Canan Dağdeviren ile Bilim Kadını Olma Yolculuğu

    canandagdeviren

    Harvard Üniversitesi'nin ilk genç akademi üyeliğine seçilen ve 12 hocadan tam notla seçilerek tarihe geçen Canan Dağdeviren hiçbir şey başarının önünde engel değildir, diyor. 

    Kendisi de iyi bir insanın her zaman her yerde doğru insanlarla doğru insanlarla buluşup iyi işler yapabileceğine inancı tam. Ona göre, bilim insanı olmadan önce iyi bir insan olunması gerekiyor. Yaptığımız her işi belli bir yere kadar yalnız yapabiliyoruz, burada takım çalışması devreye girmekte. Canan Dağdeviren, Binyaprak'ın da bunu sağladığını ifade ediyor. Aslında hepimiz birer denizyıldızıyız ve birimiz bile doğru yolu görebilirsek dünyayı değiştirebiliriz!

    Kendisine, Amerika'da olduğu için bilimsel çalışmalarını yapabildiği ve Türkiye'deyken böylesi çalışmaların mümkün olmadığına dair çokça mesaj atılmış. O Türkiye'deyken kafasında yapmak istediği bir proje varmış; fakat malzemeler farklı üniversitelerde dağınık halde imiş. Yılmamış, farklı üniversitelere malzemelerin temini için defalarca mesaj atmış, üniversitelere sıkça gidip deneylerini tanıtmış ve amacına ulaşmış. Yani Türkiye'de olmak bir bahane değil!

    Başarılarımız her zaman başkalarını mutlu etmeyebiliyor. Canan Dağdeviren'in geliştirdiği aletin kullanılmak istenmemesi sebebiyle kendi aletlerini bir beyine entegre etmeyi öğrenmiş. Ona göre hayat başkalarının fikirlerini izlemek için çok kısa. Ne yapmak istiyorsanız ve ne olmak istiyorsanız onu olun. Önemli olan neyi sevdiğimizi ve kimin için yapmak istediğimizi keşfetmek. 

    Canan Dağdeviren'in bilim kadını olma yolculuğu hakkında konuştuğu videosunu izlemen için link aşağıda: 

    Canan Dağdeviren'i Tanıyalım

    Canan Dağdeviren, Türk fizik mühendisi, Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk. İlk ve orta eğitimini Kocaeli'nde tamamladı. 2007'de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2009'da İstanbul Sabancı Üniversitesi'nde tam burslu Malzeme Bilimi ve Mühendisliği yüksek lisansını tamamladıktan sonra Fulbright bursu kazanarak ABD'de University of Illinois at Urbana-Campaign'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora yaptı. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştiren Canan Dağdeviren, Forbes dergisinin 30 yaş altı bilim insanı listesinde ve MIT Technology Review'un derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı. 2014 yılında, Illinois Inovasyon Ödülü'nü aldı.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.