Geleceğe Hazırlıklı Olmak İçin Eray Yüksek’ten Kitap Önerileri

    Geleceğe Hazırlıklı Olmak İçin Eray Yüksek’ten Kitap Önerileri

    Fütüristler Derneği Eski Başkanı  Eray Yüksek, bizlere gelecek konulu okuyabileceğimiz kitapları önerdi. Biz de bunların tanıtımını sizlere sunmak istedik. Gelin bir göz atın!

    Gelecek bizi heyecanlandırıyor ve bazen de kaygılandırıyor. Gelecekte neler olacak, geleceğe nasıl hazırlanabilirim, gelecek iyi gelecek mi… Merak ettik ve Eray Yüksek'e sorduk. Bu sohbetleri kaçırdıysan merak etme, bir bölümümüz için tık tık!  

    Fütüristler Derneği Eski Başkanı, aynı zamanda Geleceğin Meslekleri konu lideri olan Eray Yüksek'e danıştık ve ve bize harika kitap önerileri verdi! Biz bu kadar motive olmuşken seninle paylaşmayı da eksik etmeyelim dedik!

    Yaratıcı Tür: Fikirler Dünyayı Nasıl Yeniden Yaratıyor - David Eagleman, Anthony Brandt

    "Gerçekleri öğrenir, kurguyu üretiriz. Olanı kavrar, olabilecekleri düşleriz."

    İnsan dünyanın yeni versiyonlarını yaratıyor, hem de her gün. Yenilik üretme yeteneğimizin canlılar arasında eşi benzeri yok. İnekler koreografi hazırlamıyor, sincaplar ağaç tepelerine ulaşmak için asansör inşa etmiyor, timsahlar sürat motorları tasarlamıyorlar. Bizler ise, binlerce yıl önce meydana gelmiş bir evrimsel ince ayar sayesinde, deneyimlerimizi özümseyip onlardan "şöyle olsa ne olur"lar türetebiliyoruz.

    Ünlü nörobilimci David Eagleman ve besteci Anthony Brandt şu sorunun peşine takılıyor: İnsanlığın yaratma becerisi ve güdüsünün temelinde yatan şey nedir? Zihnimizdeki yaratıcı yazılım nasıl çalışıyor, ona neden sahibiz ve bizi nereye götürüyor? Yaratıcı Tür, Picasso'dan konsept arabalara, şemsiyelerden Ay'a seyahate, eğitim sistemimizden ketçap şişelerine kadar uzanıp yaratıcı zihni mercek altına alan etkileyici bir yolculuk. Nörobilimdeki en yeni bulgulardan faydalanarak sahip olduğumuz bu derin, gizemli ve en önemli insan becerisinin temel işleyişini ilk kez böylesine görünür kılıyor ve hepimiz için daha yaratıcı bir geleceğin kapılarını aralıyor.

    İnsanlık 2.0 - Ray Kurzweil

    Ray Kurzweil, son yıllarda tekillik hakkında üretilen tüm bilgi birikimini tek bir ciltte toplamış, cildi de kapımıza çivilemiştir. Savları yine de öylesine inanılmaz ki, eğer bunlar doğruysa, bu, bildiğimiz anlamıyla dünyanın sonu ve ütopyanın başlangıcı anlamına gelmekte. On yılın en çok konuşulan kitaplarından biri olmaya aday.

    Bill Gates'in de yorumuyla: İnsanı meraklandıran bu yeni kitap, bilgi teknolojilerinin insanlığın biyolojik sınırlarını aşmasını sağlayacak kadar hızlı geliştiği, yaşamlarımızı bugün hayal bile edemeyeceğimiz biçimlerde dönüştüren bir geleceği öngörüyor.

    Teknolojiye Karşı İnsanlık - Gerd Leonhard

    İnsanlık, katlanarak büyüyen ve her şeyi saran teknolojik değişimle nasıl başa çıkabilir?

    Gerd Leonhard, mekanik yöntemlerce düşüncenin geliştirildiği çağımıza dair en kaygı verici sorunlardan bazılarının tam göbeğine dalıyor. İnsanlığımızdan fedakarlık etmeden bu çağın avantajlarından yararlanmak, ''kazan-kazan'' senaryosu yazmak mümkün mü? Biyolojik zihne sahip bizler, makine zihinlere yeni tür bir etiği öğretebilir miyiz? Peki sevgiyi?

    Teknolojiye Karşı İnsanlık kitabı, "Daha insani bir dünya için cesur bir manifesto." olarak yorumlanıyor.

    Senin de geleceğe hazırlıklı olmak için önerdiğin kitaplar var mı? Yorumlarda tavsiyelerini duymak çok isteriz! Umarız bu öneriler seni motive eder ve hayallerine dokunur. Gelecek bizim sevgi ve emeklerimizle gelecek…

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.