Hikayeler Anlatılmaya, Kağan Yaşamaya Devam Edecek

    Screenshot_20240805_053328_Instagram

     6 Şubat Depreminde, Adıyaman'da kaybettiğimiz kardeşlerimizin hikayelerini kaleme alan sevgili kız kardeşimiz Mine Kavasoğulları'na teşekkür ederiz.

    Kadınların hikayelerini paylaşan, "Deneyim paylaşınca güzeldir." inancıyla çalışan BinYaprak ailesi olarak, 29 Ekim'de BinYaprak Hikaye Hasadı Hareketini başlattık. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına kadınların hikayelerini hediye etmek için çıkacağımız Hikaye Hasadı'na, depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizin hikayelerini yayınlayarak başladık. Depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimizi asla unutmadık ve unutturmayacağız. Bu yazıda olduğu gibi, kaybettiğimiz kardeşlerimizin hayat hikayelerini, deneyimlerini, bilgeliğini, ilhamını ve hayat enerjisini dijitale taşıyıp, sözleri ve yaşadıklarıyla bıraktığı izlerini binlerle paylaşmak istiyoruz. 

    Bu olgun duruşlu, temiz yüzlü çocuğun adı Kağan Selim İş ve ben size onun hikayesini anlatacağım çünkü hikayesi anlatılan bir insan yaşamaya devam eder.

    Kağan Selim 4 Şubat 2010'da dünyaya geldi.
    Çok neşeli, eğlenceli ve hazır cevap bir çocuktu. Çok da masumdu. Tek başına fotoğraf çekilmeyi hiç sevmezdi o yüzden oyunlar oynamayı çok sevdiği ve beraber çok eğlendiği kız kardeşi Beyza ile fotoğrafını koydum.

    Büyüyünce pek çok şey olmak isterdi Kağan Selim. Bir gün yazılımcı olmak isteyerek uyanırdı.
    Ertesi gün doktor olmak istediğine karar verirdi. Bazen tarihi çok eğlenceli bulurdu.
    Bazı günler sporcu olmak isterdi.
    Gitarı da çok severdi. Belki müzisyen olurdu.
    Henüz karar vermemişti. Daha yeni girmişti 13 yaşına.
    Önünde karar vermek için çok zamanı vardı. Daha orta okulu bitirecek, liseye geçecekti.
    Okulda Serap hocasını çok severdi o yüzden sayısalcı olmak isterdi bazen ama babasını da çok örnek alırdı. Babası gibi sözelci mi olmalıydı yoksa?
    Neyse, daha zamanı vardı. Karar verirdi ileride.

    Futbol ve voleybola çok ilgiliydi. Koyu bir Galatasaraylıydı. Voleybolda okulun takımındaydı. Sporcu olma isteği de buradan geliyordu. Çetin abisi, Ozi hocası, Ulaş hocası ve Eşber hocası örnek oluyordu ona. Fahri abisinin smaçlarına hayrandı. O da öyle oynamak ve ileride küçük voleybolcu çocuklara abilik etmek, onları çalıştırmak istiyordu.

    Kağan Selim'in antrenörlerine sevgisi boşuna değildi. Onların liderliğinde takım Kıbrıs'ta şampiyon oldu. Turnuva için Adıyaman'a gittiler. İsias Otel'de kalıyorlardı.

    4 Şubat'taki doğum gününü ailesinden uzakta, Adıyaman'da geçireceğinden, annesi hocalarından bir pasta alıp kutlamalarını rica etmişti. Kutlamışlardı da. 13. yaşına Adıyaman'da takımla birlikte girmişti.
    6 Şubat'ta ise Kağan Selim'in hayatı, 13. yaşını kutladığı yerde, onun ve ailesinin ellerinden alındı. Tuz buz olan bu çürümüş yapıyı "otel" diye kullanıma açan ve üzerine bir de para alanların hesap verdiğini göreceğiz! Parmağı olan herkes teker teker bulunacak! Hikayeler anlatılmaya, Kağan Selim yaşamaya devam edecek.

    Hepimiz annesi Serap hanım, babası Abdullah bey, kardeşi Beyza ve tüm ailesinin yanındayız!

    Sevgili Kağan Selim İş’in hikayesini kaleme alan, kız kardeşimiz Mine Kavasoğulları, bu yazıyı mimarintersiInstagram sayfasında paylaştı. Biz de Mine Kavasoğulları ve Kağan’ın ailesinin izinleriyle, Kağan’ın bıraktığı izleri binlerle paylaşmak istedik ve sizlere Mine'den bir not getirdik: "Paylaşım ailenin izniyle yapılmıştır. Fotoğraf ve metnin yazılmasında kullanılan bilgiler aile tarafından Mimarın Tersi'ne gönderilmiştir. Gönderiye yorum yaparken aile adına hassas olmanızı rica ederim. Ben Kıbrıslı olarak deprem gerçekliğini ve kaybettiğimiz hayatların bir sayıdan ibaret olmadığını, depremde kaybettiğimiz Kıbrıslı çocukların hikayelerini yazarak hatırlatmak istiyorum. Onbinlerce tamamlanmamış hikaye var. Siz de bildiğiiz kişilerin hikayelerini paylaşın. Hikayesi anlatılan insanlar yaşamaya devam eder. Ailelerimizin mücadelesinde yanlarında olmak için bu gönderiyi hikayenizde paylaşabilirsiniz. Bu mücadele depremde elimizden alınan herkes için. Bu mücadele adalet için"

    #isiashepimizindavası

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.