeşlik ağı. Hedef; öğrenciden emekliye, kadından erkeğe, bireyden kuruma kadar tüm paydaşlarla kadının içindeki iş hayatı potansiyelini keşfetmesi ve bu yolculukta yalnız olmadığını bilmesini sağlamak. Detaylı bilgi: www.binyaprak.com


    • Kurucumuz Melek Pulatkonak ve UPS Türkiye İşçi İlişkileri Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol ile Kadın liderlik Platformu hakkında konuştuk.

      ---------------------------------------

      Özge Yılancıoğlu Erol, 1981 İstanbul doğumludur. Liseyi Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlamış, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi boyunca yerli ve yabancı değişik firmalarda yarı zamanlı İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalışmıştır. Profesyonel kariyerine 2005 yılında SpenglerFox Üst Düzey işe alım Danışmanlığı’nda teknoloji sektöründen sorumlu İnsan Kaynakları Danışmanı olarak başlamıştır. Devam eden altı yıl boyunca çeşitli insan kaynakları ve iş süreçleri danışmanlığı projelerinde bulunmuştur. 2011 yılında UPS Türkiye’ye İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı olarak katılmış, 2012 yılında Ülke İnsan Kaynakları Müdürü pozisyonuna terfi etmiştir. 2017 yılı başında Hollanda Ülke İnsan Kaynakları Müdürü pozisyonuna getirilerek Hollanda- Eindhoven’da yaşamaya başlamıştır. 2018 yılı Eylül ayında Türkiye Ülke İşçi İlişkileri Müdürü pozisyonu teklif edilmiş ve İstanbul’a geri dönmüştür. UPS Türkiye bünyesinde kurulan Kadın Liderlik Gelişimi Komitesi, Genç Kuşak Komitesi ve 2014 yılında kurulan Kadın Liderlik Platformu gibi TurkishWIN ve KAGİDER ile paydaş olarak başlatılan projelerin liderliğini üstlenmiştir. Evli ve 3.5 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Özge, akıcı Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

      **

      Melek Pulatkonak, Avusturya Lisesi'nden mezun olup soluğu yurt dışında alan Melek Pulatkonak, New York Borsası'nda iş hayatına atıldı. MBA sonrası girişimcilik serüveni başladı. hakia.com'daki kurucu ortaklığı ve 20 yıllık yurt dışı deneyimini geride bırakıp, Microsoft'da Genel Müdür Yardımcısı olarak Türkiye'ye döndü. 2015'de dünya vatandaşı olan Türk kadınlarının global kız kardeşlik çemberi olan TurkishWIN'i kurdu. 2013 yılında kurumsal hayatı bırakıp tam zamanlı TurkishWIN'de çalışmaya başladı. Yeni bir TurkishWIN girişimi olan BinYaprak'ta milyonlarca kadına "O Yaparsa Ben de Yaparım" gücünü vermek ve kadını iş hayatında harekete geçirmek için BinYaprak dijital kız kardeşlik çemberini halka halka büyütüyor.

      ----------------------------------------------

    • Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi Kurucusu Aret Vartanyan ve BeOne Kurucusu Buket Yolaçan ile bir araya geldik ve "Kariyerimi Destekleyen Eşi Nasıl Seçerim" sorusuna cevap aradık.

      Aret Vartanyan 1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk gençlik yıllarında Uzakdoğu felsefesine yoğunlaşan Vartanyan, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi’nde Teoloji okudu ve Batı Felsefesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. 13 yıl kurumsal hayatta İletişim Danışmanı olarak çalıştıktan sonra ilk kitabı 2008 yılında yayımlandı ve aynı yıl bugün yüzbinlerce katılımcıya ulaşan Yaşam Atölyesi’ni kurdu. Dünya hızla değişirken, bireysel, toplumsal dönüşümün partalelinde iş dünyası eskisi gibi olmayacak. Her geçen gün yarını öngörmek güçleşirken; insanı anlamadan, değişimi kabullenmeden yoluna devam etmeye çalışan hiçbir organizasyonun geleceğe taşınma olasılığı kalmadı. Aret Vartanyan, ‘İnsan bir kaynak değil, bir değerdir’ yaklaşımıyla iş dünyasını yeni açılımlarla buluştururken, alışılagelmiş kalıp, şablon, eğitim normlarını bir kenara bırakarak ‘yeni’ ve ‘farklı’ olanı yaratmanın ancak bu iki kavramın içselleştirilmesiyle mümkün olabileceğinin altını çiziyor. Bu perspektifle şirket senfonisi oluşturmaktan başarı olgusuna, liderlik kavramından hem organizasyon içi ve dışı duygusal bağ kurmaya, motivasyondan karlılığa iş dünyasının önemli parametrelerinde değişimin ışığında çalışmalarını sürdürüyor. Kitapları ve kurucusu olduğu Yaşam Atölyesi Kişisel Dönüşüm Akademisi ile yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca kişiye ulaşan, kurumsal buluşmalarda on binlerce çalışanla fark yaratan Aret Vartanyan, “Geleceğe Hazır mıyız? Yarın, bugün başladı” başlığında tüm alt parametreleri özetleyerek geleceğe açılan kapıyı bugünü anlayıp, ilk adımları göstererek aralıyor.

