WOL nedir? Nasıl uygulanır? Sana nasıl bir faydası var? Kendini bir adım ileriye taşımak ve hedeflerini gerçekleştirmek için ilk adımı WOL ile atman için rehber niteliğinde olan bu yazıyı kaçırma!
Bu satırları okuduğunuza göre bu soruyu size şöyle sormam gerekir: Siz en son nerelerde geziniyordunuz? Çünkü siz bir adım atmaya karar verdiniz ve buradasınız :)
Hoşgeldiniz WOL dünyasına!
Şimdi gözlerinizi kapatın ve sırasıyla şunları hayal edin:
1) Onun için harekete geçmeyi çok ama çok istediğin bir fikrin var,
2) Aynı şekilde senin gibi bir fikri, kendi için bir hedefi olan dört kişiyle bir araya geliyorsun.
3) Ardından her biriniz kendi hedeflerinize ulaşırken size yardımcı olabilecek 10'ar kişi düşünüyorsunuz.
4) Birlikte oluşturduğunuz networkü gözlerinin önüne getirebiliyor musun?
5) Oluşturduğun network hem hedeflerine ulaşman için sana yardımcı olurken, hem de sen diğer arkadaşlarına katkıda bulunacaksın ve bu durum senin de kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak.
Eğer bunu iş yerinde uyguluyorsan şirket içinde işbirliğinin artması, silo dediğimiz organizasyon birimlerinin arasındaki beraberliğin, bilgi paylaşımlarının artması hatta o siloların yok olmasına doğru giden yolu hayal edebiliyor musun?
Bütün bunları hayal ortamından çıkartmanın yolu: Working Out Loud !
Peki bunu yapmak için neye ihtiyacın var?
12 hafta boyunca kendine ayıracağın haftalık bir saat ve Working out Loud çember kılavuzları sana bu yolda yardımcı olacaklar.
Başlarken neleri göz önüne almalısın?
-Toplantılara düzenli olarak katılın.
Çemberdeki herbir kişi kendi hedeflerini takip ediyor olsa da bu yola birlikte çıkıyor, birbirinize karşılıklı destek oluyorsunuz. Önünüzdeki dönem düzenli katılım için engeller varsa başlamak için doğru zaman olmayabilir. Eğer 12 hafta düzenli katılımayı taahhüt edemiyorsanız bir çembere katılmayın.
-İlk toplantınızda tüm toplantı tarihlerini planlayın ve takvimlerinize yerleştirin.
12 hafta uzun bir süre ve bazı toplantılar için değişiklikler olması doğal. Öyle bir durum olduğunda çemberinizle o toplantı için yenibir tarih bulmaya çalışın ama kolaylıkla bulamıyorssanız da toplantınızı yapın. Katılamayan üyenizin bir sonraki toplantıya hazırlanması için çember dışında destek olun.
-Çember toplantılarında ve aralarında kullanacağınız iletişim araçlarına karar verin.
İletişiminizi sadece çember toplantısıyla sınırlı tutmayın. Bunu yapmak için de tabii ki hem çember buluşmalarında kullanacağınız araçlara karar verirken, aralarda da nasıl iletişimde kalacağınızı da düşünün.
-Zaman takipçisi ve moderator iki önemli rol.
Toplantılarınızın verimli geçmesi için bu iki rolü ister sürekli bir kişinin üstlenmesi isterseniz sorumluluğu her hafta dönüşümlü olarak birinin üstlenmesiyle ilerleyebilirsiniz.
-12 haftalık süre için hedefinizi belirleyin.
Neyi öğrenmek, neyi keşfetmek istiyorsun? Belki seni büyük hayaline götürecek ilk adım, belki uzun zamandır merak ettiğin bir konu, belki de sadece daha iyi anlamak istediğin bir alan. Hedefiniz size gerçekten harekete geçirecek güçte olmalı. Bu hedefe ulaşmak sizin tek başınıza kolaylıkla yapamayacağınız, diğerlerinin yardımına, bilgisine ihtiyacınız olan bir konu olmalı.
Sizinle bu yolda yürüyen kişilerlebuluşmak isterseniz, işte size birkaç adres:
Binyaprak WOL Kız Kardeşlik Çemberi
Şimdiden iyi yolculuklar ;)
Sevgiyle,
Şebnem Maier
Bu yazı BinYaprak misafir yazarlarından Sebnem Maier tarafından yazılmıştır. Teşekkürler Sebnem!
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum