Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Çerez Politikası

BİNYAPRAK BİLİŞİM MEDYA DANIŞMANLIK ORGANİZASYON VE TİC. A.Ş..’nin (“BinYaprak”) sahibi olduğu binyaprak.com alan adlı web sitesinin (“Web Sitesi”) ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerine daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktadır. İşbu Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Çerez Politikası (“Politika”), tüm Web Sitesi ziyaretçi ve kullanıcılarına hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında site ziyaretçilerinin hangi tür kişisel verilerinin hangi amaçlarla ve hangi yöntemlerle işlendiğini açıklamaktadır.

İşbu Politika, Web Sitesi’ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanacaktır. Dolayısıyla bu Politika’yı dikkatlice okuyup ileride inceleyebilmeniz açısından bir kopyasını almanız tavsiye edilmektedir. Web Sitesi’ne erişmeniz, Web Sitesi’ni taramanız ve herhangi bir şekilde kullanmanız halinde, Politika’yı okumuş, onaylamış ve bu Politaka’da belirtilen sınırlı amaç çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesine rıza vermiş kabul edileceksiniz. Eğer hiçbir kişisel veya kişisel olmayan verinizin bu Politika kapsamında kullanılmasını istemiyorsanız bu Web Sitesi’ne erişmemeniz ve bu adımdan sonrasına geçmemeniz gerekmektedir.

Politika’yı kabul etmeniz ve Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz halinde, üye olmasanız dahi aşağıda yer alan kişisel verilerinizi (“Kişisel Veriler”) işleyebiliriz:

  • IP adresiniz;
  • Konumunuz;
  • Web Sitesi’ni kullanım ve gezinme tercihleriniz
  • Giriş bilgileri
    (Kullanıcıların belirli bir zaman dilimi içinde geri döndüklerinde tekrar giriş yapmak zorunda kalmamaları için)
  • Kullanılan cihaz bilgileri ve tercihleri
    Bunlar; Cihaz tipi (masaüstü, mobil, tablet), işletim sistemi, ekran çözünürlüğü, ekran renk yoğunluğu
    (Kullanılan cihaza göre websitesiniin anlık olarak optimize edilmesini ve en uygun arayüzün kullanıcıya sunulması için).

Üye olmayan ziyaretçilerimiz için Google Analytics süre takibi yapan çerezleri, FB’un eklenti çerezleri
ve binyaprak.com altyapısı içinde kullanıcı için tanımlanan session çerezi dışında tutulmaktadır.

 

Reşit Olmayanlar

18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

 

Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kurulan bir veri depolama dosyasıdır. Bu dosyada oturum bilgileriniz ve benzeri verileriniz saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir.

Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için Şirket tarafından yerleştirilen birinci taraf çerezleri ve aynı şekilde; işbirliği yaptığımız üçüncü kişi, kurum ve web sitelerinin sizlere daha uygun hizmet ürün veya teklifler sunabilmesi için üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
  • Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması.

 

Çerezlerle Hangi Tür Verileriniz İşlenmektedir?

Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?

Web Sitesi’nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi’nin çalışmasını sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler; işlev çerezleri, analiz/performans çerezleri ve hedefleme/reklam çerezleridir.

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.

İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde video ve sosyal medya içeriklerine rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi’nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkilişime geçerek Web Sitesi’ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir.

Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır.

 

Adı

Süresi

Kullanım Amacı

s_slider_group_id

Oturum

Slide Gösterim Denetimi

_ga

17 Ay

Google Analytics Değişken Denetimi

fr

3 Ay

FB Servisi

dpr

1 Ay

FB Servisi

m_pixel_ratio

Oturum

FB Servisi

wd

1 Ay

FB Servisi

datr

23 Ay

FB Servisi

reg_ext_ref

Oturum

FB Servisi

reg_fb_ref

Oturum

FB Servisi

reg_fb_gate

Oturum

FB Servisi

sb

18 Ay

FB Servisi

NID

6 Ay

Google Analytics

1P_JAR

1 Ay

Google Analytics

HSID

2 Yıl

Google Analytics

SSID

2 Yıl

Google Analytics

SIDCC

3 Ay

Google Analytics

APISID

2 Yıl

Google Analytics

S

Oturum

Google Analytics

SID

2 Yıl

 

