Yaşamda Nasıl Zinde Kalınır? (1.Bölüm: CHİ)

    Gülfem Çakmakçı ve Ufuk Çakmakçı ile 'Yaşamda nasıl zinde kalınır?'' sorusunun cevaplarını konuştuk. Dileriz devamı gelecek olan bu videolarımız size hayatınızda yardımcı olur!

    Ufuk, şimdiki zamana odaklanarak Presence, liderlik ve strateji gibi alanlarda şirketlere özel eğitimler ve üniversitelerde dersler vermektedir. Aynı zamanda sistem ve lider seviyesinde sürdürülebilir değişim yaratan koçluk desteği sunar (ICF, PCC). Batı kaynaklı farklı literatürleri ve Doğu kaynaklı bilgelik öğretilerini kullanarak, liderlerin hayatlarını kolaylaştırabilmeleri için anlayış geliştirmelerini sağlar. Anlayışla birlikte doğru pratiklere odaklanarak hem yarattıkları etkiyi dönüştürüp hem de sağlık ve mutluluklarının sorumluluğunu kendi ellerine almalarını destekler.
    Getirdiği içten enerji ile birey ve ekiplerin kendileriyle temaslarını güçlendirip, ihtiyaç duydukları yetkinlikleri geliştirebilmelerini ve potansiyellerini hayata geçirmelerini sağlar. Liderlere, günümüzün şartlarında en fazla ihtiyaç duyduğu doğru değerlendirme becerisine odaklanarak kendilerini, ilişkileri ve işe dair durumları yeni gözlerle keşfedebilme ve geliştirebilmelerinin yolunu gösterir. 2014 yılından bu yana Cem Şen Eğitim Sisteminin eğitmeni olan Ufuk, çalıştığı stres gibi, tercihsizlik gibi, enerji (Qi) gelişimi gibi, ve insan zihninin doğasını anlamak gibi konulardaki farkındalığını diğerlerinin öğrenmesini desteklemek için kullanır.
    Çalıştığı şirketlerden bazıları şunlardır: Abdi İbrahim, Arçelik, Borusan Holding, Borusan Danışmanlık, Borusan Sanat, Coca Cola, Deloitte, Doğuş Holding, Doğuş Otomotiv, Eczacıbaşı Holding, EİP , Enerjisa, Garanti Teknoloji, Mercedes Benz, Monrol, Nutricia, Sabancı Holding, ve Yapı Kredi Bankası. Aynı zamanda Sabancı Üniversitesi EDU iş ortağıdır.


    20 yılı aşkın süren Bilişim sektörü yolculuğunda, Seagate, Dell ve son olarak Lenovo gibi dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinde Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'yı kapsayan liderlik görevleri üstlenmiştir. Kurumsal Liderliği süresince Değişim Yönetimi, Organizasyonlarda Yeniden Yapılanma ve Yüksek Performanslı Ekipler kurma konularına odaklı çalışmıştır. 2015 yılında Lenovo Genel Müdürlüğüne ve sektöre veda eden Gülfem, Profesyonel Yöneticilikten Lider Gelişimi çalışmalarına geçiş yaparak, kurucu ortağı olduğu Prana Danışmanlık ile ikinci kariyerine devam etmektedir.
    Organizasyonel Sağlık odaklı çalışmalarında, bireyin kendi potansiyelini açığa çıkarabilmesi için zihnin doğasına ve şimdiki zamana odaklı deneyimsel çalışmaları temel almaktadır. Odağında, birey, ekip ve kurumların güçlendirilmesine yönelik liderlik, çatışma ve uzlaşma, kişisel farkındalık ve hikayeler ile etki yaratma, bireysel ve sistem koçluğu ve mentorluk gibi alanlar bulunmaktadır.
    2011 yılından beri Uzakdoğu öğretileri ile kendi içsel yolculuğuna Cem Şen öğretmenliğinde devam etmektedir. Beden, Zihin ve Nefes üzerine Qi Gong, enerjinin doğru ve tasarruflu kullanımı, zihnin gerçek doğasını anlamaya ve arınmasına yönelik dinamik zihin pratikleri, meditasyon, konsantrasyon ve tam farkındalık çalışmaktadır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.