Allianz Türkiye Esnek Çalışma Deneyimleri: Melike Öniz ile Röportaj

    Allianz Türkiye Esnek Çalışma Deneyimleri: Melike Öniz ile Röportaj

    Allianz Türkiye'de Finansal Sigortalar alanında çalışan sevgili Melike Öniz ile esnek çalışma deneyimleri üzerine samimi bir röportaj yaptık. Detaylar yazıda!

    Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

    Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olduktan sonra Aksigorta'nın Management Trainee programına seçilerek iş hayatına adım attım. Burada yaklaşık iki yıl broker satış ve reasürans departmanında çalıştıktan sonra Milli Reasürans'tan gelen teklifi değerlendirerek yurt dışı pazarlama bölümüne geçtim. Dünya genelinde gelişmekte olan piyasalara ziyaretlerde bulunup, Milli Reasürans'ı tanıttık. Bunun yanı sıra ofiste olduğumuz zaman diliminde de gelen işlerin fiyatlamalarını, kaç hisse ile hangi işe dahil olacağımızı tool üzerinden çalıştık. Ardından Allianz Sigorta'dan gelen finansal sigortalar underwriter pozisyonu için sunulan teklifi kabul ettim. Özel riskleri içermesi ve niş bir alan olması özellikle tercih sebebiydi benim için. Halen orada keyifle ve her gün yeni bir şey öğrenerek çalışmaya devam etmekteyim.

    Firmanızda uygulanan esnek çalışma sisteminden kısaca bahsedebilir misiniz?

    Allianz Sigorta'da önemli olan gün içinde 9 saati tamamlamanız ( öğlen yemeğini dahil ettiğimizde). Ben 08.00-17.00 çalışmayı tercih ediyorum ancak yöneticimden onay aldığım sürece 07:30-16:30, 09:00-18:00 gibi esnek olarak da çalışabilmekteyiz.

    Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde nerede, nasıl çalışıyorsunuz?

    Genelde konsantrasyonumun dağılmaması için evden çalışmayı tercih ediyorum. Odamda ya da salonda sessiz bir ortamda bilgisayarımla rahatlıkla çalışabiliyorum. Bazı günler bir kafede de çalıştığım oluyor, ancak sessizliği seven bir yapım olduğu için evde çalışmayı tercih ediyorum.

    Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde iş saatlerinizi nasıl yönetiyorsunuz?

    Aynı ofiste olduğu gibi kahvaltımı 07:30'da yaptıktan sonra 08:00'de masamın başına oturuyorum ve 12:00'de öğlen yemeği için ara verdikten sonra 13:00'te tekrardan işimin başına geçerek mesai bitine kadar bazen de evde olduğum için yoğun dönemlerde çalışma saatlerimi uzatabiliyorum. Evden çalışma bu noktada işten eve gidiş arasında kaybedeceğim saat ve yoğunlaşma açısından bana avantaj sağlıyor.

    İş, ev ve sosyal yaşam dengenizi nasıl kuruyorsunuz? 

    İşim belli dönemlerde yoğun oluyor ancak genelde planlama yaparak çalıştığım ve günlere yaydığım için, işlerim aslında sosyal hayatımı etkileyecek düzeye ulaşmıyor. Evden çalıştığım günlerde de aslında öğle arasında birçok ev işimi de halledebiliyorum. Bu durum gerek işimdeki verime gerekse evdeki sorumluluklarıma katkı sağlıyor.

    Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde yanınızda bulundurduğunuz olmazsa olmazlarınız nelerdir? 

    Tabi ki ilk olarak dizüstü bilgisayarı sonrasında ise hesap makinesi ve not defterim.

    Sizce esnek / uzaktan çalışacak personelin hangi becerilere sahip olması gerekir?

    Evde aslında konsantrasyonumuzu dağıtabilecek birçok durum söz konusu. TV, ailemiz, evcil hayvanımız, rahat koltuklar vs. bu sebeple aslında evde çalışacak insanın bu etkenlerden etkilenmeyecek ve evin de aslında ofis olarak kullanabileceğini bilecek bilince sahil olması gerekiyor. Odaklanma problemi olmaması da gerekmekte pek tabi.

    Esnek çalışma gününden sonra işe tekrar adaptasyonu nasıl sağlıyorsunuz?

    Evi ya da çalıştığım kafeyi de ofis olarak zihnimde canlandırdığım için serviste geçen sürenin dışında benim için bir fark olmuyor. Bu sebeple, adaptasyon sorunu yaşamadığımı söyleyebilirim.

    Uzaktan çalıştığınız günleri, ofiste çalıştığınız iş günlerinden farklı yapan şey / şeyler nedir? Bu sistemi faydalı buluyor musunuz? 

    Kesinlikle çok yararlı buluyorum. Bazen fiyatlama, hesaplama yaparken tamamen izole olmak isteyebiliyorsunuz ofiste ancak bunun her zaman mümkün olmadığı da aşikâr. Ofiste aynı zamanda oldukça fazla gürültü olabiliyor, aniden gelişen bir toplantı ya da herhangi bir iş arkadaşınızın yanınıza gelmesiyle uzayan sohbetler de olabiliyor. Ev ortamında sessizliği yakalayabilirseniz bölünmeden çalışmanız çok daha kolay. Aynı zamanda uzayan bir işiniz olduğunda işten eve geçen süre diye bir durum söz konusu olmadığı için gönül rahatlığıyla tamamlayıp bilgisayarınızı kapatabiliyorsunuz.

    Sizce Türkiye esnek çalışmaya ya da göçebe çalışma sistemine hazır mı?

    Maalesef Türkiye'de çok az şirkette uygulanmakta olan bir durum esnek/uzaktan çalışma. Artık teknolojinin de gelişmesiyle aslında birçok Avrupa ülkesinde bu sistem çok yaygın. Türkiye'de yıllardır oturmuş olan "çalışanın göz önünde olması" mantığı sebebiyle maalesef henüz hazır olduğunu düşünmüyorum.

    Röportajımıza katkılarından dolayı Allianz Türkiye'ye ve Melike Öniz'e çok teşekkür ederiz.
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Duygu Çelebi Kaya, 1988'de Kdz. Ereğli'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi farklı şehirlerde okudu. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım (çift anadal) bölümlerinde tamamladı. Ardından yine Yeditepe Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi yüksek lisansı yaptı. Çalışma hayatına İstanbul Kalkınma Ajansı'nda Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak başlayan Duygu, Hollanda merkezli bir dijital pazarlama ajansında ve sonra da BinYaprak'ta çalıştı. İstanbul'da başladığı BinYaprak macerasına bir süre sonra dijital göçebe olarak devam etti. Şu anda BinYaprak'ta geleceğin trendlerinden "esnek çalışma işgücü" yolculuğunun yönderi olan Duygu, Balıkesir'de aile şirketi için çalışmakta ve 2-5 yaş arası öğrencilere Yaratıcı Düşünce dersleri vermektedir.

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.