Milyon Kadına Mentorlarımızdan Yağmur Gündüz ile Röportaj

    Yagmur_Gundu_20220103-130905_1

    Okurken sizlere ilham verecek ve yol gösterecek olan Arçelik Türkiye ve Yakın Doğu Asya pazarlarından sorumlu Ticari Yönetici Yağmur Gündüz ile gerçekleştirdiğimiz bu röportajımız için keyifli okumalar dileriz!

     1) Merhaba, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

    Merhaba, ben Yağmur Gündüz.1988 İstanbul/Kadıköy doğumluyum. 2010 yılında lisans eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde tamamlayıp, kariyerime 2011'de Assan Alüminyum Kaynak Planlama Uzmanı olarak başladım. Akabinde Marmara Üniversitesi Pazarlama yüksek lisans programına katıldım. 2013 yılında Arçelik Küçük Ev Aletleri-Mutfak Ürün Yönetimi ekibine transfer oldum, gıda hazırlama ve pişirici grubu ürünlerin global kategori yönetiminden sorumlu oldum, 2018 yılından bu yıl mayıs ayına kadar da ilgili kategorinin liderlik görevini sürdürdüm. Mayıs itibariyle de Türkiye ve Yakın Doğu Asya pazarlarından sorumlu ticari yönetici olarak atandım.

    2) Hayatınıza etki eden, ilham aldığınız kişiler kimler, bize onlardan bahseder misiniz?

    Hayatımın çeşitli dönemlerinde bana ilham olmuş kişiler vardı. Bunların başında kim gelir dersem, eski Arçelik A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Tülin Karabük diyebilirim. Kendisi gerek karakteri gerek güçlü duruşu gerekse ekiplere gösterdiği vizyoner liderlik ile hepimizin aklında yer etmiş ve iz bırakmıştır. Konuya hakimiyet, detaylara gösterilen özenin yanında girdiğin ortamda adından söz ettirecek etkiyi bırakabilmek, kitleleri peşinden sürüklemeye de büyük katkı sağlıyor.

    3) Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

    İşim gereği çok çeşitli bölümlerden, çeşitli kademelerden insanlarla çalışıyorum. Networküm de katkısı ile her geçen gün yaşadığımız olaylar, içinde bulunduğumuz projeler sayesinde yeni bir şey katıyorum kendime, durumsal liderlik yönümün gelişmesindeki en büyük katkı sanıyorum bu. Onun dışında şirket içindeki liderlik programlarında çeşitli eğitimler alıyorum, workshoplara katılıyorum, bu tarz konulara elimden geldiğince odaklanıyorum diyebilirim. Ayrıca Linkedin üzerinden yayınlanan ücretsiz webinarlara da katılıyorum, bu sayede farklı sektörlerdeki örnekler için faydasını görüyorum.

    4) Kendimizi geliştirmek için hangi dijital kaynakları takip edelim? Mutlaka okumalısınız dediğiniz kitaplar var mı?

    Don Miguel Ruiz'in 4 Anlaşma isimli kitabını herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yıllar içerisinde iş hayatındaki iletişimde ustalık için büyük faydasını gördüm hatta dönüp dönüp okunacak nitelikteki bir baş ucu kitabı. 

    Dijital kaynak tarafında ben en çok Linkedin'i kullanıyorum, takip ettiğim insanları/markaları nitelikli seçtikten sonra ilgi alanıma girecek çok sayıda etkinliği rahatça takip ediyorum, katıldıkları seminerlerden ya da eğitimlerden haberdar oluyorum, uygun olanlara ben de katılım gösteriyorum.

    5) Tekrar 20 yaşına dönme şansınız olsaydı neyi farklı yapardınız?

    Üniversite yıllarıma geri dönsem muhtemelen o dönem gereksiz gördüğüm ama iş dünyasında kıymetini anladığım uzun dönem staj yada part time çalışma konularına odaklanırdım. Çalışmak istenilen ya da istenilmeyen alanları belirlemede, network geliştirmede büyük faydası olduğunu düşünüyorum.

    6) Yeni işe başlayacaklara kariyer yolculuğunda tavsiyeleriniz nelerdir?

    Dil konusu çok kritik, üniversite yıllarını buna yönelik gelişim ve pratik konusuna odaklamak gerekiyor, artık İngilizce tek başına yetmiyor bile. Dolayısıyla çok iyi konuşan/anlayan/yazan insanların bir adım önde olduğunu görüyorum. Pratik yapmadıkça ilerlemiyor dil maalesef, yurtdışında Erasmus yada Work&Travel fırsatı olursa mutlaka değerlendirilsin yoksa da burada online speaking class'lara gidilsin, en büyük tavsiyemdir. Bir de okuldaki zorunlu stajları, kendilerine bir ceza gibi görmesinler, tam tersi orada geçirilen belki "sıkıcı" görülen bu zamanın bizlere en büyük faydası gözlemdir, ileriye dönük kadrolu çalışmak istenilen şirket ve bölümlere yönelik bir fikir sahibi olma imkanıdır. Dolayısıyla staj boyunca bu hassasiyeti korumalarını öneriyorum.

    7) Milyon Kadına Mentor Programına destek olmaya nasıl karar verdiniz?

    Mentörlük yapmak yıllardır en büyük hobim diyebilirim, Geçtiğimiz yıl Türkiye Mühendis Kızlarına ek olarak Linkedin'de Milyon Kadına Mentör Programına rastladım. Daha farklı kaynaklardan gençlere ulaşma fikrini sevdim ve programa katıldım.



    Değerli katkısı ve samimi röportajıyla bizlere ilham olduğu için Yağmur Gündüz'e çok teşekkür ederiz.

    Milyon Kadına Mentor Projesi başvurusu için sizi linke davet ediyoruz!

    Bu yazı CampusWIN yazarlarından Büşra Girgin tarafından yazılmıştır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    Milyon Kadına Mentor programı, CampusWIN Akademi gönüllülerinden oluşan bir çember.
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.