BinYaprak Kanser Araştırmacısı İnci Kadribegiç’i destekliyor

    kanser-arastirmacisi-inci-kadribegic

    Dijital işte kız kardeşlik platformu BinYaprak, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın kitle fonlama platformu İdeanest üzerinden başlattığı kampanyayla, ilk 24 saatte 17.760 TL toplayarak bir ilke imza attı. Kampanya'da belirlenen hedefe ise 9 gün gibi kısa bir sürede ulaşıldı.  

    "Ülkesini gururlandırmak isteyen bir bilim kadını olarak, kanserin altındaki nedenleri bulmak için bir yolculuğa çıkıyorum. Desteklerinizi bekliyorum" diyen kök hücre araştırması ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İnci Kadribegiç'e, https://ideanest.org/projeler/kanseri-beraber-yenelim/detay linki üzerinden katkıda bulunmak mümkün.


    Dijital işte kız kardeşlik platformu BinYaprak'ın ilk İdeanest kampanyası, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olarak kanser konusunda kök hücre araştırması yapan genç bilim insanı İnci Kadribegiç için başlatıldı. Kadribegiç, resmi kabul aldığı 8 Nobel ödüllü bilim insanının çalıştığı Almanya Max Planck Enstitüsü ve 16 Nobel ödüllü bilim insanına ev sahipliği yapan ABD Cold Spring Harbor Laboratuvarlarından, araştırma yapmak üzere eğitim bursu kazandı. BinYaprak kız kardeşi Kadribegiç'in bu önemli yolculuktaki diğer ihtiyaçlarına destek olmak için İdeanest https://ideanest.org/projeler/kanseri-beraber-yenelim/detay linki üzerinden başlatılan kampanya ile hedef, 21.100 TL.

    Geleceğin mesleklerine hazırlanmak için bugün harekete geçmek gerektiğine ve kadınların teknik alanlarda çalışmalarının önünde bir engel olmadığına inandıklarını belirten BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak 2016 yılından bu yana bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanındaki kadın öğrenciler ile bu alanda çalışan rol model kadınları, erkekleri ve şirketleri STEAMWIN programıyla bir araya getirdiklerini, dijital kanalları aracılığı ile de 450 bin kişiye ulaştıklarını söyledi. Bu yolculukta İnci Kadribegiç gibi başarılı bilim öğrencilerinin cesaretlendirilmekten fazlasına ihtiyacı olduğunu gördüklerini vurgulayan Pulatkonak, "Başarı yolculuklarında pes etmeden ilerleyen öğrencilerimizin araştırmalarını tamamlamaları için bütçe gerekli. İşte bu yüzden TTGV networküyle el ele verip, İdeanest işbirliğiyle daha çok bilim kadınına, mühendise destek olmak için yola çıktık. CampusWIN programımız katılımcısı ve yakından çalışmalarını takip ettiğimiz İnci'den ihtiyaçlar konusunda çok şey öğrendik. Bilim ve Teknoloji İncilerine Destek kampanyasının ilk "incisi", İnci Kadribegiç'e destek vermek için sizi bekliyoruz" dedi.

    Yılmadı, başardı

    Hayallerinin peşinden giden ve çalışmalarını sürdürmek için ulusal ve uluslararası birçok laboratuvara başvuran İnci Kadribegiç, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Tamer Önder tarafından başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte, kök hücre yolculuğuna başladı.Ardından, 2016 yılında, Kök Hücre Teknolojisinin yaratıcısı Nobel ödüllü Dr. Shinya Yamanaka tarafından Kyoto Üniversitesi Uluslararası Staj Programına kabul edilen ilk Türk tıp fakültesi öğrencisi oldu. 2017 yılında ise Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri kök hücre departmanına kabul edildi.

    Biz kazanalım, kanser kaybetsin!

    "Yaşamımıza her şey yolundaymışçasına devam etsek de sinsice ilerleyen bir hastalığın tehdidi altındayız: Kanser..." diyen İnci Kadribegiç, yapacağı çalışmalarla ilgili şu bilgiyi verdi: "Kanserin 2030 yılında, 23.6 milyon yeni vakaya ulaşacağı öngörülüyor. Kök hücre teknolojisine dayanan kanser immunoterapisi pek çok kanser türünün tedavisinde başarılı olsa da, intestinal kanser tedavisinde yetersiz kalıyor. Ülkesini gururlandırmak isteyen bir bilim kadını olarak, bu olgunun altındaki nedenleri bulmak için bir yolculuğa çıkıyorum. Yolum uzun. 2018 yılı boyunca dahil olacağım bir proje ile yağ oranı yüksek beslenmenin bağışıklık sisteminde meydana getirdiği hücresel değişiklikler, bu değişikliklerin intestinal kanser gelişiminde oynadığı rol, kanserleşme sürecindeki mekanizmalar, yağlı beslenme sonucunda kansere yakalananların immunoterapi tedavisine verdikleri yanıt mekanizmaları gibi pek çok bilinmezi açığa çıkarmak için canla başla çalışacağım. Kök hücre araştırmacısı ve bir Türk bilim kadını olarak, yılda 8.2 milyon kişinin ölümüne sebep olan kanser hastalığı ile ilgili gizli kalmış gerçekleri açığa çıkarma arzum, kanser tedavisine taptaze bakış açım ve farklı bir yaklaşım getirecek olan çalışmalarımla, biz kazanalım kanser kaybetsin..."

    BinYaprak'ın "Bilim ve Teknolji İncilerine Destek" kampanyalarına STEAM alanında araştırma yapan kadın öğrenciler; kitap, konferans katılımı, hayallerindeki yurt dışı araştırma stajına ulaşım masrafları ve bu gibi harcamalar için bütçe ihtiyacları için başvurabilirler.

    BinYaprak Hakkında

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları dijital kız kardeşlik networkü. BinYaprak, www.binyaprak.com adresindeki servisi ve sosyal medya hesaplarıyla üye ve takipçilerine ilham verirken, yine dijital platformlarda eğitim ve etkinlikler düzenlemektedir.

    ideanest Hakkında

    Kurulduğu 1991 yılından beri Türkiye'de teknolojinin gelişmesi için birçok finansal destek sunan TTGV, yeni fikirleri desteklemek amacı ile kitle fonlama konseptinin bağış bazlı özgün bir uygulaması olarak ideanest platformunu kullanıma açmıştır. ideanest, teknolojinin toplumsal fayda ile kesiştiği noktalarda değer içeren ancak finansman sağlamakta zorlanan, teknoloji tabanlı erken aşama ürün/hizmet fikirleri, teknoloji ve inovasyon ekosistemini geliştirecek faaliyetler, teknoloji ve bilimsel konularda yapılan akademik araştırma projelerine, bağış bazlı kitle fonlama yolu ile kaynak geliştirmeyi hedefleyen bir TTGV arayüzü olarak kurgulanmıştır.

    ideanest platformunda öncelikle projelerin gerçekleşmesi için gerekli temel ihtiyaçlarının fonlanması konusunda destek olunacak, ancak sağlanacak destek burada son bulmayıp ileri aşamalara geçen projelerin daha fazla miktardaki fon ihtiyaçlarının karşılanması için potansiyel yatırımcıların ve kurumsal destekçilerin de platforma çekilebilmesi için çalışmalar yapılacaktır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.