Kendimizi İfade Etmenin Gücü

    Kendi iç dünyamızı fark edebiliyor muyuz? Peki bunu fark edip ona göre kendimizi yönetebiliyor muyuz? Kendimize ne kadar merakla bakıyoruz? Bu sorular ve daha fazlası yazımızda. Keyifli okumalar!

    Öz Farkındalık

     Duygusal zekanın tüm boyutlarının temel kavramı:Öz farkındalık. Peki nedir bu 'Öz farkındalık'?

    Öğrenen ve Yargılayan Zihin Modeli

      Duygusal Zeka konusu ile çalışırken kendimizle ve etrafımızla olan ilişkimizi sürekli gözlemlememiz, anlamamız, değerlendirmemiz gerekmekte. Kendimizi, başkalarını ve ilişkilerimizi daha iyi anlamak ve yönetmek için soruların gücüyle düşünmeye ihtiyacımız var. Bu süreçte zihnimiz kendi duygu, düşünce ve davranışlarımızını anlamlandırmakta bize yardımcı olur. Literatüre baktığımızda Marilee Goldberg'in Öğrenen – Yargılayan Zihniyet Modelini bize bu anlamda rehber olmakta. Bu yazının amacı Öğrenen ve Yargılayan Zihniyet Modelini daha iyi anlamak ve kendi kişisel gelişimimiz için bu iki zihniyet modelini daha etkin nasıl kullanabileceğimiz ve yönetebileceğimiz konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalığı gelin birlikte keşfedelim. İyi okumalar!

    Duygusal Zeka ve İç Diyaloglar

    Bu yazımız iç diyaloglarımızın neler olabileceğine, ihtiyacımıza hizmet eden diyalogları bizi sabote edenlerden nasıl ayırabileceğimize ve bu diyalogları daha verimli nasıl yönetebileceğimize odaklanır.
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.