Sosyal girişimcilikle ilgiliysen ve kimler bu alanda nasıl programlar yapıyor diye merak ediyorsan bu yazıda takip edip araştırabileceğin birçok program ve platform bulabilirsin.
Sosyal Girişimci Gençler (SOGENÇ), Değerli Öğretmenim ve Sosyal Girişimci Öğrenciler gibi projeleriyle öğrencileri ve öğretmenleri toplumda fark yaratan bireylere dönüştürüyor.
Bölgedeki önemli sosyal ve ekonomik sorunlara çözüm bulunması için sosyal girişimciliği teşvik ediyor ve Ankara'nın sosyal sermaye varlığını geliştirmek için çalışıyor.
Dünyanın ilk ve en prestijli sosyal girişimci ağı olan Ashoka, Türkiye'de sosyal değişim yaratan girişimcileri 2000 yılından beri destekliyor ve güçlendiriyor.
Katılımcıların hayallerindeki sosyal fayda fikrini hayata geçirebilmeleri için gerekli teknik becerileri kazandırıyor.
STK'lar ve sivil girişimlere yönelik programlar kapsamında sivil girişimlerle 6 ay süren, ilgili girişimin örgütsel ihtiyaçlarını geliştirmek için stratejiler geliştiriyor ve mentorluk sağlıyor.
Kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme, kapsayıcı ve demokratik yönetişim, iklim değişikliği ve çevre konularını proje ve politika tavsiyeleri aracılığıyla destekliyor.
Sosyal fayda potansiyeli yüksek projeleri tanıtıyor, destek olmak isteyenler için bir kitlesel fonlama (crowdfunding) platformu olarak hizmet veriyor.
Kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir pazar yeri görevi görüyor.
Etkin girişimcilere ivme kazandırmak üzere yerel ve uluslararası fikir önderlerinden oluşan mentor, danışman ve yatırımcı ağı üzerinden maddi ve manevi destek sunuyor.
Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk ve sosyal girişimcilik projelerini tanıtıyor.
Türkiye'nin ilk melek yatırım ağı olarak potansiyeli en yüksek girişimcilerle en deneyimli yatırımcıları buluşturarak başarılı dijital girişimcilik hikâyelerinin çıkmasını sağlıyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edilen bu hibe programıyla 15- 25 yaş arası gençler, gördükleri sorunlara veya ihtiyaçlara yönelik fikirler üretiyor ve bu fikirleri akranlarının desteği ile hayata geçiriyor.
Fellow Programı ile gençleri desteklerken, özel sektör ve diğer ortakları ile yaptığı projeler ile girişimcilik kültürünü toplumun farklı kesimlerinde yaygınlaştırıyor.
Yönetişim, bilişim, finansal bilinç ve girişimcilik alanlarında kapasite artırıcı projeler uyguluyor, yerel, ulusal ve küresel kamu politikalarına katkı sağlıyor.
Dünya'da 100'ün üzerinde merkeziyle sosyal etki odaklı liderleri buluşturuyor, güçlendiriyor, üyelik tabanlı bir ortak çalışma, üretim ve etkinlik alanı sağlıyor.
Sosyal meseleler etrafında bir araya gelen birey ve kurumları çeşitli kaynaklarla buluşturup sosyal inovasyonu yaygınlaştırıyor.
Sektörler arası işbirlikleri geliştiriyor, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla yürütülen projelere destek veriyor.
Bir fikir atölyesi, bir sosyal kuluçka, toplum ve etkinlik merkezi, bir ortak çalışma alanı olarak sosyal fayda odaklı aktörlerin bir araya geldiği bir etkileşim alanı yaratıyor.
İzmir'in sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştiriyor ve uyguluyor, ilgili projelere destek sağlıyor.
Change With Business ve Know Your Impact programları kapsamında sosyal girişimciler ve adayları için eğitimler, atölyeler, konferanslar düzenliyor, yayınlar hazırlıyor.
Akademik kurumların sosyal etki ve sosyal inovasyon merkezi altyapılarının oluşturulmasına, genç sosyal girişimcilerin projelerine ve sosyal girişimcilik yarışma ve eğitimlerine destekler sunuyor.
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi
Teknolojik Girişimcilik, Kurumiçi Girişimcilik, Sosyal Girişimcilik ve KOBİ-Aile Şirketleri Girişimciliği kategorilerinde eğitim/çalıştay, danışmanlık ve inkübasyon olarak üç fonksiyonda hizmet sunuyor.
Lise düzeyinde Türkiye'deki ilk sosyal girişimcilik kulübü olarak liseliler arasında sosyal girişimcilik kültürünü yaygınlaştırıyor ve farkındalık yaratıyor.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu'nun bu programında sosyal girişimciler ve sosyal yatırımcılar destekleniyor ve bir araya getiriliyor.
Fark yaratanların hikâyelerini Türkiye'yle paylaşıyor, projelere destek çağrıları yapıyor ve stratejik ortaklıklar kuruyor.
Sosyal girişimciliği üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller arasında yayarak, yeni fikirleri ortaya çıkarıyor, geliştiriyor ve destekliyor.
Konya'da yer alan bu dernek sosyal girişimcilik, sosyal inovasyon, sosyal kampanya tasarlama eğitimleri veriyor, proje fikirleri üzerlerinde çalışmalarda bulunuyor, mentorluk veriyor.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin verdiği bu eğitim sosyal girişimcilik üzerine kendini geliştirmek isteyenlere rehberlik ediyor.
Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği'nin (BRM) bu projesi İstanbul'daki sosyal girişimci adaylarına bir yıla yayılan bir eğitim sunuyor.
Geliştirdiği, uyguladığı veya desteklediği yenilikçi fikir ve projeler ile insan, toplum ve gezegene yönelik sürdürülebilir bir yaşam için katkı verir.
Sosyal Akıl Derneği'nin yürüttüğü bu proje toplumda sosyal girişimcilik kapasitesinin yükseltilmesine yönelik eğitimler veriyor, etkinlikler düzenliyor ve işbirlikleri geliştiriyor.
Araştırma, eğitim ve deneyimsel öğrenme aracılığıyla sosyal problemlere inovatif çözümler üretilmesi için katkı sağlıyor.
Bu yazı Bin Yaprak misafir yazarlarından Bengisu Hancı tarafından yazılmıştır.
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum