TEDx

    • This talk was given at a local TEDx event, produced independently of the TED Conferences. Konuşmacılarımızdan Nil Karaibrahimgil, Orkid’in “#KızGibi” kampanyası ile ilgili konuşmasında “Kadın gibi olmaktan ve hayatı kadınlardan teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu salonda oturan herkes hayatı kadınlardan teslim aldı” diyerek, herkesi #kızgibi hashtag’i ile genç kızların özgüvenine destek olmaya çağırdı.

      23 yaşında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okurken, reklam yazarı olarak staj yaptığı Reklamevi’nin o sıralar hazırladığı GSM kampanyasında “Özgür Kız” olarak meşhur oldu. “Nildünyası”, “NilFm”, “Tek Taşımı Kendim Aldım”, “Nil Kıyısında” ve “Ben Buraya Çıplak Geldim” adlı 5 albümüne ek olarak, “Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum” adlı bir de single’ı bulunuyor.
      Söz ve müziklerini yazdığı “Ben Özgürüm”, “Tek Taşımı Kendim Aldım”, “Çocuk da Yaparım Kariyer de”, “Yaş 18”, “Bütün Kızlar Toplandık”, “Ben Buraya Çıplak Geldim” ve en son tıklanma rekoru kıran “Kanatlarım Var Ruhumda” şarkılarıyla özellikle genç kızlara ilham vermeyi ve özgüvenlerini sağlamaya yardımcı olmayı amaçlayan Nil’in, Orkid markasıyla gerçekleştirdiği “Çocuk da Yaparım Kariyer de” şarkısı, yapımından 10 yıl sonra bile hala milyonlarca kadının özgüven marşı olarak söyleniyor. Aynı zamanda reklamlara jingle’lar da yazan Nil, Nilinişleri Stüdyosu’nun kurucusu. 2014 yılında anne olan Nil’in Aziz Arif adında bir oğlu var.

      About TEDx, x = independently organized event In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized.* (*Subject to certain rules and regulations)

    • Ekonomi ve politika okumak için Londra'ya giden Ali Üstündağ fotoğrafçılık ve kameramanlıkla ilgilenmeye başladı. Türkiye'ye geri dönüp çeşitli ajanslarda çalıştı. 1987 yılında İltek iletişim ve Tanıtım Hizmetleri A.Ş. 'yi kurdu. TEDxReset'te kuratör olarak çalışıyor.

    • Hayatınızın fırsatını nasıl yaratırsınız? Davranış bilimci Emre Soyer bizi dünya çapında başarılı olmuş Apple ve Google gibi girişimlerin, Internet ve Harry Potter gibi fikirlerin başlangıcına götürüyor. Sanılanın aksine fırsatların ve başarının günümüzde ne kadar öngörülemez olduğunu gösteriyor. Bu bilinmezlikle mücadele etmek için kullanabileceğimiz girişimci ve davranışsal stratejiler öneriyor. Dikkat edin, herşey göründüğü gibi olmayabilir.

      Emre Soyer, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde algı, akıl yürütme, karar alma, girişimcilik ve yaratıcılık konularında araştırma yapıyor, eğitim veriyor, projeler yürütüyor. Davranış bilimi doktorasını 2012 yılında Pompeu Fabra Üniversitesi'nden aldı. Öncesinde Nottingham, Koç ve Bocconi Üniversite'lerinde ekonomi üzerine eğitim gördü. Eğitim süreci boyunca sosyal girişimcilik projeleri yarattı ve yönetti. Harvard Business Review ve MIT Sloan Management Review'da yazıları yayınlanan Dr. Soyer'in, deneyimin kararlara olumsuz etkileri üzerine bir TEDx sunumu bulunuyor.


    • Türkiye’de eğitimden istihdama, ekonomiden iş güvenliğine yüzlerce veriyi analiz eden Selçuk R. Şirin, durumun iç açıcı olmadığını belirterek başlıyor konuşmasına. Ancak bu verilere rağmen kendisini asıl kaygılandıran noktanın ülkedeki hayal kıtlığı olduğunu vurgulayan Şirin, bu durumu teknolojik ve beşeri gelişmenin önündeki en büyük engel olarak görüyor. Şirin, hayalini yitiren ülkede “katma değer yaratamazsınız" diyor. Çözüm ise itiraz etmekten geçiyor çünkü Şirin'e göre itirazsız hayal, hayalsiz ilerleme olmaz.

      New York Üniversitesi (NYU) Javits Professorü. İstatistik ve davranış bilim alanında uzman olan Şirin ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi almış ve NYU-Şirin Araştırma Lab’ında 100’e yakın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Ögretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Genç Araştırmacı Ödülü ve dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği olan AERA’dan da Araştırma Büyük Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonuna seçilmiştir. Hürriyet’te veriye dayalı köşe yazıları yazmakta olan Selçuk Şirin’in son kitabı “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet” ilk 6 ayda 10 baskıya ulaşmıştır.

      This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx

    • Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu ve Başkanı, Enerji Ekonomist ve Girişimci Timur Topalgökçeli kariyer macerasını bizimle paylaşıyor.

      ----------------------

      Timur Topalgökçeli, enerji depolamave akıllı şehir çözümleri konusunda çalışan bir enerji ekonomisti ve girişimcidir. Hello Tomorrow Türkiye'yi kurmuş ve Türkiye'de yüksek etkili bir bilim girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasını hızlandırmıştır. Daha önce uluslararası Enerji Ajansı'nda (IEA) Paris'te çalışmış ve burada lider yatırım analisti ve IEA’nın amiral gemisi olan Dünya Enerji Görünümü'nün ortak yazarlığını yapmıştır. Ayrıca, IEA’nın Irak (2012), Brezilya (2013), Sahra-altı Afrika (2014) ve Hindistan (2015) hakkındaki özel raporlarının ortak yazarıdır. İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya ve Doğu Avrupa pazarlarını kapsayan Standard & Poor's Investment Division'daki Equity Research Sales'da çalışmıştır. London School of Economics'ten mezun olan Topalgökçeli, Londra'da J.P. Morgan Emerging Market Hedge Fund ve Bangladeş'te Nobel Ödülü sahibi Mohammed Yunus Grameen Bank da dahil olmak üzere pek çok kuruluşta çeşitli pozisyonlarda enerji projeleri üzerine çalışmıştır. Topalgökçeli, 1000 liderden oluşan küresel bir ağ olan Sandbox'ın bir üyesidir. Kinetik enerji depolama alanında küresel kapsamda öncü olan Teraloop'un yönetim kurulu özel danışmanı. Üniversitelerde konuk öğretim görevlisi olan bir TEDx konuşmacısıdır. 2019 yılında Atlantic Council Millennium Fellowship kapsamında yüzün üzerinde ülkeden seçilen 21. yüzyılı şekillendirecek 20 global lider arasında seçilmiştir.

      *********

      Timur Topalgoekceli is an energy economist and entrepreneur. He founded and is currently Head of Hello Tomorrow in Turkey, where he is building the local arm of the global science and technology start-up initiative. His main focus is to accelerate the creation of a high-impact science entrepreneurship ecosystem in Turkey. He is currently leading a high-level project on the role of innovation in the energy sector that will be presented to government and industry leaders. Previously, Timur worked at the International Energy Agency (IEA) in Paris, where he was a co-author of the annual World Energy Outlook, the IEA’s flagship publication. He worked on supply side modelling and led the group’s analysis of oil and gas upstream investment, cost and supply trends. In addition, he is co-author of the IEA’s special reports on Iraq (2012), Brazil (2013), Sub-Saharan Africa (2014) and India (2015). Prior to joining the IEA, Timur worked in Equity Research Sales at Standard & Poor’s Investment Division, covering UK, French, German, Swiss and Eastern European markets. Having graduated from the London School of Economics and Political Science, Timur has worked on energy projects in various positions, including at a JP Morgan Emerging Market Hedge Fund or Nobel Laureate Mohammed Yunus’ Grameen Bank in Bangladesh. In addition, he was selected as the only undergraduate to work with post-doctoral research fellows at the Science Po Paris Centre for European Studies on an economic feasibility study of competing European Southern Corridor gas supply projects. As a member of Sandbox, a global network of 1,000 young leaders under 30, Timur has been actively engaging in the field of energy and technology start-ups. He is also a TEDx Speaker, international keynote speaker, university guest lecturer and a member of the jury of the Hello Tomorrow Challenge, Europe’s largest science and technology start-up challenge. Timur was recently selected as an Atlantic Council Millennium Fellow, alongside 20 rising global leaders selected from over 100 countries who will shape the twenty-first century. His specific fields of interest are energy storage and smart IoT technologies, in particular how to design energy systems that will bring about consumers’ behaviour change with large-scale optimisation gains. Timur is fluent in German, Turkish, French and English.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.