Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O N.Y.S’si? – 1 Profilinizi Oluşturun

    Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O  N.Y.S’si? – 1 Profilinizi Oluşturun

    İş Dünyasında LinkedIn ile Networking kitabı, profilini oluştur, araştır, networking yap ve orada yayınla aşamalarından oluşuyor. Ayrıntıları öğrenmek için yazının devamını oku!

    LinkedIn Profil Bölümleri – İsim Soyad Bölümü

     'İsimle ilgili ne söylenebilir ki? İnsanın ismi, ismidir' diye düşünmeyin. LinkedIn'de bu konuya önem vermenin ne kadar fark yarattığını göreceksiniz. LinkedIn'de isim soyad bölümü için dikkat etmeniz gerekenler;

    • İkinci bir isminiz (göbek adınız) var ve bunu kendinizi tanıtırken veya resmi olmayan kayıtlarda hiç kullanmıyorsanız LinkedIn'de de kullanmayın. 

    • İsimde diğer önemli bir konu Türkçe harflerdir. Türkçe profil açtıysanız Türkçe karakterler kullanın.

    • LinkedIn'de isminiz öncesi gelen unvanları kullanmanız için ayrı bir bölüm kullanılmamaktadır. Bu bölümde Dr. MBA gibi akademik unvanlar ve profesyonel yeterlilik sertifikaları yer alır. Bu bölümü kullanmanız göbek adınızı LinkedIn'de kullanmanız gibidir. Örneğin eğer günlük hayatta kendinizi Dr. Ali Aksu olarak tanıtıyor ve kartvizitinizde böyle yer alıyor ise profilinizde unvanınıza mutlaka yer vermelisiniz. Unvanınızı LinkedIn profilinizde mesela Ali Aksu Dr. Olarak yazmanızı öneriyorum.

    • Kadınlarda evlendikten sonra soyadın değişmesi önemli bir konudur. İsminizi güncellerken Ad, Soyad ve bir de Bekarlık Soyadı bölümü olduğunu fark edeceksiniz. Mesela, evlilik sonrasında Elif Şener isimli bir kadın, LinkedIn'de 'Elif (Cansu) Şener' olarak görüntülendiğinde eski bağlantıları onu rahatlıkla bulabilirler.

    LinkedIn Profil Bölümleri – Profil Fotoğrafı Bölümü

    Fotoğrafınız aslında her şeyin başlangıç noktasıdır. LinkedIn istatistiklerine göre fotoğrafı olan profil, olmayana göre 14 kat daha fazla görüntülenmektedir. Peki, profil fotoğrafı nasıl olmalıdır?

    • Profilinizde güneş gözlüklü, kalabalık grup fotoğrafı, boy fotoğrafı, tatil fotoğrafı, öz çekim ve düşük pikselli fotoğraflardan uzak durun. 

    • Giyiminiz, yaptığınız iş ve LinkedIn'deki hedefinizle uyumlu olmalıdır.

    • Gözleriniz tam karşıya tebessümle bakarken, vücudunuzun hafif sağa olması öneriliyor.

    • Fotoğrafınızın aydınlık ve ferah olmasına özen gösterin.

    LinkedIn Profil Bölümleri – Arka Plan Fotoğrafı Bölümü

    Profilinizdeki yazılı içeriğe gelmeden ilk izlenim ya da ilk duyguyu vermeniz gereken yerdir. Arka plan fotoğrafınızı seçmeden önce şu konulara dikkat etmek gerekiyor;

    1. İşbirliği Konunuz

    2. Hedef Kitleniz

    3. Tarzınız

    4. Sloganınız (Sadece işinizi daha iyi anlatmanızı destekliyorsa etkilidir.) Önce dört konuyla ilgili not almanızı, daha sonra fotoğrafınızı seçmenizi öneriyorum.

    LinkedIn Profil Bölümleri – Başlık (Profesyonel Unvan) Bölümü

    Kişiselleştirilmemiş bir 'profesyonel unvan' bölümü, başlığı olmayan bir makale gibidir. Başlık ya da Profesyonel Unvan, profilinizde isim soyadınızın hemen altında yer alıyor. Profesyonel unvanınız, şirket isminiz ve pozisyonunuzdan çok daha fazlası olması gerekiyor. Ne yaptığınızı, sunduğunuz faydayı ve değeri 120 karakterde ne kadar iyi anlatırsanız, o kadar sonuç odaklı iş birliği geliştirebilirsiniz. LinkedIn profil başlığınızı oluştururken beş kriter konu bulunuyor:

    1. Değer Sunun: İşinizle ilgili yalnızca unvanınızı sunmak yerine merak uyandırın örneğin 'Biyolog'um' demek yerine 'özellikle kanser araştırmalarında görevli Biyolog'um' demek daha anlamlı olacaktır.

    2. Özelleştirin: İşinizi yaparken herkesi yakalamaya çalışmayın özelleştirilmiş bir unvan oluşturun. Genel ibarelerden kaçının.

    3. Ölçülebilir Bilgi Paylaşın: Ölçülebilir bilgi hatırlanmak için önemlidir. Bunu yaparken inandırıcılığınızı kaybetmeyin. Örneğin ölçülebilir bilgi çalışma yılınız, çalışan sayınız veya satış/ciro miktarınız gibi değerler olabilir. 

    4. Anahtar Kelimeleri Kullanın: İnsanlar hangi kelimelerle LinkedIn'de araştırma yaptıklarında, arama sonuçlarında sizin profiliniz karşılarına çıkmalıdır? Sorusuna cevap olarak anahtar kelimenizi uzmanlık alanı, güncel şirket ismi, sertifikalar, pozisyon ismi, dernek üyeliği vb şeklinde belirlemelisiniz. 

    5. Stratejik olun: Profesyonel unvanınızı yılda en az iki defa güncellemeyi değerlendirin.

    LinkedIn Profil Bölümleri – Ülke, Posta Kodu ve Sektör Bölümleri

    LinkedIn'in paylaştığı istatistiklere göre konum bilginiz üç kat, sektör bilginiz ise 15 kat profilinizin daha fazla görüntülenmesini sağlıyor. Konumunuzu bulunduğunuz yerden farklı doldurmanız bulunduğunuz konumdaki işbirlikleri için araştırma yapanların sonuçlarında çıkmamanıza sebep olacaktır. Bu sebeple olabildiğince tüm bölümleri eksiksiz doldurun. LinkedIn iş odaklı olduğu için ofisinizin posta kodunu girmenizi öneriyorum.

    Sektör bölümünüzü doldururken en uygun seçeneği işaretlemelisiniz. Alternatifler arasında size uygun seçeneği bulamıyorsanız, en yakın olanı seçin. 'Birden fazla mesleğim var. Ne yapmalıyım?' ya da ' Şirketimizin aktif olduğu birçok sektör var. Ne yapmalıyız?' sorularına cevabım kesin olarak 'LinkedIn'deki amacınıza bağlı!' Örneğin eğer yeni işbirlikleri geliştirmek istiyorsanız, güçlendirmek istediğiniz sektörü ön plana çıkarın.

    Kaynak: "İş Dünyasında LinkedIn ile Networking" Ertuğrul Belen
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Business Networking Akademi Kurucusu

    Çok Satanlar "Networking" Kitabı Yazarı

    Ertuğrul Belen, sonuç odaklı işbirliklerini geliştirmek ve iş dünyası başta olmak üzere bireylerin hedeflerine yönelik güven odaklı çevre stratejilerini tasarlama vizyonuyla Business Networking Akademi'yi kurmuştur. Networking'i Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma™ Sanatı olarak tanımlayan Ertuğrul Belen, birçok BIST 100 kurumuna ve 80 binin üzerinde profesyonel, üst düzey yönetici ve girişimciye Türkiye'de bir 'ilk' olan Speed Networking™ hızlı tanışma seanslarını yaptırmış ve patentli Networking eğitimleri vermiştir.  

    Networking eğitimleri, Speed Networking™ uygulamaları, LinkedIn Stratejileri ve CEO Networking Programı'nın yanı sıra araştırmalarını düzenli yayınlayan Ertuğrul Belen, Çok Satanlara girmeyi başaran “Networking, Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı” ve “Girişimciliğin Altın Kuralları" kitaplarının yazarıdır. Belen, Galatasaray Lisesi ve Wisconsin Üniversitesi mezunudur. Ertuğrul Belen, Erickson Coaching International’da Profesyonel Koçluk ve NLP Master çalışmalarını tamamlamıştır. TEDx konuşmalarında da sahne alan Belen, Türkiye Milli Yüzme Takımı eski yüzücüsüdür.

    Ertuğrul Belen’in yeni kitabı “İş Dünyasında LinkedIn ile Networking” Haziran 2018’de Optimist Yayın Grubu tarafından yayınlanmıştır.

     

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.