Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O N.Y.S’si? – 1 Profilinizi Oluşturun(2)

    Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O  N.Y.S’si? – 1 Profilinizi Oluşturun(2)

    Bu yazıda LinkedIn profilinde iletişim bilgilerini doğru doldurmanın önemi, deneyim bölümünü nasıl doldurmalısın ve daha fazlasını bulabilirsin!

    LinkedIn Profil Bölümleri – İletişim Bilgileri

    İletişim bilgileri bölümünü sadece LinkedIn bağlantılarınızın ya da herkesin görebileceği şekilde düzenleyebiliyorsunuz. 

    E-posta bölümüne iş ve özel gibi farklı e-postalarınızı kayıt edebilirsiniz. Aralarından bir tanesini birincil e-postanız olarak seçmek zorundasınız. Öncelik olarak seçeceğiniz e-postanız sizin tercihiniz. Ancak unutmayın ki, iş dünyasında yazıştığınız bir meslektaşınızın rehberinde genellikle iş e-postanız kayıtlıdır. Çevrenizdeki kişiler LinkedIn bağlantılarını güncellemek istediklerinde kendi e-posta rehberleriyle Linked'in senkronize edip davet gönderiyorlar. Bu da, iş e-postanızı kullanmanızı önermemin asıl sebebidir.

    Telefon bölümüne iş, cep ve ev telefonunuzdan bir tanesini kayıt edebiliyorsunuz. Yaptığınız işe bağlı olarak bir tanesini seçebilirsiniz. Eğer cep telefonunuzu yazacaksınız +90 uluslararası formatta yazmanızı öneriyorum. 

    Adres bilgisi yerleşiklik algısını destekler ve güven oluşturur. Adresinizin tamamını yazmasanız bile İlçe, İl ve Posta kodunuzu yazmanızı öneriyorum.

    Twitter, LinkedIn sosyal ağlardaki diğer profillerinize referans verme sürecinde sadece Twitter'ı destekliyor. Twitter kullanımınız iş odaklı değilse, LinkedIn'e eklemenizi önermiyorum. 

    Anında Mesaj (Instant messaging), özelliği artık LinkedIn'de de kullanılabiliyor. Yani aktif kişileri görebiliyorsunuz. Bu da çevrenizle iletişime geçmenizi kolaylaştırıyor. Diğer anlık mesajlaşma kanallarını da tercih edebilirsiniz. Ancak sık kullanmadığınız hesapları eklemeyin.

    Web Siteleri, bölümünde üç farklı web sitesi adresinize referans verebiliyorsunuz. Mümkünse üçünü de doldurmanızı öneriyorum. Şirket web sitenizi ve varsa bloğunuzu mutlaka yazmalısınız.

    LinkedIn Profil Bölümleri – Özel Link (Genel Profil URL'niz) Bölümü

    LinkedIn hesabınızı oluşturduğunuzda bir profil linkiniz oluşur. Ancak bu link ilk etapta isminize özel değildir. Bu linkinizi kişiselleştirmek mümkün. Kişiselleştirilmiş bir link ne kadar bilinçli bir LinkedIn kullanıcısı olduğu sinyalini hemen verir. Ekibiniz, müşteriniz ya da konferansta tanıştığınız biriyle LinkedIn profilinizi paylaştığınızda hatırlanabilir olması için önemlidir. LinkedIn'de, isminizi ya da sadece uzmanlığınızı araştırdıklarında ön plana çıkmak şüphesiz çok değerlidir.


    LinkedIn Profil Bölümleri – Deneyim Bölümü

    Mevcut ve geçmişteki tüm çalışmalarınızı paylaştığınız yer 'Deneyim' bölümüdür. Deneyim bölümünde, her pozisyon ve çalıştığınız her şirket için ayrı bir giriş yapmalısınız. LinkedIn deneyimlerinizi en güncen tarihten başlayıp en eski olana göre otomatik olarak sıralayacaktır. 

    LinkedIn deneyim bölümüne CV'nizi olduğu gibi kopyalamak doğru değildir. Profilinize bakan birine doğru ve samimi gelmeyecektir. Profilinizi inceleyen biri sizinle adeta sohbet ediyor gibi deneyimlerinizi rahatlıkla okuyabilmelidir. 

    Deneyimleriniz bölümünü oluştururken sadece 'ne' yaptığınız değil 'nasıl' yaptığınız da sorulmuş gibi doldurmalısınız. Konu 'nasıl' olduğunda performansınızı, oluşturduğunuz faydayı ve somut gelişmeleri de paylaştığınızı fark edeceksiniz. Oluşturacağınız her yeni deneyim için aşağıdaki dört adımı izlemelisiniz: 

    1. Her deneyimin LinkedIn Kilit Performans Göstergelerini (LKPG) ayrı ayrı belirleyin. 

    2. Kısa kısa yazdığınız LKPG'lerinizi, tam cümleler haline getirin.

    3. Cümleleri derleyin.
    4. Anahtar kelimelerle deneyiminizi güçlendirin.

    Deneyimlerinizi düzenlerken, en güncel pozisyondan başlayıp geçmişe doğru ilerlemelisiniz. Her deneyimizin LKPG'lerini ayrı ayrı belirleyin. Deneyimlerinizi eklerken hangi şirkette çalıştığınız bilgisini de gireceksiniz. Bunu yazarken çalıştığınız şirketin kurumsal LinkedIn hesabı varsa bunu seçin. Böylece profilinizde şirketin logosu görünecektir. Bu da profilinizde daha profesyonel bir algı oluşturur. Her deneyiminize mümkünse medya ekleyemeyi ihmal etmeyin.
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Business Networking Akademi Kurucusu

    Çok Satanlar "Networking" Kitabı Yazarı

    Ertuğrul Belen, sonuç odaklı işbirliklerini geliştirmek ve iş dünyası başta olmak üzere bireylerin hedeflerine yönelik güven odaklı çevre stratejilerini tasarlama vizyonuyla Business Networking Akademi'yi kurmuştur. Networking'i Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma™ Sanatı olarak tanımlayan Ertuğrul Belen, birçok BIST 100 kurumuna ve 80 binin üzerinde profesyonel, üst düzey yönetici ve girişimciye Türkiye'de bir 'ilk' olan Speed Networking™ hızlı tanışma seanslarını yaptırmış ve patentli Networking eğitimleri vermiştir.  

    Networking eğitimleri, Speed Networking™ uygulamaları, LinkedIn Stratejileri ve CEO Networking Programı'nın yanı sıra araştırmalarını düzenli yayınlayan Ertuğrul Belen, Çok Satanlara girmeyi başaran “Networking, Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı” ve “Girişimciliğin Altın Kuralları" kitaplarının yazarıdır. Belen, Galatasaray Lisesi ve Wisconsin Üniversitesi mezunudur. Ertuğrul Belen, Erickson Coaching International’da Profesyonel Koçluk ve NLP Master çalışmalarını tamamlamıştır. TEDx konuşmalarında da sahne alan Belen, Türkiye Milli Yüzme Takımı eski yüzücüsüdür.

    Ertuğrul Belen’in yeni kitabı “İş Dünyasında LinkedIn ile Networking” Haziran 2018’de Optimist Yayın Grubu tarafından yayınlanmıştır.

     

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.