Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O N.Y.S’si? – 1 Profilinizi Oluşturun (4)

    Nedir bu LinkedIn Başarı P.A.N.O  N.Y.S’si? – 1 Profilinizi Oluşturun (4)

    "Profilini Oluştur" aşamasını tamamlamaya hazır mısın? Yazıyı okumaya devam et!

    1. Özgeçmiş

     Eğitim: LinkedIn verilerine göre profillerinde okul bilgilerini giren üyeler, yedi kat daha fazla görüntüleniyorlar. Çünkü kullanıcılar mezun oldukları üniversite ve hatta çevrelerine ulaşmaya çalışıyorlar. Aynı okuldan mezun olmak, kişiler arasında önemli bir ortak nokta oluşturuyor. Okul bilgilerinin yanı sıra öğrenci olduğunuz tarih bilgisi, mezuniyet derecesi, not ortalaması, faaliyetler ve topluluklar, açıklama ve medya ekleme bölümleri göreceksiniz. Endişelenmeyin! Hepsini eklemek zorunda değilsiniz. Ancak kaç yaşında olursanız olun Faaliyetler ve Topluluklar alt başlığını doldurmanızı öneriyorum. Profilinizi okuyanlarla samimi bir sohbet konusu olabiliyor. 

    Üniversite eğitiminiz yoksa ve konunuzda uzmansanız bu bölümü boş bırakabilirsiniz. Çünkü bu durum deneyimlerinizin ön plana çıkmasını engelliyor. Eğitim bölümünün görüntülenmesini hiç istemiyorsanız, tamamen boş bırakın.Eğitim bölümünün iç sıralamasını değiştirebilirsiniz. Bu bölümü prestijli olduğunu düşündüğünüz kurumlara göre sıralayabilirsiniz.

    Gönüllü Deneyimler: Özel sektörde takım arkadaşı arayan profesyonellerin yüzde 41'i bu bölümü mutlaka incelediklerini ve gönüllü çalışmaları gerçek bir iş deneyimi gibi değerlendirdiklerini, yüzde 20'si ise birlikte çalışma kriteri olarak gönüllü deneyimi esas aldıklarını paylaşmışlar. Gördüğünüz gibi bu bölümün önemi açık…

    2. Yetenek ve Onaylar

    Yetenek ve Onaylar bölümü, LinkedIn'de bağlantı halinde olan kişilerin birbirlerini daha iyi tanıması için etkilidir. LinkedIn istatistiklerine göre yetenek bölümünü aktif kullanan üyelerin profilleri dört kat daha fazla görüntüleniyor.

    Bu bölümde görünen yeteneklerinizi önceliklendirmek, sıralamak, yenilemek, engellemek ve hatta silmek mümkündür. Bağlantılarınız sizin herhangi bir onayınız olmadan yeteneklerinizi onaylayabilir veya sizinle ilgili yeni yetenekler önerebilirler. Kesinlikle önermesem de, Yetenek ve Onaylar bölümünü kısmen ya da tamamen kapatabilirsiniz.

    3. Başarılar

     Burada karşımıza Yayın, Sertifikalar, Patentler, Kurslar, Projeler, Onur ve Ödüller, Sınav Puanları ve Organizasyonlar Bölümü çıkıyor.

    Yayın Bölümü: Makale, kitap ve tez gibi yayınlarınız varsa mutlaka bu bölüme eklemelisiniz. Makaleniz bir dergi ya da gazetede yayınlandıysa, yayıncı bilgisi girmeyi unutmayın

    Sertifikalar Bölümü: Bu bölümde mesleki uzmanlık, sürekli eğitim ve hatta varsa ürün sertifikalarınızı dahi ekleyebilirsiniz. 

    Patentler Bölümü: Mesleğinizle ilgili ürün ya da hizmet patentleriniz varsa veya resmi makamlardan aldığınız telif ve tescil belgelerini buraya yazabilirsiniz. Patent işinizi özgün ve inovatif yaptığınızla ilgili önemli mesajlar verir. Bir patent alma sürecindeyseniz, bunu da mutlaka belirtin.

