Takip Etmen Gereken Sosyal Girişimciler

    Takip Etmen Gereken Sosyal Girişimciler

    Dünyayı kurtarmanın yolu hem kalpten, hem sosyal girişimcilikten geçiyor. Başarılı sosyal girişimcilerden ilham almak için okumaya devam et!

    Serra Titiz ve "Gelecek Daha Net"

     

    Serra Titiz, Gelecek Daha Net girişimiyle, genç nüfusu oldukça yüksek olan ülkemizdeki gençlerin daha sağlıklı meslek ve hayat seçimlerinde bulunmaları amacıyla yola çıkmış. Gençlere, hayatlarını daha bilinçli yönlendirebilmeleri için gerekli becerileri ve bağlantıları kazandırmak için rehberlik, mentorluk, eğitimler, videolar gibi birçok yolu kullanıyor Gelecek Daha Net. Serra Titiz'in TurkishWIN konuşmasına da mutalaka göz atmalısın!

    Burak Ülman ve "Başka Bir Okul Mümkün"

     

    Başka Bir Okul Mümkün Derneği, alternatif eğitim modeliyle fark yaratıyor. Çocukların kendi eğitimleri üzerinde söz sahibi olduğu, ekolojik değerlerin merkeze alındığı, okulların finansmanının velilerin kurduğu kâr amacı gütmeyen kooperatifler yoluyla sağlandığı bu okullarla, Türk eğitim sisteminin sorunlarına karşı bir sivil toplum hareketi yaratılıyor.

    Bedriye Hülya ve "B-fit"

     

    Kadınlar için bir spor ve yaşam merkezi olarak yola çıkan B-fit, aynı zamanda kadın girişimciler için de bir fırsat. Franchise sistemi üzerine kurulu olan marka, yalnızca kadınların B-fit şubesi açmasına izin veriyor. 200'den fazla merkezi olan B-fit, 250'den fazla kadına girişimcilik için bir yol açarken, 500 kadına da istihdam sağlamış. Bedriye Hülya'nın ilham verici TurkishWIN konuşması için tıkla.

    Ayşegül Güzel ve "Zumbara"

     

    Topluluğun gücüne inanarak yola çıkan Ayşegül Güzel, paylaşım ekonomisi üzerine kurulu "Zumbara"nın mimarı. Zumbara basit bir prensip üzerine kurulu: kullanıcılar, yapmayı sevdikleri ve bildikleri bir şeyi bir başkası için belli bir süre yaparak "zaman kazanıyor" ve sonrasında kazandığı zaman kadar da bir başka kullanıcıdan "hizmet" alıyor. Kısaca birine bir saat yardım ediyor ve seçtiğiniz bir konuda siz de bir saat yardım kazanıyorsunuz. Böylelikle, topluluktaki bireylerin bilgi, beceri, deneyim ve zamanlarını başka bireylerle paylaşması mümkün oluyor. 

    Tara Hopkins ve "Çöp(m)adam"

    1

    Çöp(m)adam, iki soruna birden çözüm sunuyor: Çöp dağlarının engellenemez yükselişi ve kadın işsizliği. Nasıl diye sorarsanız, cevap, ambalaj atıklarından tasarım ürünler üretmekten geçiyor. Bunları üretenlerse, hayatları boyunca düzenli gelir kaynakları olmamış kadınlar.

    Senin en çok ilham aldığın sosyal girişimciler hangileri?

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    Gül Nihal Gümüşay, 1996 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi’nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencisi olan Nihal, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde de yandal yapmaktadır. Nihal, aynı zamanda Bilkent Amerikan Kültürü Topluluğu’nun başkanlığını yürütmektedir. GazeteBilkent’te Kültür-Sanat editörlüğünden sonra şimdi BinYaprak’ın stajyer editörüdür.
    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.