LinkedIn'de Katma Değerli Araştırın

    rawpixel-323215-unsplash

    LinkedIn'de arama yapmak sadece arama yapmak değildir! 'Filtreli' veya 'Akıllı Arama' seçeneklerini kullanarak aramalarında en iyi sonuca oluşacağını biliyor muydun?

    Filtreli Arama

    Filtreli arama özelliği, bir arama sonucunda aldığınız profiller listesini filtreleyerek istediğiniz bilgiye daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Arama çubuğuna bir şey yazıp arattığınızda ekranınızın üst kısmında filtreleri göreceksiniz. Gördüğünüz filtreler;

    Bağlantılar: Bağlantılar filtresinde 1. 2. Ve 3. Yazan alt başlıklar çıktığını göreceksiniz. 1. Derece bağlantıları seçerseniz, LinkedIn ağınızda olan yani doğrudan tanıdıklarınız içindeki sonuçları görürsünüz. 2. Derece bağlantılarsa tanıdıklarınızın tanıdıkları olurken 3.+ derece bağlantılar da uzak bir çevrede olduklarını gösterir.

    Unvan Filtresi: Unvan bölümünde kişileri pozisyonlarına göre arayabilirsiniz. (Bu arama geçmiş deneyimleri de kapsar)

    Şirket Filtresi: Herhangi bir işbirliği için birini ararken deneyiminde özellikle bir şirket ya da marka geçmişi olmasını istediğinizde ilgili kelimeyi bu bölüme yazabilirsiniz.

    Okul Filtresi: Okul ismin yazıp sizinle aynı üniversite veya liseye giden arkadaşlarınızı rahatlıkla bulabilirsiniz veya Okullar Filtresi ile birden fazla okulu seçebilirsiniz.

    Konum Filtresi: Konum filtreli arama yaparken ülke hatta şehir detaylarını girerek en iyi sonuçlara ulaşabilir hatta birden fazla konum ekleyebilirsiniz.

    Şu Andaki Şirketler Filtresi: Bu filtre, profillerinde halen o kurumda çalıştıklarını belirten kişilerin listesidir. 

    Daha Önceki Şirketler Filtreler: Arama yapılan şirkette geçmiş dönemde çalışan kişileri arama sonuçlarında gösterir.

    Sektörler Filtresi: Sektör odaklı arama yaparken bir veya birden fazla sektörü seçerek arama gerçekleştirebilirsiniz.

    Profil Dili Filtresi: Sonuçları hangi dilde görmek istediğinizi belirleyebilirsiniz.

    Kar Amaçlı Olmayan İlgi Alanları Filtreleri: Kar amaçlı olmayan çalışmalara özellikle yurtdışında önem verildiği için LinkedIn Kurul Hizmeti ve Gönüllü Çalışma Yeteneği seçeneklerine yer veriyor. Uluslararası hedefleri olanların bu bölümleri eksiksiz doldurması gerekiyor.

    Akıllı Arama

     Akıllı arama LinkedIn arama çubuğunda ek anahtar kelimeler, işaretler ve bağlaçlar yazarak harikalar yaratmak anlamına geliyor. Hazırsanız harikalar yaratacak 3 Akıllı Arama yapma yöntemimizi incelemeye başlayalım!

    1. Ek Anahtar Kelimeler ile Arama: İşte burada anahtar kelimenin önemi ortaya çıkıyor. Örneğin bir satışçı arıyorsunuz, yetkinliğinde de ihracat istiyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken, arama çubuğuna sadece 'satış' yazmak yerine 'satış ihracat' yazıp arama yapmak. İhracat anahtar kelimesi aramanız için size yardımcı olacaktır.

    2. Bağlaçlar ile Arama: Bağlaçlar ile arama yapma özelliğinde VE VEYA bağlaçlarını kullanıyoruz. Arama yaparken bu bağlaçların mutlaka büyük harfler ile yazılması gerekiyor. 