    Kurslar Bölümü: Öğrenciler çalışmak istedikleri konuyla ilgili aldıkları derslerini, profesyoneller ise yetkinliklerini destekleyen kurum içinde aldıkları eğitimleri yazabilirler. Katıldığınız kısa seminerleri sertifikalar bölümü yerine buraya eklemeniz daha doğru olacaktır. 

    Projeler Bölümü: Özet bölümünde ya da deneyimlerinizde, projeleri uzun uzun detaylandırmak profilinizi inceleyen kişinin kafasını karıştırabilir. Proje bölümü, yine şirket ve müşteri gizliliğine dikkat edilerek kapsamlı proje bilgisi paylaşabileceğiniz bir yerdir.

    Onur ve Ödüller Bölümü: Bu bölüm kendinizi övmek için değil bunları okuyanların öne çıkan deneyimlerinizden nasıl faydalanabileceklerini anlamaları için etkilidir.

    Sınav Puanları Bölümü: Bu bölüm daha çok öğrenciler için önemlidir. Ancak işinizin meslek sınavları varsa ve sektörünüz buna önem veriyorsa profesyoneller de sınav puanlarını girebilirler.

    Dil Bölümü: Bu bölüme hangi dili yazıyorsanız, o dilde de LikedIn profili oluşturmalısınız. Ayrıca ana dilinizi de eklemeyi unutmayın. Türkçe konuşanların seçildiği bir arama filtresinde sonuçlarda olmanız için faydalı olacaktır.

    Organizasyonlar Bölümü: Üyesi ya da yönetiminde olduğunuz sivil toplum kuruluşlarını, kulüpleri ve diğer grupları bu bölüme değerli ve güncel olanları göz önünde bulundurarak eklemelisiniz.

    4. İlgi Alanları ve Takip Edilenler

     Bu bölümde düşünce liderler, şirketler, gruplar ve okulları takip edebilir paylaşımlarını kendi profilinizin Ana Sayfasından düzenli olarak okuyabilirsiniz.

    Kaynak: "İş Dünyasında LinkedIn ile Networking" Ertuğrul Belen

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Business Networking Akademi Kurucusu

    Çok Satanlar "Networking" Kitabı Yazarı

    Ertuğrul Belen, sonuç odaklı işbirliklerini geliştirmek ve iş dünyası başta olmak üzere bireylerin hedeflerine yönelik güven odaklı çevre stratejilerini tasarlama vizyonuyla Business Networking Akademi'yi kurmuştur. Networking'i Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma™ Sanatı olarak tanımlayan Ertuğrul Belen, birçok BIST 100 kurumuna ve 80 binin üzerinde profesyonel, üst düzey yönetici ve girişimciye Türkiye'de bir 'ilk' olan Speed Networking™ hızlı tanışma seanslarını yaptırmış ve patentli Networking eğitimleri vermiştir.  

    Networking eğitimleri, Speed Networking™ uygulamaları, LinkedIn Stratejileri ve CEO Networking Programı'nın yanı sıra araştırmalarını düzenli yayınlayan Ertuğrul Belen, Çok Satanlara girmeyi başaran “Networking, Tanışma, Tanıştırma ve Tanınma Sanatı” ve “Girişimciliğin Altın Kuralları" kitaplarının yazarıdır. Belen, Galatasaray Lisesi ve Wisconsin Üniversitesi mezunudur. Ertuğrul Belen, Erickson Coaching International’da Profesyonel Koçluk ve NLP Master çalışmalarını tamamlamıştır. TEDx konuşmalarında da sahne alan Belen, Türkiye Milli Yüzme Takımı eski yüzücüsüdür.

    Ertuğrul Belen’in yeni kitabı “İş Dünyasında LinkedIn ile Networking” Haziran 2018’de Optimist Yayın Grubu tarafından yayınlanmıştır.

     

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.