<p> </p> <p>Fulya Mina Küçüktaş, 9 Eylül 1997’de Seyhan, Adana’da doğdu. Lise döneminde tiyatro ile ilgilenen ve çocuk hakları, özellikle kız çocuklarının eğitim haklarıyla ilgili projelerde yer alan Mina, şu anda Abdullah Gül Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve genetik öğrencisidir. Gönüllülük çalışmaları ve kulüp etkinliklerinde aktif rol almaktan, sosyal olmaktan, psikoloji ve sosyolojiyle ilgili okuma ve araştırma yapmaktan hoşlanır.</p>

    Bilimin İncileri: Buket Şahin ile Röportaj

     Buket Şahin ile Röportaj yaptık ve kariyer yolculuğu ile ilgili konuştuk!

    Buket Şahin'in kariyer yolculuğunda ODTÜ Teknokent'teki çalışmaları ve ODTÜ Biyomedikal Mühendisliği yüksek lisansı, ilham aldığı kişiler ve çok daha fazlası yazıda! Keyifli okumalar.

      1498

    Bilimin İncileri: Dr. Ahsen Özcan ile Röportaj

    Dr. Ahsen Özcan ile röportaj yaptık! Dr. Ahsen Özcan ile röportajımızda ODTÜ'den MIT'ye ve oradan tekrar Türkiye'ye uzanan yolculuğunu, CRISPR Cas9'u, kariyerindeki dönüm noktalarını ve çok daha fazlasını konuştuk! Keyifli okumalar.

      2563

    Dünya CRISPR Günü (The World CRISPR Day) Dijital Sempozyumu

     Dünya CRISPR Günü'nde (The World CRISPR Day) neler oldu? Hem CRISPR teknolojisini hem de Jennifer Doudna'yı daha yakından tanıyın. İlham dolu bu yazımızı sakın kaçırmayın. Keyifli okumalar!

      2195

    Bilimin İncileri: Dr. Feyza Engin ile Röportaj

    feyza engin

    Wisconsin-Madison Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Feyza Engin ile röportaj yaptık! Kariyerinin dönüm noktaları, ilham aldığı kişiler ve çok daha fazlasını konuştuk. Keyifli okumalar!

      1923

    Bilimin İncileri: Dr.Suna Tüzün ile Röportaj

    Çok değerli Dr. Suna Tüzün ile ilham dolu bir röportaj gerçekleştirdik. Biyoloji ile deniz aşkını birleştirip kariyer basamaklarını tırmanan Dr. Suna Tüzün, bizlere hayatını, yaptığı işini ve nelerden ilham aldığını anlattı.  Belki de size kariyer basamaklarınızda bir destek sağlayacak bu yazımızı kaçırmayın!

      2543

    Derin Denizlerde Bilim Peşinde | Suna Tüzün | TEDxIstanbul

    Suna Tüzün genç bir hidrobiyolog. Derin deniz keşifleri yapan Nautilus adlı bilim gemisinde dokuz yıldır çalışarak dünyanın çeşitli denizlerinde bilimsel araştı...

    Video Bilgileri

    • 944
    • 1219
    • https://www.youtube.com/watch?v=wYxu3XOhJGI&t=578s&ab_channel=TEDxTalks
    • 4
    • 6556
    • 2020-10-13
      139

    Bilimin İncileri: Dr. Elanur Yılmaz ile Röportaj

    Sizlere yaşam bilimi sektöründen çok değerli bir isimle röportajımızı sunuyoruz. Kendisi doktorasının ardından Koç Üniversitesi Zebra Balığı Laboratuvarında araştırmacı olan Dr. Elanur Yılmaz. Peki, Zebra balıkları nelerdir, ne işimize yararlar? Sağlık alanında araştırmayı seçenlere ne gibi tavsiyeler verilebilir? Bu ve daha fazla soru için hemen yazımızı okuyun!

      2557

    Paris Sorbonne Üniversitesi’nde Genetik Stajı

    Moleküler biyoloji ve genetik bölümü okuyan Mina Küçüktaş, Paris'te yapmış olduğu stajı bizlere anlatıyor. Keyifli okumalar!

      2509

    Sağlık Ekonomisti Şebnem Erdöl ile Röportaj

    Sağlık ekonomisti Şebnem Erdöl bizimle harika başarılarını paylaştı ve kariyerimiz için tavsiyelerde bulundu. Keyifli okumalar! 

      1494

    Uzaydaki İlk DNA Dizilimi

    7 Temmuz 2016 sabahında, uzay giysisini giyen virüs-bilimci Kate Rubins Kazakistan'da buz gibi bir roketin dibinde metrelerce yukarı fırlatılmak için bindiği asansörden yeni Soyuz uzay aracına bindi. Bu uzay aracı ile 400 km yukardaki Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitti. Ayrıntılar yazının devamında!  

      2128

    Moleküler Biyoloji ve Genetik Alanında Erasmus Stajı

    Moleküler Biyoloji ve Genetik 1. sınıf öğrencisi Mina'nın Erasmus Stajı deneyimini merak ediyorsan okumaya devam et!

      7694

    8 Harfli DNA

    Bilim insanları uzun zamandır Dünyanın ötesinde, başka gezegenlerde bir yaşam olması durumunda, bu oluşumdaki süreçlerin bildiğimiz her şeyden tamamen farklı olabileceğini ileri sürüyorlar. Devamı yazıda!
      2754

    Nadir Hastalıklar Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibiyiz?

    Akciğer kanseri, akdeniz ateşi ve zatürre gibi hastalıkları birçoğumuz biliyoruz. Peki ya Burn-Mckeown sendromu, amyotrefik lateral skleroz, akromegali gibi hastalıklar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

      2187

    Othello Sendromu

    Günümüzde birçok ilişkide gözlemlediğimiz kıskançlık bazen haddini aşıyor. Başta oldukça sevimli görünen bu kıskançlıklar ilerleyen zamanlarda partnerinin hayatını kısıtlamaya başlayan krizlere dönüşebiliyor. Bu krizleri nasıl atlatırız bakalım. Keyifli okumalar'

      3177
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.