LabSTAR Nasıl Geliştirildi?

     Duygu Kavvas, Kağan İnan, Senem Süral ve Doç. Dr. M. Sencer Çorlu LabSTAR'ın gelişim aşamalarından bahsediyor. Kağan İnan InTeachLab kurucusudur. Trabzon Akçaabat Fen Lisesi'nden 2017 yılında mezun olmuştur. Bahçeşehir Üniveristesi Mekatronik Mühendisliği bölümünde eğitim görmektedir. Son 5 yılda katıldığı yarışmalardan çeşitli ödüller ve sertifikalar almıştır. 2017-2018 yıllarında BAUSTEM öğrenci asistanı olarak çalışmış ve eğitim teknolojileri alanında ürünler geliştirmiştir. Şu anda InTeachLab bünyesinde geliştirilen ürünler ve projelerden sorumludur.

    Duygu Kavvas İstek Okulları'nda Matematik öğretmenidir. 2009 yılında Nihal Turgut Anlar Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bitirdikten sonra, 2014 yılında Yeditepe Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Son 5 yıldır özel okullarda öğretmenlik yapmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM merkezinden STEM eğitimi programını tamamlayarak lider öğretmenlik yapmaktadır. LabStar Türkiye müfredat tasarım ve geliştirme ekibinin üyesidir.


    Senem Süral 2006 yılında Gazi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği mezuniyetinin ardından 2008 yılında Gazi Üniversitesi Fizik Eğitimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2006 yılından itibaren farklı kurumlarda Fizik Öğretmenliği ve eğitim alanında yayıncılık çalışmaları yapmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM merkezinin mesleki gelişim programı ile STEM Lider Öğretmen ünvanını kazanmıştır. 2018 yılından itibaren Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı olarak almış olduğu görevle Türkiye çapında Uğur Okulları K12 düzeyinde öğretmen ve öğrencilere yönelik yürütülen tüm STEM çalışmalarını planlamak ve koordine etmekle görevlidir. LabStar Türkiye müfredat tasarım ve geliştirme ekibinin üyesidir.


    Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretmen Mesleki Gelişim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSTEM)Müdürü ve Eğitim Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesidir. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi matematik öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra matematik, fen bilgisi (life science & earth science) ve bilişim teknolojileri öğretmenliği yapmıştır. Doktorasını tamamladığı Texas A&M Aggie STEM Center bünyesinde öğretmen eğitimi programları geliştirmiş ve yönetmiştir. Sonrasında Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde 2012-2016 yılları arasında görev yapmış ve Türkiye'nin önde gelen özel okullarında görev yapan birçok matematik öğretmeninin yetiştirilmesine katkıda bulunmuştur. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.