      Buket Yolaçan, İktisat alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra işletme alanında yüksek lisans eğitimlerini sürdürürken profesyonel iş yaşamına Danone Baby Nutrition, Ticari Pazarlama Bölümü’nde Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Buket Yolaçan, kısa zamanda gösterdiği başarılı performansının ardından telekomünikasyon sektöründe kurumsal iş yaşamına devam etti. Turkcell’de önce Orta Ölçekli Kurumsal Müşteriler ardından Büyük Ölçekli Kurumsal Müşteriler segmentinde beş yıllık satış yönetimi deneyiminin ardından yeniden yapılanma sürecinde Türk Telekom’da Key Account Manager ünvanıyla Eğitim ve Sağlık sektöründe faaliyet gösteren stratejik kurumlardan sorumlu oldu. 12 yıllık profesyonel iş yaşamının ardından 2018 yılında BeOne Marketing Communication şirketini kurarak genç kadın girişimciler arasındaki yerini aldı. Değişen sosyal yaşam ve gelişen teknoloji doğrultusunda ‘Marketing Projects for People’ mottosuyla çok sayıda global / Lokal markaya hizmet sunan BeOne, farklı sosyal disiplinleri birleştirerek öncelikle ‘kadın’ ve ‘genç’ segmentlerinde kitlesel projeleri hayata geçiriyor. BeOne aynı zamanda Türkiye’nin en büyük Kişisel Dönüşüm Platformu Yaşam Atölyesi ile stratejik işbirliği çerçevesinde ‘Eğitim’ ve ‘Sosyal Sorumluluk’ projeleriyle geniş bir yelpazede hizmetlerini derinleştiriyor.

    • "Kurumumda Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Nasıl Sağlarım" yolculuğunun ilk canlı yayın konuğu, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi, Bahar Kayserilioğlu.

      Bahar Kayserilioğlu, 1984 yılında İ.T.Ü Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nü bitirdi.1986-1988 arasında U.C.L.A (University of California at Los Angeles) iş yönetimi yüksek lisans yaptı. Kariyerine NCR ve Lafarge’da İnsan Kaynakları Müdürü olarak başladı. Uluslararası danışmanlık firması HewittAssociates ile yönetim danışmanlığına başladı. 2000 yılında KARUNA Yönetim Danışmanlığı şirketini kurdu. 200 den fazla şirkete Yönetim Danışmanlığı hizmeti vermiştir. Aile anayasası, şirket stratejileri, organizasyon, verimlilik, kurumsallaşma, kişilik analizleri ve koçluk konularında danışmanlık ve eğitimler vermektedir. Halen KARUNA Yönetim Danışmanlığı A.Ş. Kurucu/Genel Müdür olarak iş yaşamını sürdürmektedir. Evli ve iki kız annesidir.Yönetim Danışmanları Derneği ve KAGİDER üyesidir. 2006-2008 yıllarında KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi, Girişimci Geliştirme Komitesi başkanlığı yapmıştır. Fütüristler Derneği Üyesidir. Uluslararası Büyümeyi Yönlendiren Kadınlar arasındadır.


      Melek Pulatkonak, Avusturya Lisesi'nden mezun olup soluğu yurt dışında alan Melek Pulatkonak, New York Borsası'nda iş hayatına atıldı. MBA sonrası girişimcilik serüveni başladı. hakia.com'daki kurucu ortaklığı ve 20 yıllık yurt dışı deneyimini geride bırakıp, Microsoft'da Genel Müdür Yardımcısı olarak Türkiye'ye döndü. 2015'de dünya vatandaşı olan Türk kadınlarının global kız kardeşlik çemberi olan TurkishWIN'i kurdu. 2013 yılında kurumsal hayatı bırakıp tam zamanlı TurkishWIN'de çalışmaya başladı. Yeni bir TurkishWIN girişimi olan BinYaprak'ta milyonlarca kadına "O Yaparsa Ben de Yaparım" gücünü vermek ve kadını iş hayatında harekete geçirmek için BinYaprak dijital kız kardeşlik çemberini halka halka büyütüyor.

    • Facebook COO Sheryl Sandberg ilham veren TEDX konuşması. 

       

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.