Bana Bakıp Bu Teyze mi Gezmiş Diyorlar? | Gezgin Teyze Ayşe Kurucu | TEDxIstanbul

    Çocukluk hayalini 60 yaşında 25 ülke gezerek gerçekleştiren asi bir genç kız Ayşe Kurucu. Kocayı boşayıp çocukları da evlendirince evde boş boş oturmanın ona ters geldiğini ve yola çıkıp insanlarla tanışmanın en büyük ilaç olduğunu belirtiyor. Neden niçin diye sormadan insanlara şeffaf yaklaşmanın, yargılamadan ve ötekileştirmeden sevmenin önemini vurgularken, hayatı dümdüz yaşamaktansa hayatla dans etmemiz gerektiğini hatırlatıyor hepimize.



    60 yaşında bir genç kız Ayşe Kurucu. İzmir'de eşinin kıskançlıkları nedeniyle kapının önüne bile çıkamazken, eşinden ayrıldıktan sonra yollara düşen bir seyyah. İnsanı sadece insan olduğu için, kendi deyimiyle ''öteleştirmeden, değiştirmeden, yargılamadan'' seven biri. En büyük sermayesinin hayat olduğunu ve bu sermayeyi doğru kullanmanın yolunun; yeni insanlar tanımak, hiç görmediği yerler görmek, hiç yaşamadığı deneyimler yaşamak olduğunu söylüyor. Bu yolda 10 yıllık süreçte 25 farklı ülke ve binlerce anı biriktirmiş. Sadece yetim maaşı, sevgi ve biraz hayalle bize bir insanın bütün duvarları yıkıp neler yapabileceğini gösteren Ayşe teyzemiz, gün geçtikçe daha büyük kitlelere hayat enerjisi vermeye devam ediyor. Gittiği yerlerden en çok Singapur ve Dubai'yi sevmiş. Bundan sonraki süreçte ise en çok İspanya, Çin ve Japonya'ya seyahat etmek istiyor.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.