SAPISID

2 Yıl

 

jpanesliders_redj-rule-sliders-

Oturum

Panel Kontrolü

joomla_remember_me_{şifreli-kod}

2 Ay

Beni Hatırla Denetimi

atid

2 Gün

Oturum Denetimi

{şifreli-kod}

Oturum

Oturum Güvenliği Denetimi

{şifreli-kod}

Oturum

Kullanıcı Tipi Oturum Denetimi

joomla_user_state

Oturum

Oturum Denetimi

Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Çerezlerin kullanılması Web Sitesi’nin daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:

Internet Explorer
  1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
  2. Araçlardüğmesine  ve İnternet seçenekleri'ne dokunun veya tıklayın.
  3. Gizliliksekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar'ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.
Google Chrome
  1. Chrome menüsü simgesini seçin.
  2. Ayarlar'ı seçin.
  3. Sayfanın alt kısmına yakın bir yerde bulunan Gelişmiş ayarları göster'i seçin.
  4. "Gizlilik" bölümünde, İçerik ayarları'nı seçin.
  5. Sitelerin veri ayarlamasını engelle'yi seçin.
  6. Bitti'yi seçin.
Mozilla Firefox
  1. Firefox tarayıcınızda Web Sitesi’ni açın.
  2. Adres çubuğunun yanında bulunan “i” butonuna basın.
  3. Açılan kutucukta daha fazla bilgi butonuna tıklayın.
  4. Açılan Sayfa Bilgisi ekranında İzinler’i tıklayın.
  5. “Çerez bırakabilir” başlığı altında “Engelle” kutucuğunu işaretleyerek pencereyi kapatın.
Safari
  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Açılan ekranda Safari ayarlarına girin.
  3. “Çerezleri Engelle”yi seçin.
  4. Açılan ekranda “Asla”, “Üçüncü Parti ve Reklamlar” seçeneklerinden birini kendi tercihinize göre belirleyin.

Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi www.aboutcookies.org  adresinde bulabilirsiniz. 
Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı bütün çerezleri silmek isterseniz bu izleme çerezlerini aşağıdaki bağlantılardan indireceğiniz üç programla silebilirsiniz:

www.lavasoftusa.com/products/ad-aware_se_personal.php
www.spybot.info/en/download/index.html
www.webroot.com/consumer/products/spysweeper/

 

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

  1. Haklarınız

Aşağıdaki hususları "Bizimle İletişime Geçin" bölümünde yer alan kanallar vasıtasıyla BinYaprak’tan  talep edebilirsiniz:

1.1.      Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediği hakkında bilgi,

1.2.      Kişisel Verilerinizin işlenmesinin kapsam ve yöntemleri hakkında bilgi,

1.3.      İşlemenin amacı ve amaca uygun olup olmadığı hakkında bilgi,

1.4.      Kişisel Veri aktarımının yapıldığı ve Türkiye’de bulunan veya bulunmayan üçüncü kişilerin kimlik bilgileri,

1.5.      Kişisel Verilerinizin yanlış veya eksik bir şekilde işlendiği takdirde düzeltilmesi,

1.6.      İşlemenin amacı hükmünü yitirdiğinde Kişisel Verilerinizin silinip yok edilmesi,

1.7.      Kişisel Verilerinizin aktarılmış olan üçüncü kişileri 9.1.5 ve 9.1.6 maddelerinde belirlenmiş taleplere ilişkin bilgilendirmek için talepte bulunmak,

1.8.      Otomatik sistemlerle Kişisel Verilerinizin analizi sonucunda size karşı oluşan herhangi bir sonuca itiraz etmek,

1.9.      Kişisel Verilerinizin yasadışı olarak İşlenmesi sonucunda oluşan zararlar için tazminat talep edilmesi.

 

  1. Haklarınızın Sınırları

2.1.      BinYaprak makul olmayan nedenlerle tekrarlanan, yeni sistem ve/veya sistemler kurma veya mevcut sistem, usul ve uygulamaları temelden değiştirme gibi orantısız teknik girişimleri gerektiren, diğer kişilerin bilgilerinin gizliliğini riske atabilecek veya yedek sistemlerde yer alan ilgili bilgilere ilişkin veya BinYaprak açısından ciddi masraf gerektiren talepler gibi son derece elverişsiz talepleri reddedebilir.