    Çoklu Kriter Seçme Bağlacı: VE (AND)
    Arama çubuğuna yazdığınız kelimeler arasına VE bağlacını koyduğunuzda, her iki kelimenin de olduğu profiller LinkedIn arama sonuçlarında alırsınız. Örneğin arama çubuğuna 'satış VE ilaç' yazdığınızda profilinde 'satış' ve 'ilaç' kelimelerinin birlikte olduğu arama sonuçlarını göreceksiniz.

    Alternatifli Kriter Seçme Bağlacı: VEYA (OR)
    Aralamalarınızda VEYE bağlacını iki kelime arasına koyduğunuzda, 'Bunu veya diğerini bulduğunda sonuçlarda göster' anlamına geliyor.

    3. İşaretler ile Arama

     • Kesin Arama Yapma İşareti (" "): Çift tırnak (" " ) arasına aldığınız kelimeler, bire bir aynı sırada aranır. Mesela arama çubuğuna çift tırnak kullanmadan 'inşaat mühendisi' yazarsanız profilinde 'inşaat' ve 'mühendis' kelimeleri olan herkesi gösterir. Ancak "inşaat mühendisi" şeklinde yazarsanız profilinde mutlaka inşaat mühendisi yazanları görürsünüz.

    Hariç Tutarak Arama Yapma İşareti - : Arama yaparken bir şeyi hariç tutmak için kullanılır. Örneğin özel bankacılık sektöründen bir uzmanla tanışmak istiyorsunuz ama ABCD adındaki bankadan birisi olsun istemiyorsunuz. O zaman aramanızı "özel bankacılık" – ABCD olarak yapmalısınız.

    Karmaşık Arama Yapma İşareti ( ): Bu işaret karmaşık işlemleri önceliklendirmeyi ve düzenlemeyi sağlar. Örneğin satış deneyimli, mutlaka ilaç ve kozmetik alanında çalışmış birine ulaşmak istiyorsunuz. Ayrıca bu kişinin müdür veya direktör seviyesinde deneyimli olması gerekiyor. Ancak ABCD şirketinde çalışmış olanları görmek istemiyorsunuz. Bu isteği arama çubuğuna şöyle yazardınız: (satış VE ilaç VE kozmetik) VE (müdür VEYA direktör) - ABCD



    Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O N.Y.S’si? – 3 Ne...
    Aşırı Duyarlılığa Güven
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Business Networking Akademi Kurucusu

    Çok Satanlar "Networking" Kitabı Yazarı

    Ertuğrul Belen, sonuç odaklı işbirliklerini geliştirmek ve iş dünyası başta olmak üzere bireylerin hedeflerine yönelik güven odaklı çevre stratejilerini tasarlama vizyonuyla Business Networking Akademi'yi kurmuştur. Networking'i Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma™ Sanatı olarak tanımlayan Ertuğrul Belen, birçok BIST 100 kurumuna ve 80 binin üzerinde profesyonel, üst düzey yönetici ve girişimciye Türkiye'de bir 'ilk' olan Speed Networking™ hızlı tanışma seanslarını yaptırmış ve patentli Networking eğitimleri vermiştir.  

    Networking eğitimleri, Speed Networking™ uygulamaları, LinkedIn Stratejileri ve CEO Networking Programı'nın yanı sıra araştırmalarını düzenli yayınlayan Ertuğrul Belen, Çok Satanlara girmeyi başaran “Networking, Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı” ve “Girişimciliğin Altın Kuralları" kitaplarının yazarıdır. Belen, Galatasaray Lisesi ve Wisconsin Üniversitesi mezunudur. Ertuğrul Belen, Erickson Coaching International’da Profesyonel Koçluk ve NLP Master çalışmalarını tamamlamıştır. TEDx konuşmalarında da sahne alan Belen, Türkiye Milli Yüzme Takımı eski yüzücüsüdür.

    Ertuğrul Belen’in yeni kitabı “İş Dünyasında LinkedIn ile Networking” Haziran 2018’de Optimist Yayın Grubu tarafından yayınlanmıştır.

     

    © 2023 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.