Allianz Türkiye İşe Alım Müdürü Nurtaç Denton ile Röportaj

    Allianz Türkiye İşe Alım Müdürü Nurtaç Denton ile Röportaj

    Allianz Türkiye İşe Alım Müdürü Nurtaç Denton röportajını merak ediyorsan okumaya devam et! 

    1)Hangi kurumda ve görevdesiniz?

    Allianz Türkiye'de İşe Alım Müdürü olarak görev yapıyorum

    2) Hangi üniversitede hangi bölümde okudunuz? (eğitimin durumunuzun detayları)

    Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezunum. Yüksek Lisansımı yine Boğaziçi Üniversitesinde Tarih Bölümünde tamamladım.

    3) Tecrübelerinizi ve olduysa bir görevden diğerine geçiş kararınızı nasıl verdiğinizi paylaşabilir misiniz?

    Farma, enerji ve sigorta sektörü gibi Türkiye'de hızla büyüyen sektörlerde çalışma imkanı buldum. Bunun yanısıra masanın hem kurum ve hem de danışmanlık olarak her iki tarafında da yer aldım. Uzmanlaştığım alan organizasyonel gelişim, işe alım ve yetenek yönetimi. Kariyerim boyunca karşıma çıkan fırsatlar hep zorlayıcı projelerdi, kuruluş aşamasındaki şirketler, özelleşme ya da yeniden yapılanma süreçleri gibi. Kariyer kararlarımı verirken de hep bana kazandıracağı deneyim zenginliğini düşündüm. Sorumluluk alanımı genişletmeye çalıştım.

    4) Sizin alanınızda kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencilerine ve mezunlarına 3 tavsiyeniz ne olurdu?

    Öğrencilerle sohbetlerimde insan kaynaklarını temelde bir iletişim işi olarak algıladıklarını görüyorum. Oysa işimizin iletişim boyutu olduğu kadar analitik ve veriye dayalı yönü de var. Bu yüzden analiz becerilerini geliştirmelerini öneririm. İnsan Kaynakları alanında tüm süreçler dijitalleşiyor, İK analitiği ve doğru veriyi işleyerek öngörüsel çıkarımlar yapabilmek önem kazanıyor. Bu sebeple teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeli ve işlerine entegre edebilmeliler.

    İnsan kaynaklarının ücret yönetimi, organizasyonel gelişim, işe alım ve eğitim gibi farklı alanlarını deneyimlemelerini ve bütünsel bir bakış açısı kazanmaya çalışmalarını öneririm.

    Son olarak iyi bir insan kaynakları pofesyonelinin çalıştığı sektör ve kurumun faaliyet alanını ve sektör dinamiklerini iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda farklı sektörleri araştırmalarını ve iş birimleri ile yakın çalışarak ticari farkındalık kazanmalarını öneririm. Bu alanda çalışmak isteyen yeni mezunlar kariyerlerine bir yerden başlayacaklar, önemli olan kendilerini geliştirme motivasyonlarının olması. Global bir firma, start up, danışmanlık gibi farklı alanları deneyimleri uzmanlıklarını artıracaktır. 

    5) Teknolojinin gelişmesi sizin mesleğinizi nasıl etkiliyor?

    Sosyal ağlar dünyayı benzersiz bir ölçekte birbirine bağladı ve bigiye erişimi hızlandırdı; öte yandan hepimiz proses edemeyeceğimiz bir hızla yayılan bilgiyi filtrelemeye, anlamlandırmaya ve doğru seçimleri yapmaya uğraşıyoruz. Böyle bir ortamda doğru adaylara ulaşmak hem çok kolay hem de zor. Aradığınız adayların şirketinizin farkında olmasını ve sizi tercih etmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Geleneksel mecralar aday erişiminde atıl kalıyor. Sosyal medya kanallarını çok aktif kullanmak, hedefli pazarlama metotlarıyla doğru adayların karşısına çıkmak, işveren marka bilinirliğinizi artırmak için çalışmanız gerekiyor.

