10 Adımda Networking: 7 – Tanıştırın

    10 Adımda Networking: 7 – Tanıştırın

    Dünya'da tanışmak istediğin bütün kişilere sadece 6 kişi uzaklıkta olduğunu biliyor muydun? Fakat hedefimizdeki kişilere ulaşmak için tanışmak kadar bağlantılarımızı tanıştırmamız da gerek.

    Bunun birçok sebebi var: networking sırasında bağlantılarımızın tanışmasının bize bir fırsat yaratması, yardım etmek, var olan ilişkilerimizi güçlendirmek gibi... İşte sana birkaç ipucu!

    Önce kimin ismini söylemeliyim?

    Genel kabul gören yaklaşım, yaşı veya mevkisi daha yüksek olan kişinin ismini önce söylemektir. Örneğin "Tanıştırayım. Nevzat Erdağ. Yönetim Kurulu Başkanımız. Can Alptekin, yakın dostum." demen daha uygun olur. 

    Ayrıca yaş ve mevki ayrımının önemli olmadığı ortamlarda daha yakın hissettiğin kişinin adını önce söylemek tanışma sürecini daha doğal hale getirir.

    Bağlantınızı bir grupla tanıştırmak

    Her iki tarafın da karşı tarafı daha iyi tanıması için ilk olarak arkadaşının ismini söyleyerek grubun dikkatini topladıktan sonra gruptakilerin ismini söylemen daha iyi olur. "Ali, seni iş arkadaşlarımla tanıştırayım: Özgür, Can, Elçin, Murat." gibi.

    Katma değerli dinleyin

    Katma değerli dinlemek, karşındaki kişiyi dinlerken onu mutlu eden veya üzen detayları yakalamaya çalışarak dinlemek demektir. Bunu yaparken tabii ki kendi zihnimizden geçenleri ve konuşma arzumuzu kenara koymalıyız. Unutma, sohbet konuşmak kadar dinlemektir de!

    Adım adım tanıştırmak

    • Bağlantılarını doğru tanı. Doğru eşleştirme yapman kolaylaşacaktır. 
    • Bağlantılarına önceden onları tanıştıracağını söyleyerek onaylarını al. Böylece onlara birbirlerini araştırma ve hazırlanma fırsatı vermiş olursun. Eğer ilgili tanıştırma sana da bir yarar sağlayacaksa bunu önceden söylemekte fayda var. Bağlantılarına yapacağın jest iki taraf için de yararlı olacaksa kimse seni çıkarlarını düşünmekle suçlamayacaktır. 
    • Tarafları tanıştırdıktan sonra birbirlerine destek olabileceği konuları kısaca açıklayarak aradan çekil. 
    • Tanıştırıldıkları andan itibaren sahne onların. İkinci planda kalmak daha doğru olacaktır.
    • Networking sonrasında iki tarafı da sıkıştırma. Tanıştırılmanın nasıl sonuçlandığını çok merak ediyorsan birkaç gün geçtikten sonra taraflara kısaca fikirlerini sorabilirsin.

     Kaynak: "Tanışma, Tanıştırma, Tanınma Sanatı: Networking" Ertuğrul Belen

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Business Networking Akademi Kurucusu

    Çok Satanlar "Networking" Kitabı Yazarı

    Ertuğrul Belen, sonuç odaklı işbirliklerini geliştirmek ve iş dünyası başta olmak üzere bireylerin hedeflerine yönelik güven odaklı çevre stratejilerini tasarlama vizyonuyla Business Networking Akademi'yi kurmuştur. Networking'i Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma™ Sanatı olarak tanımlayan Ertuğrul Belen, birçok BIST 100 kurumuna ve 80 binin üzerinde profesyonel, üst düzey yönetici ve girişimciye Türkiye'de bir 'ilk' olan Speed Networking™ hızlı tanışma seanslarını yaptırmış ve patentli Networking eğitimleri vermiştir.  

    Networking eğitimleri, Speed Networking™ uygulamaları, LinkedIn Stratejileri ve CEO Networking Programı'nın yanı sıra araştırmalarını düzenli yayınlayan Ertuğrul Belen, Çok Satanlara girmeyi başaran “Networking, Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı” ve “Girişimciliğin Altın Kuralları" kitaplarının yazarıdır. Belen, Galatasaray Lisesi ve Wisconsin Üniversitesi mezunudur. Ertuğrul Belen, Erickson Coaching International’da Profesyonel Koçluk ve NLP Master çalışmalarını tamamlamıştır. TEDx konuşmalarında da sahne alan Belen, Türkiye Milli Yüzme Takımı eski yüzücüsüdür.

    Ertuğrul Belen’in yeni kitabı “İş Dünyasında LinkedIn ile Networking” Haziran 2018’de Optimist Yayın Grubu tarafından yayınlanmıştır.

     

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.