2.2.      BinYaprak, size, Kişisel Verilerinize erişim ve Kişisel Verilerinizin düzeltilmesi imkanını, aşırı çaba ve masraf gerektirmediği takdirde sağlayabilir. BinYaprak’un amacı, Kişisel Verilerinizi arızi veya kasti tahribattan koruyup hizmet ve servislerin sürdürülmesini sağlamaktır. Bundan dolayı, BinYaprak’dan bilgilerin silinmesine ilişkin talebiniz sonrasında BinYaprak, kayıtlı kopyaları etkin sunucudan derhal silmeyebilir ve yedek sistemdeki bilgileri kaldırmayabilir.

 

  1. Yükümlülükleriniz

3.1.      E-posta adresiniz, iletişim bilgileriniz, ödeme ve faturalandırma bilgileriniz de dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın BinYaprak'a verdiğiniz her Kişisel Verinin tam, doğru ve güncel olduğunu, verilen bilgilerin eksik, hatalı olması ve/veya güncel olmaması halinde tüm risk ve sorumluluğun kendinizde olduğunu kabul ve garanti etmektesiniz.

3.2.      Aile fertlerinizle ilgili veya onlara ait olan her türlü Kişisel Verinin ilgili veri sahibinin rızası uyarınca verilmiş olduğunu kabul ve garanti etmektesiniz.

3.3.      Kişisel Verilerinizi BinYaprak tarafından talep edilmesi halinde doğrulayacağınızı kabul ve taahhüt etmektesiniz.

3.4.      Kişisel Verilerinizde değişiklik olduğunda derhal BinYaprak'u bilgilendirmeniz gerekmektedir.

3.5.      Elektronik cihazlar vasıtasıyla Kişisel Verilerinizi paylaştığınızda bütün gerekli güvenlik tedbirlerini almış olduğunuzu ve Web sitesine erişiminizi sağlarken güvenli ve uygun yazılım ve bağlantılar kullandığınızı ve buna ilişkin tüm riskin kendinizde olduğunu kabul etmektesiniz.

3.6.      Üçüncü şahıslardan hileli ve dolandırıcılık amaçlı elektronik talepler alabileceğinizi, bu taleplerin BinYaprak unvanı kullanılarak gerçekleştirilebileceğini, BinYaprak’un bu gibi talepler sırasındaki Kişisel Veri paylaşımından ve güvenliğinden sorumlu olmadığını ve buna ilişkin BinYaprak’u derhal haberdar edeceğinizi kabul etmektesiniz.

3.7.      Üçüncü bir şahsın size ait iletişim bilgilerinizi ve araçlarınızı kullanarak yukarıda yer alan herhangi bir hakkınızı kullanımak için talepte bulunması halinde BinYaprak’un bu durumdan sorumlu olmayacağını kabul etmektesiniz.

 

Bu Politikayı Kabul Etmeniz ve Kişisel Verilerinizin İşlenmesine Açık Rıza Göstermeniz Hakkında

Kişisel Verilerinizin işbu Politika kapsamında, otomatik veya otomatik olmayan yollarla elde edilmesine, devralınmasına, yasal olarak kaydedilmesine, yazılı/manyetik arşiv kayıtlarında tutulmasına, depolanmasına, korunmasına, öğrenilmesine, kullanılmasına, güncellenmesine, düzeltilmesine, birleştirilmesine, yeniden düzenlenmesine, sınıflandırılmasına, açıklanmasına, paylaşılmasına, değiştirilmesine (dâhili ve harici olarak), yurtiçinde ve/veya yurtdışında bulunan üçüncü kişi ve kurumlara aktarılmasına ve herhangi başka bir yöntemle işlenmesine  dair açık rızanızı BinYaprak’a verdiğinizi kabul etmektesiniz.

BinYaprak’ın kalite standartlarını sürdürmek ve taleplerinizi yerine getirmek amacıyla sizinle yaptığımız telefon görüşmeleri ve yazışmaların kayıt altına almasını ayrıca ve açıkça kabul etmektesiniz.

 

Bizimle İletişime Geçin

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek ve Politika’yı kabul ederek Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz sırasında işlenen kişisel verilerinizin tamamının veya bir kısmının değiştirilmesini, silinmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

İletişim: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Haydi Binyaprak'lı Ol