Yepyeni Bir Şehirde Üniversite

    Yepyeni Bir Şehirde Üniversite

    Öncelikle yepyeni bir şehirde olduğumuzu idrak ettikten sonra kocaman yeni bir sayfa açılıyor. Geçen yıllarla birlikte aslında bir parçamız olacak üniversite okuduğumuz şehirde nelere dikkat etmeliyiz sorusunu kendi üniversite maceramdan yola çıkarak cevaplamak istiyorum.

    Nereden başlamalı?

    İlk, orta ve lise öğreniminin tamamını Urla gibi küçük bir yerde yaptıktan sonra İstanbul'a adım atmış birini hayal edin evet o benim. İstanbul'u hava alanı geçişleri dışında hiç bulunmadığım ve tek başıma tek bir günümün geçmediği bir şehir olarak tanıtmam yeterli olacaktır sanırım. Aileden ilk defa ayrılıyorsanız büyümüşsünüz demektir bakış açısıyla başladım. Bütçe yönetmekten tutun da ders ve okul idari işlerine, arkadaş seçiminden market alışverişine kadar. Yeni bir şehir için uyum süreci olduğunu göz ardı etmeden, sorarak, araştırarak geçti ilk aylarım ve iyi ki bu şekilde yaptım diyebiliyorum. Benim gibi yer yön duygunuz zayıfsa Google Maps sizin de favori uygulamanız olarak telefonda baş köşede duracak. Nereye gittiğiniz kadar oradan nasıl dönüleceğini bilmek de sizin için en güvenli yol olacak.

    Kime sormalı?

    Bilmediğiniz bir şehirde en güvenilir adres için ben size üniversiteniz diyebiliyorum bunca yıldan sonra. Sizin gibi bu deneyimi edinmiş öğrencilerden daha fazla yardım alabileceğiniz kimse yok ve onlara sormaktan kesinlikle vazgeçmemek gerekiyor. Yol tarifi, nereden alışveriş yaptığı vb. birçok soruyla arkadaşlarıma danıştığımı ve sonraki yıllarda yeni dönemlerle bunları paylaştığımı söylemem gerekiyor.

    Ya kaybolursam?

    Her şehrin apayrı bir dinamiği ve kültürü olduğunu kabullenerek başlamakta fayda var. Ben aylarca İzmir'deki hayatımı İstanbul'a taşımaya çalıştım ve bir noktada bunun anlamsızlığı ile yüzleştim. Kendi şehrinizden vazgeçmeyin ama yeni gittiğiniz yere de fırsat verin. Ben iki yıl boyunca Anadolu yakasından çok uzak durdum, yalnız gitmemek için adeta diretiyordum oysaki bir vapurluk mesafede. Güvende hissetmeniz için şehri keşfetmeniz gerçekten önemli ve bunu arkadaşlarınızla yaptığınız zaman hem güvenli bir şekilde şehri tanımaya başlayacaksınız hem de unutulmaz anılarınız olacak. Ataşehir ile Ataköy'ü ayırmam şimdi aramızda kahkaha sebebi ama denemeden bilemezdim. Kaynak ne var derseniz ben en çok http://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/ ve http://sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/istanbul-ici-vapur-hatlari-351.html bunlara bakmadan sokağa adım atmıyorum!

    İyi ki!

    Farklı şehirde üniversite deneyimi yetişkinliğe adım atarken verdiğim en doğru karardı ve şimdi istediğim yerde yaşayabilirim duygusunun verdiği güven beni çok mutlu ediyor. Umarım sizin yolculuğunuza hikayemin katkısı olur.

    Bu yazı Bin Yaprak misafir yazarlarından Yeşim Kaya tarafından yazılmıştır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    BinYaprak Misafir Yazar henüz özgeçmişini yazmamış
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.