Yurtdışında Master Artık Hayal Değil

    Yurtdışında Master Artık Hayal Değil

    Burçak Çullu, yurtdışında master yapmanın detaylarını her Salı farklı sektörden bir uzman eşliğinde düzenlediğimiz canlı yayınla bizlerle paylaştı.

    Üniversite öğrencisi veya mezunu olan birçok kişinin sıklıkla kafa yorduğu belli başlı konulardan belki de en önemlisi olan, hep iki şık arasında kalınan ve ülkesiyle okuluyla karar verilemeyen o meşhur muamma “Yurtdışı Masterı”yla ilgili her katılımcı sorularına cevap buldu! "Avrupa Birliği tarafından yürütülen ‘Jean Monnet’ programı, en çok merak edilen ve ilgi gören burslardan bir tanesi” diyen Burçak Çullu, Jean Monnet’nin isim babasının Jean Monnet’nin kendisi olup Avrupa Birliği’nin kurucularından biri olduğunu da söyleyerek başladı konuşmasına ve her yıl 170 tane bursiyerin desteklendiğini, kamu, üniversite ve özel sektörden bireylerin bu burs fırsatından yararlanabileceğini ve öğrencilerin kendi mezun oldukları alandan bu master bursunu alma hakkına dahil olabileceğini ekledi.

    Başvuru kriterlerinde dil etkeninin çok önemli olduğunu vurgulayan Burçak Çullu, IELTS’in 6.5 TOEFL’ın ise 550 puan istediğini ve Fransızca’dan bile burs alan öğrencilerin olduğunu açıkladı. En çok merak edilen “Erasmus’a gidersem bu burstan faydalanamaz mıyım?” sorusuna ise Jean Monnet burs fırsatından Erasmusluların da yararlanabileceğini söyleyerek herkese derin bir nefes aldırdı!

    Peki başvuru için neler mi gerekiyor? Nüfus cüzdanı, pasaport, mezuniyet belgesi, vesikalık fotoğraf, lisans diploması, transkript, dil yeterlilik belgesi ve bir de, eğer ki bir kurumda çalışıyorsanız çalıştığınıza dair SGK ek belgesi sunmanız isteniyor. Öğrenci statüsü devam eden ve bir kurumda çalışıyor olan herkes 4 Nisan’da başvuru yapabilecek. 

    Başvuru yapan öğrencilerin lisans ortalaması minimum 2.50 olmalı ancak mezun olduktan sonra AB ile ilgili bir kurumda 3 yıl çalışanlar için ortalama önemsenmiyor. Süreçle ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta; formlarını doldurup kabul edilen (60+ puan almış olan) aday bursiyer bir yazılı sınava tabii tutulur, gündemde olan konulara hakimiyetin ve Avrupa Birliği hakkında bilgi sahipliğinin sonuca son derece katkı sağlayacağı bu sınav ayrıca üniversite sınavına benzerliğiyle sınava giren öğrencilerdeki stres dozunu bir hayli arttırıyor! Bu sebeple Burçak Çullu her adayı bol okuma ve araştırmaya davet ediyor.

    Genelde tercih edilen ülke Ingiltere fakat İngiltere değil de başka ülkelere gitmek isteyenler için “Ev Sahibi Kuruluşlar” kataloğuna bakılabileceğini söyleyen Burçak Çullu; Italya’da Bocconi University, Hollanda’da Maastricht University ve Almanya’daki üniversitelerin çoğunun son yıllarda fazlaca tercih edildiğini belirtti. Bu aşamada "Aslında ben ne istiyorum" sorusunu gideceğimiz ülke ve okul seçimi konusunda bize yardım edecek. Bu sorunun cevabını öğrenmek için sıradaki BinYaprak Salısı etkinliklerini kaçırmayın!

    İlham dolu haftalar!

    Annem Yapar
    İnanıyoruz, Kendimizi Geliştirebiliriz
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2023 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.