    Dijitalleşme pek çok iş sürecinin de otomasyonuna yol açtı. Organizasyonların gelecekte ayakta kalabilmek ve liderliklerini koruyabilmek için eskisinden farklı yetkinlik setlerine sahip olmaları gerekiyor. Teknoloji odaklı, inovatif, çevik , değişim ajanı olabilecek ve esnek yapılarda çalışabilecek yetenekleri şirketlere kazandırmak ve bu ekiplerin yüksek performans ve sinerji ile çalışabilecekleri kültürü yaratmak İK'nın çok önemli hedefi haline geldi.

    6) Kendinizi aktif tutmak için kullandığınız kaynaklar var mı? Bizimle paylaşır mısınız?

    Yılda birkaç kez mesleki konferanslara katılmaya çalışıyorum, Allianz Akademi'nin liderlik gelişim programları yanı sıra İnsan Kaynakları fonksiyonuna özel tasarladığı yıl boyu süren eğitim programları ile de besleniyorum. Genel olarak dünyada ekonomi, politika ve kültür alanında neler oluyor günlük olarak takip ederim. Genç yeteneklerden oluşan bir ekibim var, onlardan çok şey öğreniyorum. Kendi üniversitemde ve başka üniversitelerde mentee'lerim var; kampüs aktivitelerinde gençlerle sürekli bir aradayım ve beni en çok onlar aktif tutuyor.

    7) Ekibinizde çalışacak ideal adayın nasıl biri olmasını istiyorsunuz?

    Pek çok projeyi aynı anda yürüten ve oldukça yoğun çalışan küçük bir ekibiz dolayısıyla ideal adayım yüksek tempoda ve odaklı çalışabilen, sorunlar karşısında çözüme yönelik hızlı aksiyonlar geliştirebilen biri olmalı. Müşteri beklentilerini aşmak şirket kültürümüzün çok önemli bir parçası, bu yüzden işini yaparken iç müşteri memnuniyeti yaratmayı önemsemesi benim için olmazsa olmaz.

    8) Şirketinizdeki işe alım- staj süreciniz nasıl, yetenek testi uygulanıyor mu? MT ve yurt dışı dışı staj imkanlarınız var mı?

    Allianz'da oldukça yapılandırılmış bir işe alım süreci uyguluyoruz. Hem pozisyonun gerektirdiği fonksiyonel yetkinlikleri hem de temel yetkinlikleri ve şirket kültürüne uyumu ölçümlediğimiz bir sürecimiz var. Yönetsel olmayan rollerde adaylarla gerçekleştirdiğimiz telefon mülakatının ardından genel yetenek testi, kişilik envanteri ve yüzyüze mülakat aşamaları yer alıyor. Ayrıca ingilizce seviye tespit sınavımız ve son olarak referans kontrol aşamamız var. Yönetsel olan tüm rollerde bu uygulamaların üzerine bir günlük bir değerlendirme merkezi uygulaması da yapıyoruz.

    Kısa dönem üniversite yaz staj programımız mevcut. Başvurularımız Mart ayında açılıyor. Bu yıl yapacağımız projelerden biri yeni mezunlara yönelik bir MT programı tasarımı. Halen üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

    9) Şirketinizde işe yeni başlayan adaylara mutlaka dikkat et dediğiniz 3 öneri?

    İşe yeni başlayanlar için oluşturduğumuz bir oryantasyon sürecimiz var. Ancak oryantasyon sonrasında da farklı birimlerden kişilerle tanışmaya ve network'lerini geliştirmeye özen göstermelerini öneririm. Spor salonuna mutlaka yazılsınlar; yoga, pilates derslerimiz var ve hocalarımız çok iyi. Gün içinde çalışanların spora zaman ayırmalarını teşvik ediyoruz. Son olarak da kendileri gibi işini tutkuyla yapan bir ekibin parçası olduklarını fark edecekler, yenilik ve gelişim fırsatlarına açık olsunlar. 

    Bu yazı CampusWIN Academy Bahçeşehir Üniversitesi lideri ve mezunumuz Güler Yıldırım tarafında yazılmıştır. Teşekkürler Güller!

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Biz TurkishWIN liderlik programı CampusWIN Academy'de senin için yazılar yazan kız kardeşleriniz. İşte fırsat eşitliğini sağlamak için yetkinin ötesinde liderlik edip, fark yaratmak ve kendimizi geliştirmek için birlikteyiz. Her Mart ayında aramıza yeni kız kardeşlerimiz katılıyor. Bekleriz🙂

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.