Önce Kendinizi Tanıyın! - (Kadın Hakları Savunucusu) - Fatma Aytaç

    ÖNCE KENDİNİZİ TANIYIN! Kadın Hakları Savunucusu Fatma Aytaç ile kariyer yolculuğu hakkında çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Dileriz bu video #kariyer planlamanızda size ilham verir.
    Fatma Aytaç, 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun oldu. 25 yıl kadar özel sektörde bişim sistemleri mühendisi ve yöneticisi olarak çalıştı.

    İş hayatından sonra Türkiye'nin Kadın ve İnsan Hakları STK'larında gönüllü olarak çalışmaya başladı. Türkiye Kadınlar Partisi'nin kurucularından ve eş başkanlarından biridir. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji mezunu olarak ikinci bir üniversite daha bitirdi. KADER Genel Sekreteriydi -KADER, siyasette kadın adayları destekleme derneğidir. Halen Kırmızı Biber Derneği'nin kurucusu ve başkanıdır. Türkiye'nin kadın hakları örgütlerinin birçok dernek davasında faal kaldı, onları BM Women'da temsil etti ve tüm dünyadaki Kadın Hakları STK'ları arasında bir ağ oluşturulmasını destekledi. Son 7 yıldır NJ, ABD'de yaşıyor. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.