Esnek Çalışma Deneyimleri: Visa Proje Yöneticisi Seçil Ural ile Röportaj

    patrick-tomasso-fMntI8HAAB8-unsplas_20190930-192704_1

    Visa Proje Yöneticisi sevgili Seçil Ural ile esnek çalışma deneyimleri üzerine samimi bir röportaj yaptık. Detaylar yazıda!  

    1) Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

    İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Matematik ve Ekonomi çift anadal eğitimi aldıktan sonra Amerika'da Illinois State University'de Finansal Ekonomi üzerine yüksek lisansımı tamamladım. İş hayatına ise İstanbul'da Türk Ekonomi Bankası'nın Finans bölümünde başladım. Üç sene boyunca müşteri analitiği ve dijital bankacılık gibi farklı departmanlarda deneyim kazandıktan sonra 2017 yılında Londra'ya taşındım ve Microsoft Bing Ads ekibinde yaklaşık 1,5 sene data analisti olarak çalıştım. Şu anda ise Visa'da ödeme sistemleri strateji projelerinde yönetici olarak çalışıyorum.

    2) Firmanızda uygulanan esnek çalışma sisteminden kısaca bahsedebilir misiniz?

    Visa'da çalışma saatlerimiz 9.30-17.30 arasında, ancak özellikle Londra dışında yaşayan iş arkadaşlarımın çoğu yoğun trafik/metro kalabalığı saatlerini göz önüne alarak genelde 8.30-16.30 arasında çalışmayı tercih ediyorlar. İstediğimiz zaman ise evden çalışabiliyoruz.

    3) Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde nerede, nasıl çalışıyorsunuz?

    Genelde ya evde ya da sevdiğim kafelerde çalışmayı tercih ediyorum. Eğer konsantre olup bitirmem gereken bir projem/analizim ya da toplantım varsa evde kalıyorum, yoğunluk geçtiğinde ise laptop'umu sırt çantama atıp güzel bir kahve eşliğinde çalışmaya devam etmek için kafenin yolunu tutuyorum. Bir seferinde hava o kadar güzeldi ki (evet, Londra'da hava bazen baya güneşli olabiliyor :) ) parka gidip çimlerin üzerinde çalışmıştım. Garip gelebilir ama bunu yapan birçok kişiye de rastladım.

    4) Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde iş saatlerinizi nasıl yönetiyorsunuz?

    Ofiste çalıştığım saatlerden çok farklı olmuyor, hatta çoğu zaman uzaktan çalıştığımda daha uzun saatler çalıştığımı fark ettim.

    5) İş – ev ve sosyal yaşam dengenizi nasıl kuruyorsunuz?

    İngiltere'de iki farklı firmadaki deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki, iş-hayat dengesi şiddetle desteklenen bir konu. Tabi ki projelerimizin yoğun olduğu dönemlerde mesai dışı saatlerde çalıştığımız zamanlar olabiliyor ama bu çok nadir. Şu ana kadar işten bunaldığım ve sosyal hayatımla olan dengeyi kaybettiğim duygusuna ise hiç kapılmadım.

    6) Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde yanınızda bulundurduğunuz olmazsa olmazlarınız nelerdir?

    Bilgisayarım, ajandam ve kahvem.

    7) Sizce esnek / uzaktan çalışacak personelin hangi becerilere sahip olması gerekir?

    Bence herhangi bir beceriye sahip olmasına gerek yok, esnek çalışma her personele verilen bir hak olmalı.

    8) Esnek çalışma gününden sonra işe tekrar adaptasyonu nasıl sağlıyorsunuz?

    Herhangi bir fark görmüyorum, ofise gidip bir masada çalışmakla evde ya da başka bir yerde başka masada çalışmayı tamamen aynı görüyorum. Bu konuda önemli olan şey kesinlikle iş etiğiniz ve profesyonellik. İşinize ne kadar saygı duyuyorsanız ve işe olan sorumluluğunuz varsa nereden çalıştığınızın bir önemi yok.

    9) Uzaktan çalıştığınız günleri, ofiste çalıştığınız iş günlerinden farklı yapan şey / şeyler nedir? Bu sistemi faydalı buluyor musunuz?

    Motivasyonel olarak kesinlikle faydalı buluyorum. Haftanın beş günü aynı ofiste aynı ortamda çalışmak açıkçası beni bunaltan bir şey. Uzaktan çalıştığım zamanlar aslında benim için biraz hava değişimi oluyor ve ofise daha mutlu dönüyorum diyebilirim.

    10) Sizce Türkiye esnek çalışmaya ya da göçebe çalışma sistemine hazır mı?

    Ben bunu ülke olarak hazır olmaktan ziyade, kurumsal iş hayatının çalışanlarına vermesi gereken bir hak olarak görüyorum. Çalışanların motivasyonu ve verimliliği açısından, şirketlerin bu konuda daha hızlı aksiyon almaları gerektiğini düşünüyorum.
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Duygu Çelebi Kaya, 1988'de Kdz. Ereğli'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi farklı şehirlerde okudu. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım (çift anadal) bölümlerinde tamamladı. Ardından yine Yeditepe Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi yüksek lisansı yaptı. Çalışma hayatına İstanbul Kalkınma Ajansı'nda Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak başlayan Duygu, Hollanda merkezli bir dijital pazarlama ajansında ve sonra da BinYaprak'ta çalıştı. İstanbul'da başladığı BinYaprak macerasına bir süre sonra dijital göçebe olarak devam etti. Şu anda BinYaprak'ta geleceğin trendlerinden "esnek çalışma işgücü" yolculuğunun yönderi olan Duygu, Balıkesir'de aile şirketi için çalışmakta ve 2-5 yaş arası öğrencilere Yaratıcı Düşünce dersleri vermektedir.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.