Canlı Yayın Serimiz: BinYaprak Buluşmaları
Seyircili canlı yayın serimiz BinYaprak Buluşmaları'nın ilki 22 Kasım'da gerçekleşti. 3 oturumdan oluşan canlı yayınımızdan kaçıranlar için notlar aldık!
Geleceğin meslekleri
'Geleceğin Meslekleri' konulu ilk canlı yayınımız Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek ve Kurucumuz Melek Pulatkonak ile başladı. İşte ilk canlı yayınımızdan dikkat çeken notlar!
- Kendimizi geleceğe uyumlu hale getirmek için yaşam boyu zorunlu eğitimi hayat felsefesi haline getirmeliyiz.
- Fütürist senaryolardan pozitif senaryo; sınırların kalkıp insanların barış içinde olacağı, herkesin doğaya ve insan yaşamına saygılı olacağı senaryodur. Fütüristlerin ilgilendiği soru geleceği pozitif senaryoya nasıl taşırız, korkulan gelecek yerine yaşanılır gelecek nasıl inşa edilir gibi sorulardır.
- CV'nin yerine portfolyonun daha çok önem kazandığı bir çağdayız.
- Robotlar pek çok filmde korku ögesi haline çevirilmiştir ve robotlarla ilgili bir algı oluşturulmuştur. Ancak teknoloji fuarlarındaki robotlar ufak, sevimli, beyazdır. Bunun nedeni insanları robotlara alıştırmaktır. Dikkat edersek hiçbiri filmlerdeki temsillere benzemiyor.
- Teknolojinin gelişmesiyle etik kavramlarla ilgili kafamızda pek çok soru işareti beliriyor. Örneğin kim neye ne kadar müdahale edecek veya yapay zeka mı etiğe karar verecek gibi.
• Kitap önerileri :
- State Of The Future – Jerome C. Gleen,Elizabeth Florescu and The Millenium Project Team (Dünya üzerindeki 71 ülkedeki 450 fütürist akademisyenin oluşturduğu bir rapor)
- Ufuk Tarhan - T-İnsan (Türkçe bir kaynak isteyenler için)
Devamını merak edenler için canlı yayın linkimiz:
Duygusal zeka nedir?
Geldik ikinci canlı yayınımıza. Oya Günay ve Dr. Ahmet Aydemir'in gerçekleştirdiği 'Duygusal Zeka Nedir?' konulu keyifli sohbetten kısa kısa demeçlerle devam ediyoruz.
- Duygusal zeka öncelikle kişinin kendi duygularını farkında olması, ikinci aşamada bunu kontrol edebilme becerisidir, başkalarının da nasıl hissettiğini anlayıp, bu birikim ve farkındalığı kullanarak etkin insan iletişimini gerçekleştirmesidir.
- Duygusal zeka denilince en önemli kısım empatiymiş gibi bir algı var. Empati becerisinin olması bizleri duygusal zekası yüksek bireyler yapmaz.
- Gelecekte elimizden alınan işler önce teknik işler olacak, aktif dinleme, danışmanlık, liderlik, motive etme gibi işler yine biz insanlara kalacak. Çünkü duygusal zeka önemini korumaya devam edecek ve duygusal zeka dördüncü Endüstriyel Devrim sonrası zirve yapacak.
- Jenerasyonlarla birlikte beklentiler de değişiyor. Yeni jenerasyon yönetici tarafından görülmek, takdir edilmek istiyor. Bununla birlikte çalışan bağımlılığının önemi artmış oldu. Para sonraki sıralarda geliyor, bu yüzden yöneticiler çalışanlarını çok iyi gözlemlemeli.
- Duygusal zekayı geliştirmek zorlu bir çalışmadır, emek gösterilmesi gereken bir süreçtir. Her dönem üzerinde çalışmamız gerekir, durağan bir durum söz konusu değildir.
- Kitap önerisi : Thomas Friedman – Dünya Düzdür
Devamını merak edenler için canlı yayın linkimiz:
Çalışan annenin gizli dünyası
Son canlı yayınımız ise Turkey Relocation Kurucu Ortağı & Araştıran Anneler Grup Admini Burcu Bakaçhan ve kurucumuz Melek Pulatkonak ile gerçekleşen 'Çalışan Annenin Gizli Dünyası' konulu sohbetti. Biraz da çalışan annelerimizin gözünden hayata bakalım;
- Çalışan anneler kendilerini her zaman süper kahraman gibi hissetmeli.
- Adeta evrimleşmiş gibilerdir, yani Chief Everyhing Officer – Mom CEO
- Öncelikle şirketlerin anneleri gerçekten anlayıp, destek olmaları gerekir. Şirketlerde süt odalarının oluşturulmaya başlanması buna örnek olarak verilebilir.
- Annenin onuncu ayda önemi yok oluyor tüm değer bebeğe geçiyor.
- Öncelikle anneye sen nasılsın diye sormak kilit noktadır, anne iyiyse her şey iyi olur.
- Çalışan anneler için son söz: Kolay değil ama vazgeçmeyin!
Devamını merak edenler için canlı yayın linkimiz:
Bir sonraki ilham dolu BinYaprak Buluşmaları'nda görüşmek üzere!
Yazar hakkında
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
Yorum