Marmara Denetim Kulübü'nün Gözünden CampusWIN Paydaşlığı

    Marmara Denetim Kulübü'nün Gözünden CampusWIN Paydaşlığı

    Türkiye'nin ilk denetim kulübü olan Marmara Denetim kulübü kendisini ve CampusWin ile olan Paydaşlığını bizlere anlattı. Keyifli okumalar! 

    1) Kulübünüzü kısaca tanıtabilir misiniz? Ne zaman kuruldu ve hangi konular üzerinde çalışıyor vs.? 

    Kulübümüz 14 Şubat 2008 tarihinde Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü adıyla danışman hocamız Prof. Dr. Nuran Cömert ve TİDE kurucusu ve onursal başkanı Ali Kamil Uzun 'un katkılarıyla Seval Başer ve Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından kuruldu. Kulübümüz, Türkiye'nin ilk denetim kulübü olma niteliğine sahiptir. Çoğunlukla denetim sektörü olmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin tercih edebildikleri sektörlerle ilgili de projeler yürütüyoruz. CV hazırlama, mülakat teknikleri, vaka çalışmaları, networking gibi kariyer destekleyici çalışmalarımız oluyor. Bunun yanında şirketleri ziyaret ederek asıl işin gerçekleştiği yerde işi gerçekleştirenlerle bir araya geliyoruz. Inspirational Talks adında bir etkinliğimiz var. Arkadaşlarımıza ilham olacak konu ve konuklarla birlikte gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimizi, geçen sene girişimcilik ekosistemindeki ilham verici başarısızlıklar üzerinden gerçekleştirdik ve oldukça bilgilendirici ve akıcıydı. Sosyal sorumluluk projeleri, tecrübe aktarım programları, QNB Finansbank Career, PwC-KPMG-Deloitte-E&Y etkinlikleri ve birçok kongre katılımı gerçekleştiriyoruz. İç Denetim Zirvemiz'de ise denetim adına üniversite tabanında gerçekleştirilen en büyük etkinliklere imza atıyoruz.

    2) Üniversitenizde toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını yeterli buluyor musunuz? 

    Okulumuzda 'Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi' adında bir girişim mevcut ve bunun yanında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersi seçmeli ders olarak bulunmaktadır. 

    3) Kulüp olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik ne gibi etkinlikler düzenliyorsunuz? 

    Kulübümüzün geleneksel hale getirdiği senenin en büyük etkinliği olan İç Denetim Zirvesi'nin geçmiş dönem yapılan oturumlarından birinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini denetim sektörü üzerinden yola çıkarak 'Meslekte Cinsiyet Eşitliği' başlığı altında inceledik.  

    4) Marmara Denetim Kulübünde yeni dönemde bizi hangi etkinlikler bekliyor? 

    ASP'ler, şirket ziyaretleri, SSP'ler, sosyal sorumluluk projeleri, Inspirational Talks, İç Denetim Zirvesi'22 ve daha fazlası şu an ekibimizle birlikte takvimleniyor. 

    5) CampusWIN ile tanışma hikayeniz nasıl oldu? 

    CampusWIN liderlerinden ve aynı zamanda kulübümüzün geçmiş dönem sekreterlerinden Zeynep Ayaroğlu geçtiğimiz yıl kulübümüze ulaştı. Bizlerin toplumsal cinsiyet eşitliğine önem vermesi ve kadın dekanımızın kulübü olması nedeniyle böyle bir toplulukta olmamızın iki taraf için de yararlı olacağını dile getirdi. Biz de her iki taraf için de pozitif çıktılar sağlayacağını düşündüğümüz için bir mail atarak tanışmaya karar verdik.

    6) CampusWIN' i 3 kelime ile anlatmak isteseniz bunlar ne olurdu?

    Eşitlik, gelişim, dostluk. 

    7) Öğrenci kulüplerinde oluşması gereken en önemli değerler ve sistemler nelerdir? 

    Özellikle sorumluluk, etik anlayış ve özgüven olduğunu düşünmekteyiz. Öğrenci kulüpleri gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyetini sürdüren yapılar olduğundan öğrencinin sunduğu katkı tamamen bireysel farkındalığını tatmin etme amacındadır. Ancak bunu çalıştığı ekip ile bağdaştırdığında yapbozda bir parçayı temsil ettiğini ve görevini yapmadığında resmin eksik kalacağının farkına varıyor. Kulüp faaliyetleri yürütülürken bu değerlerin önemi olmadığında daha net ortaya çıkacaktır. Uzun süre bu değerlerden uzak kalmış kulüplerin de bu değerleri üyeleriyle paylaşıp ortak bir paydada buluşmaları gerekmektedir. 

    8) Öğrenci kulüplerinin en büyük ihtiyaç ve sorunlarını sizce nelerdir? Üniversiteler nasıl katkılarda bulunursa bu sorunlar daha kolay çözülebilir?

    Üniversitelere yeni katılan öğrencilerin lisede kulüp faaliyetlerinde yer almamasından -kulüplerin aktif olmamasından- kaynaklanan dönem başı oryantasyon süreçleri oluşmaktadır. Oysa üniversite kulüpleri, üniversiteden mezun olduktan sonra ihtiyaç duyulan ve talep edilen yetkinliklerin öğrenildiği bir yer. Üniversitelerin özellikle tercih dönemlerinde öğrencilere sunulan avantajlar kısmında biz kulüplere de yer vermesinin iki taraflı bir kazanç oluşturacağına inanmaktayız. Bunun yanında online dönemdeyken etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz platformlar için yardımlar veya dersler için kullandığımız yazılım üzerinden etkinlik için kullanılabilir yeni bir yazılım güzel olabilirdi. Çünkü yaşadığımız pandemi süreci bir anda hayatımıza nüfuz etti ve bir anda bu durumun avantajlarından önce dezavantajlarını yaşadık. 

    9) Covid sonrasında faaliyetleriniz ne ölçüde değişti? Pandemi sürecinin avantajları ve dezavantajları sizler için neler oldu ? 

    Tamamen kendimizi online etkinliklere adapte etmek durumunda kaldık ve maalesef aklımızdaki fikirlerin bir kısmını erteledik. Bu sürecin işleyişi kolaylaştırmadığını söylemek yanlış olur. Konuklarımız etkinliklere bulunduğu konumdan katılabildiği için genellikle aklımızdaki tarih planlamasından sapmadık. En büyük dezavantajı özellikle büyük etkinliklerde üyelerin etkinliğin sonuna kadar takibini sağlamaktı.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Biz TurkishWIN liderlik programı CampusWIN Academy'de senin için yazılar yazan kız kardeşleriniz. İşte fırsat eşitliğini sağlamak için yetkinin ötesinde liderlik edip, fark yaratmak ve kendimizi geliştirmek için birlikteyiz. Her Mart ayında aramıza yeni kız kardeşlerimiz katılıyor. Bekleriz🙂

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.