Sosyal Etki Nedir, Nasıl Yönetilir?

    Yönetici Direktör Dr. Gonca Ongan ve Işıl Erhart, Sosyal Etki hakkında konuşuyor.

    Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. Aynı üniversitede Felsefe yüksek lisans programını tamamladı ve Cambridge Üniversitesi'nde Felsefe öğrenimine başladı. 2000 yılında M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı. 2015 yılında doçent oldu. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde toplumsal cinsiyet, engellilik, yaşlılık, insan hakları, spor ve medya üzerine dersler veren Itır aynı zamanda bir sosyal girişimci. 2009 yılında "Fark Yaratan", 2014 yılında ise Ashoka Fellow seçildi. Dr. Gonca Ongan Saint-Benoit Fransız Lisesi'nden mezun olmuştur, İstanbul Üniversitesi'nde Ekonomi bölümünde lisans eğitimini görmüştür.

    Fordham Üniversitesi'nde Global MBA programını tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü'nün Avrupa İktisadi bölümünden doktorasını almıştır. Uzmanlık alanı "sürdürebilirlik, sosyal girişimcilik ve sosyal etki yönetimi" olan Gonca Ongan, 2000 yılından beri özel sektör, kamu sektörü ve sivil toplum alanı deneyimlerinden sonra 2010'da Koç Üniversitesi'nde göreve başlamıştır. Kasım 2012'den beri KUSIF'te yönetici direktör olarak görev yapmaktadır ve Koç Üniversitesi bünyesinde sosyal girişimcilik ve sosyal etki yönetimi ve proje dersi vermektedir. Sürdürülebilirlik, sosyal girişimcilik ve sosyal etki alanlarında farklı kurumlara gönüllü destek veren Gonca Ongan, Türkiye'de, bağışçıları, bağışçı haklarını tanıyan şeffaf ve hesap verebilir dernek ve vakıflar ile bir araya getirmek amacı ile kurulmuş bir platform olan Açık Açık'ın kurucu üyesidir ve Kasım 2016 itibari ile yönetim kurulunda görev almaktadır. Aynı zamanda, Koç Üniversitesi'nin de üyesi olduğu International Sustainable Campus Network'ün uluslararası danışma kuruluna Mart 2016'da seçilerek, 2016-2018 döneminde danışma kurulunda yer almıştır.
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.