Sağlıklı Beslenme #2: Intermittent Fasting Diyeti

    Sağlıklı beslenme konusunda sorularımızı sorduğumuz Ebru Şinik ve Sibel Elçin, bu videomuzda intermittent fasting diyetiyle ilgili merak edilen tüm sorulara cevap veriyor!


    Sibel Elçin dünyanın, lider ve popüler Beslenme Okulu olan Institute for Integrative Nutrition School 'da Bütünsel Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Koçu eğitimini, dünyanın önde gelen Arizona Bütünleyici Tıp Merkezi Direktörü Dr. Andrew Weil, zihin-beden tıbbı alanında lider Dr. Deepak Chopra, Yale Üniversitesi Önleme Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. David Katz, Harvard Üniversitesi beslenme Başkanı Dr. Walter Willett, çok satan yazarlar arasında bulunan ve duygusal yeme konusunda uzman Geneen Roth, Columbia Üniversitesi'nde başkan yardımcısı ve cerrahi profesör olan Dr.Mehmet Öz, Mark Hyman, Mark Bittman gibi diğer birçok önde gelen araştırmacı ve beslenme otoritesinden Bütünsel Beslenme ve Hormon Sağlığı eğitimi alarak Herkes Yaşasın konseptini oluşturdu. Günümüzde artan birçok kronik hastalığın doğru beslenme ve yaşam tarzı ile önlenebilineceğine inanarak eğitimlerine aşçılık üzerine Rouxbe Online Culinary School'da Bitkisel Bazlı Beslenme, Academy Culinary Nutrition School'da, MSA gibi Beslenme ve yemek üzerine sertifika ve eğitmenlik programlarına katılmış olup, gastronomi alanındaki eğitimlerine, Anadolu Üniversitesi, aşçılık ile devam etmektedir.Aldığı eğitimlerde, Dünyanın en kadim sağlık sistemlerinden biri olan Ayurveda'ya yöneldi. Doğru bilgi, destek ve irade gücü ile insanların kendilerini iyileştirme yeteneği ve kapasitesi olduğuna inanarak beden tiplerine en uygun ve lezzetli sağlıklı yiyecekleri, vücut ve zihin için maksimum beslenmeyi sağlamak amacıyla; Kişiye özel kronik hastalıklar veya sağlıklı zayıflayabilmek için menü planlamaları hazırlamakta ve sağlıklı tarifleri uygulamalı anlatım programları yapmaktadır.
    Sağlıklı yemek ve beslenmek isteyen ve ilgi duyanlara Beslenme Ekspertizi ve Bütünsel Sağlık Şefi olarak verdiği eğitimlerde daha sağlıklı bir doğada yaşayabilmek için sıfır atık, geri dönüşüm, kimyasallardan uzak bir yaşam tarzı, kaynakların daha verimli kullanılması, soframızda tükettiğimiz besinlerin topraktan masamıza gelene kadar geçen süreçteki aşamaları konusunda da katılımcılarını bilinçlendirmek amacıyla bilgilerini paylaşmaktadır.




     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.