Mentorluk programlarını tanımaya devam ediyoruz. Uluslararası BPW İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nin "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Mentorluk Programı" hakkında bilgi verdiğimiz yazımız yayında! Keyifli okumalar!
BPW İSTANBUL KİMDİR?
BPW İstanbul 2013 yılında İstanbul'da kurulmuş bir savunu örgütüdür.
Kuruluşun amacı, Türkiye ve dünyada farklı seviyelerde yaşanan ve toplumsal cinsiyet rollerine dayalı hak ve fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve böylece kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi karar mekanizmalarında hak ettikleri oranda var olmalarını sağlamak üzere topluma rehberlik etmek ve nihayetinde barış dolu bir dünyaya ulaşmaktır.
İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, global düşünceyi yerele uyarlayabilmek adına BPW International (Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu) ağının resmî üyesidir.
BPW (Business and Professional Women) adı altında ilk dernek Avukat Dr. Lena Madison Phillips tarafından 1919 yılında Amerika'da kadın politikaları üretmek, uygulamak ve uygulatmak üzere kurulmuştur. 1930 yılında BPW, Uluslararası bir Federasyon haline gelmiştir. Merkezi Cenevre'dedir. Bugün yaklaşık 105 ülkede, 35.000 kadın üyesi ile kadın politikaları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, kadının ekonomik alanda güçlenmesi üzerine örgütlü çalışan nadir Sivil Toplum Kuruluşları'nın başında gelir.
Tarihinde hiçbir zaman sadece ayni ve nakdi yardım toplama kuruluşu veya sektörel birlik niteliğinde olmamıştır. Yardımlaşma kuruluşu değildir.
Global rollerinden bazıları şunlardır:
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Mentorluk Programı
Geleceğin liderlerinde kişisel gelişimi harekete geçirmek ve güçlendirmek için, deneyimli BPW İstanbul Mentorlarının katkı sunduğu 5 aylık bir programdır.
Programa talepte bulunan 35 yaş altı gençler (mentiler), deneyimli üye/gönüllü iş insanları (mentorlar) ile eşlenir. Her bir Mentor&Menti çifti, Menti'nin kişisel gelişim hedeflerini keşfetmek, potansiyel beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmak ve mentiyi belirlediği bir sonraki kişisel hedefe hazırlamak için global "mentorluk" yöntemleri eşliğinde çalışır. 8-10 görüşme üzerinden yürütülen programda herkes Toplumsal Cinsiyet Eşitliği atölyesine katılır ve program sonunda bu konuda bir proje fikri oluşturur. Mentiler proje fikri konusunda birlikte de çalışabilir.
Kimler Mentor Olabilir?
Kimler Menti Olabilir?
Başvuru Nasıl Yapılıyor?
Her mentiden ekte yer alan, hem kendini tanıtıcı hem de bu programdan ne istediğini anlatan ayrıntılı bir başvuru formu ile Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. başvuru yapması beklenmektedir.
Başvuru Ne Zaman Açılıyor?
Başvurular her sene üniversitelerin güz döneminde açılıyor. Mentor – Menti eşleşmesi yapıldıktan sonra program, kasım ile mayıs ayları arasında toplam 5 ay sürüyor.
FAYDALI LİNKLER
https://bpwistanbul.org/cinsiyete-duyarli-mentorluk-programi/#
https://www.instagram.com/bpwistanbul/
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum