Radyo, Sinema ve Televizyon bölümlerini düşünenler için Marmara Üniversitesi son öğrencisi Ebru Kaçak ile iletişim sektörü hakkında konuştuk. Devamı yazıda!
1. Eğitim hayatınızı anlatır mısınız?
İlkokul ve ortaokulu orta halli devlet okullarında tamamladım. İlkokulda tembeldim, ortaokulda bir tık iyi bir seviyeye geldim öğrenci olarak. Düz lisede okudum. Liseye geçiş sınavında düşük bir puan almıştım. Lisede daha da iyi oldum. Yine de sınava çok çalışmadım, sözelciydim. Sinemayı ortaokuldan itibaren düşünmeye başladım. Matematikte hiç iyi değildim. Kendimi zorlamak istemedim ve sözel bölüme kaydımı yaptırdım. Sonuç olarak Marmara Üniversitesi'nin Radyo Sinema ve Televizyon bölümünü kazandım. Aslında hedefim Güzel Sanatlar Fakültesi'ydi fakat puanım yetmedi ve ben de İletişim Fakültesi'ni tercih ettim.
2. Sektör seçimini nasıl yaptınız? Sektörü sevmeniz ve devam etmeniz noktasındaki kararınızda etkili olan "kıvılcım anı" nedir?
Başından beri sinema istiyordum aslında, İletişim Fakültesi'nin bana uygun olmadığını başından beri biliyordum ama başka seçeneğim yoktu, sinemaya adım atabileceğim en yakın alan buydu. Bu sektörün sürekli ve düzensiz olması beni başta cezbetmişti fakat şu an düzene yakın bir taraftayım. Sektörü seviyorum ama sektörde iş yürütenleri sevmiyorum açıkçası. Ülke genelinde'' kurnaz olacaksın işini kapacaksın ''nidaları sebebi ile herkes birbirine hainlik yapmakta, özellikle de bu sektör içinde ve çok pis durumlarla karşılaşmaktayız. Bu sektör bizde hakkettiği gibi işlemiyor , ben sektörden umudumu yitirdim fakat kendi çabam ile de sektöre alternatif fikirlerle girebileceğimi düşünüyorum, yeter ki sektör şu anki bedbaht halinden kurtulsun.Ebru Kaçak Hakkında:
Marmara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema son sınıf öğrencisi olan Ebru Kaçak okulun ilk yılında Marmara Medya Merkezinde kısmi zamanlı olarak bir yıl boyunca çalıştı. İstanbul'a Tekirdağ'dan üniversite eğitimi için geldi. Düz lise mezunu. Sinema dalı yanında felsefe sosyoloji ve psikoloji gibi sosyal bilim dalları ile de ilgileniyor. İstanbul Medya Akademisinde aylık sinema yönetmenliği kursu aldı. Şu anda Asya sinemasına dair çalışma alanı kurmak amacı ile İsmek'te Japonca dil eğitimi almaktadır.Bu yazı CampusWIN Academy Marmara Üniversitesi lideri ve mezunumuz Nurten Beste İşgiden tarafında yazılmıştır. Teşekkürler Nurten Beste!
Biz TurkishWIN liderlik programı CampusWIN Academy'de senin için yazılar yazan kız kardeşleriniz. İşte fırsat eşitliğini sağlamak için yetkinin ötesinde liderlik edip, fark yaratmak ve kendimizi geliştirmek için birlikteyiz. Her Mart ayında aramıza yeni kız kardeşlerimiz katılıyor. Bekleriz🙂
Biz TurkishWIN liderlik programı CampusWIN Academy'de senin için yazılar yazan kız kardeşleriniz. İşte fırsat eşitliğini sağlamak için yetkinin ötesinde liderlik edip, fark yaratmak ve kendimizi geliştirmek için birlikteyiz. Her Mart ayında aramıza yeni kız kardeşlerimiz katılıyor. Bekleriz🙂
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum