Müşteri İlişkileri Takım Lideri Murat Babadalı'dan uzun süre arayıp “sonunda buldum” dediği işe kavuşmaya çok yaklaşanlara “Ya Sonra” taktikleri veriyor!
“BAŞVURDUM GELİYORUM”
• Öncelikle başvuru yapılacak ilanı çok iyi incelemen gerekiyor, kendine uygun ilana başvuru yapmalısın. Başvuru yapacağın ilan sana uygunsa bile, firma hangi lokasyonda, belirtilenler ne kadar kurum kültürü organizasyon yapısı açısından seninle örtüşüyor… gibi konular üzerinde düşünülmeli.
• Başvurduğun yerden dönüş gelmemesi seni yıldırmamalı, bu uzun bir süreçtir.
• Görüşmeye davet edildikten sonra bazen müsait olamıyorsun, bunu söylemekten de çekiniyorsun; böyle bir durumda görüştüğün kişinin seni daha sonra tekrardan arayıp mail göndermesini rica etmekte hiçbir sakınca yoktur.
• Görüşme adaylar için çok heyecan verici bir husus, kendini eksiksiz bir şekilde anlatabilmen çok önemli. Firma senin o firmanın kültürüne uygun olduğunu, çalışma ortamının şartına uygunluğunu belirlemeye çalışır. Heyecan bir süre sonra ortadan kalkacaktır, sakın korkma!
• Linkedin üzerinden şirket bilgilerine erişebilirsin, görüşmeye gittiğinde heyecanın da böylece azalacaktır. Kafanda sorular oluşacak ve soruları da o kişilere yöneltme şansın olacaktır, onları ne kadar tanırsan o kadar iyi.
• Mülakata gitmeden önce kendi kendine mülakat yapmanı öneririm; neyi nasıl aktaracağını şaşıran insanlar oluyor! Görüşme öncesinin provasını yapman yavaş yavaş heyecanını ortadan kaldıracaktır.
• İşe kabul edildikten sonra görüşme esnasında da hangi tarihte işe başlayabileceğini işvereninle paylaşmalısın.
• Yenibiris.com’da yeni mezunlar için rehberimize www.yenibiris.com/isteis uzantısından erişebilirsiniz.
CV’MDE NELER OLUYOR?
• İşin her açıdan sana uygun olup olmadığını kontrol ettin; bu iş sana tamamen uygunsa, önce özgeçmişini güncellemen gerekiyor. Önyazını kesinlikle kontrol etmelisin, önceki başvurduğun yere yazdığın önyazıyı kopyala-yapıştır yapma ki hedefe yönelik olsun.
• Unutma ki adaya dönüş yapılmıyorsa bunun farklı nedenleri olabilir; önyazıda örtüşmeme yada ilanın senin için düşük seviyede kalması gibi…
• Staj pozisyonunda görev tanımını da CV’ne yazmayı ihmal etme. Örneğin, artık stajyerler de projelere dahil ediliyor, şirketteki bir sürece dahil olduysan mutlaka belirt!
• Referans CV’de olmazsa olmaz! En fazla 2-3 referans vermek idealdir; profesyonel olma niteliğindekilere yer vermek mutlaka gerekiyor. Ancak referanslarının her biri, onlara referans verdiğinden mutlaka haberdar olmalıdır!
• STK’larda, kulüplerde rolün varsa, etkinliklerde yer aldıysan orada çalıştığın kişileri de referans olarak yazabilirsin.
• Son olarak, özgeçmişinin kopyasını kesinlikle görüşmede yanında bulundur, ihtiyaç duyacağın bir durum olabilir.
Canlı yayının tamamını izlemek için buraya tıklayabilirsin.
KONUŞMACIMIZI TANIYALIM: Peki Murat Babadalı Kimdir?
Marmara Üniversitesi-Sosyal Antropoloji bölümü mezunu olan Murat Babadalı, Marmara Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi master’ı yapmıştır. TRT, HSBC gibi şirketlerde farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra YeniBirİş.com’ da Müşteri İlişkileri Takım Lideri pozisyonuna gelerek kariyerine ivme kazandırmıştır. Güncel olarak da bu görevine devam etmektedir.
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum