Milyon Kadına Mentor programımızın Mentilerinden sevgili Hilal Karamancıoğlu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İlham dolu röportajımızı sakın kaçırmayın!!
1) Seni kısaca tanıyalım: Nerede doğdun, ne okudun ya da okuyorsun?
Merhabalar ben Hilal Karamancıoğlu 1999 yılında Mersin'de doğdum. 2017 yılında Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesinden mezun oldum ardından Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini kazandım şuanda son sınıf öğrencisiyim aynı zamanda ilgi duyduğum için Anadolu Üniversitesinde İşletme okuyorum.
2) İş deneyimin var mı?
Üniversite hayatım boyunca çeşitli kulüplerde görev almakla beraber TMMOB çatısı altında birçok ulusal ve uluslarası kongrede çalışma fırsatı buldum aynı zamanda pandemi döneminde yarı zamanlı sosyal medya yöneticiliği yaptım. İlk stajımı talaşlı imalat üzerine Mersin AKY Teknoloji firmasında gerçekleştim. Daha sonra üretim planlama süreçlerinin analizi ve kontrolü üzerine Adana Global Toys firmasında proje stajyeri olarak görev aldım. Şimdi ise uzun dönem stajyer olarak GittiGidiyor firmasında Ticaret Departmanında çalışmaktayım.
3) Hayat motton nedir?
"Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır." Diyen Mustafa Kemal'in izinden kendimi devamlı geliştirmek üzerine hiç durmadan çalışıyorum.
4) Kendini geliştirmek için neler yapıyorsun? En son hangi eğitimi aldın?
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2021 fellowuyum. Aynı zamanda YetGen 2021 3. Dönem mezunuyum. 21. Yüzyıl yetkinliklerimi arttırmak adına hala Udemy gibi çeşitli platformlardan eğitimler alıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
5) Milyon Kadına Mentor Programında menti olmaya nasıl karar verdin? Seni ne motive etti?
Milyon Kadına Mentor Programını ilk olarak LinkedIn'de dolaşırken gördüm. STEM alanında üniversitede okuyan ya da çalışan genç kadınları ilgi duydukları sektörlerdeki kişilerle ücretsiz olarak bir araya getirip kendilerini bulmaları yolunda yardımcı olmaları çok dikkatimi çekti. O gün akşamında üye olup büyük bir heyecanla mentor listesine göz atmaya başladım. Kendi mentorumun çalışma alanlarını görünce işte bu benim mentorum olmalı diyip Hakan Acar'a davet yolladım. 😊
6) Programda menti olarak yer almanın sana katkıları neler? Bu sürece başladığından beri gelecek planların nasıl dönüştü?
Sevgili mentorum Hakan Acarla ilk görüşmemde bana beni tanımak istediğini söyleyip yedi dakikalık kendimi tanıtan bir sunum hazırlamamı ve kendi swot analizimi oluşturmamı rica etti. Aslında tüm sürecimizin özeti benim kendimi daha da iyi tanıyıp zayıf yönlerimi güçlendirip güçlü yönlerimi daha da ortaya çıkarmam üzerineydi. Bu doğrutuda düzenli görüşmeler yapıp kitaplar okuyup, filmler belgeseller izleyerek dönüşüm sürecimi başlattık. Başlattık diyorum çünkü bizim menti-mentor ilişkimiz 6 ayın sonunda hiçbir değişiklik olmadan devam etmekte. 😊
7) Buradan mentoruna iletmek istediğin bir not var mı?
Daha sık tekne gezisi yapmalıyız 😊 şaka şaka bence bir mentorun öğretme isteği kadar öğrenme isteğinin de olması gerekiyor umarım öğrenme heyecanınızı hiçbir zaman kaybetmezsiniz.
8) Aramıza yeni katılan ve menti olmak isteyen kız kardeşlerimize önerilerin neler olur? Mentilik yolculuğundan tüyolar paylaşır mısın?
Dönüşmek, dönüştürmek, gelişmek ve öğrenmek için harika bi fırsat. Kendi ilgi alanlarına yönelik mentorlar seçmelerini, süreç boyunca istekli olmalarını, kendilerini açık bir şekilde ifade etmelerini ve son olarak mentorlarının deneyimlerinden yararlanmalarını tavisye ederim.
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum