Sosyal Girişimciliğin Yeni İş Modeli Olması için 5 Sebep

    Sosyal Girişimciliğin Yeni İş Modeli Olması için 5 Sebep

    İlerleyen satırlarda öncü sosyal girişimciler "Neden sosyal girişimcilik yeni iş modelidir?" sorusunu cevaplayacaklar.

    Günümüzde genç insanlar para kazanırken aynı zamanda dünyaya olumlu bir etki bırakmanın endişesi içindeler. Sosyal girişimcilik kapitalizm ve kâr amacı ile iyi şeyler yapma ihtiyacını harmanlamaktadır. Kendi sermayesini kazanan sosyal girişimciler bu sermayeden para kazanırken küresel sorunlara da çözüm bulmayı amaçlarlar.

    1) Hayat amacına bağlar


    Honeycomb adlı sosyal etki platformu kurucusu Melissa Levick'e göre sosyal girişimcilik sayesinde hayatını bir amaç doğrultusunda yaşaman mümkün. Çünkü markanın neden ve nasıl dünyaya hizmet edeceği yüksek bir amaca bağlanmanı sağlarken iş modelin için bu uğurda şevkle çalışmanı da mümkün kılar.

    2) Her zaman motive eder

    Ido Leffler Yes To adlı doğal güzellik markası ve Yoobi adlı okul gereçleri fonu kurucusudur. Leffler başardığında bile hala seni motive edenin aslında insanların hayatında sürdürülebilir ve gerçek etki bırakmak olduğundan bahseder. Bu etkinin günün sonunda her şeyden daha değerli olduğunu da sözlerine ekler.

    3) Sürekli mutlu eder

    Çok başarılı bir girişim olan ve bu başarıyı dış fona ihtiyaç duymadan kazanan Corporate360'ın kurucusu Chandran çok yoksul bir çiftçi ailesinin oğlu. Zengin olduğu ilk zamanlarda dünyayı dolaşıp istediği her şeyi alıp mutluluğun bu olmadığını keşfetmiş. Bu keşif onu daha büyük bir amacı olduğunu anlamasına itmiş. En büyük mutluluğu doğup büyüdüğü köye imkanlar sağlayarak edinmiş. Başarılı olup sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin herkes için daha iyi olduğunun altını çizmekte.

    4) Başkalarının amaçlarını keşfetmelerine yardımcı olmanı sağlar

    NEWakee sosyal girişimci iş modeli uygulayan bir mimarlık firması. Bu şirketin CEO'su Angela Damiani kendi tutkusunu bulmasının yanı sıra yürüttükleri programlar ve projeler aracılığıyla başkalarının da amaçlarını bulmalarına yardımcı olmaktan büyük keyif aldığını belirtiyor. Potansiyellerinin en iyisini gerçekleştirmeleri için onları teşvik ettiklerini de sözlerine ekliyor.

    5) Günümüz tüketicilerinin istediği tam da budur

    Eve Blossom yetenekli sanatkârların el emeği ürünlerini küresel piyasada internet aracılığıyla buluşturan WE'VE kurucusudur. Blossom, bu site aracılığıyla sürdürülebilir ve çevre dostu ürünleri satmaktadır. Blossom tüketicilerin artık dünya vatandaşı olduğunu ve bu nedenle bir ürünü tercih ederken daha geniş açıyla baktıklarından söz ediyor. Tüketicileri en çok tatmin eden ürünler ve servislerin birçok yolla onları birleştiren ve değerleri ile yaşamalarına yardımcı olanlar olduğunu da sözlerine ekliyor.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    İrem Süzen, 2014 yılında Burak Bora Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. İrem, eğitim hayatına Koç Üniversite’sinde Psikoloji ve İşletme bölümlerini okuyarak devam etmektedir. Dans etmeyi, spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi çok sevmektedir. İrem, aynı zamanda "Make a Wish" derneğinin Koç Üniversitesi ayağında gönüllü faaliyetlerde bulundu. Yazı yazmayı ve hayal kurmayı çok seven İrem, gerek gönüllü çalışmalarla gerekse stajlarla kendi potansiyelini keşfedip onu gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. İrem aynı zamanda sosyal girişimcilik ve uygulamalı gelişimsel psikoloji alanları ile ilgilenmektedir. Faydalı işler yapıp, anlamlı, dolu dolu ve mutlu yaşamayı hedefleyen İrem, her günün yeni bir getirisi olduğuna inanıyor ve hayatın onu şaşırtmasına izin veriyor.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.