İmece, sözlük anlamı olarak birçok kimsenin toplanıp el birliğiyle bir kişinin veya bir topluluğun işini görmesi ve böylece işlerin sıra ile bitirilmesi anlamına geliyor. Peki ya "Sosyal Girişimcilik" için?
İmece sözlük anlamı; Birçok kimsenin toplanıp el birliğiyle bir kişinin veya bir topluluğun işini görmesi ve böylece işlerin sıra ile bitirilmesi.
Eskiye özgü olan bu imece usulü, sosyal girişimcilik denilince şu anlama geliyor: Farklı yetkinliklerden birey ve kurumların sosyal meseleler etrafında bir araya gelip yenilikçi çözümler ürettiği platform.• Küresel ve yerel meselelere klasik yöntemler yerine, yenilikçi yaklaşımlar ile çözümler üretebilmek
• Uzun planlar yerine deneyler yaparak öğrenebilmek
• Kapalı kapılar ardında çalışmak yerine şeffaf ve ortak çalışarak başarıya ulaşmakİmecenin hayaline ortak olan pek çok kuruluş ve girişimci var. Yönetim kurulunda ise TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Atölye kurucu ortaklarından Kerem Alper gibi alanda tanınmış isimler var.
Danışma kurulunda ise; Ayşe Sabuncu (Impact Hub Kurucu Ortak), Batuhan Aydagül (Eğitim Reformu Girişimi Kurucusu), Didem Altop (Endeavor), Emin Çapa (Kanal D), Mehru Aygül(Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü), Zeynep Meydanoğlu (Ashoka Genel Müdürü) gibi isimler var.Her sene belirlenen meselelere çözüm arayan ekip çağrıda bulunuyor ve takımlar başvuru sürecine dahil olarak sosyal girişim yolunda ilerliyorlar. Bu süreç şu şekilde ilerliyor:
1. Öncelikle mesele belirlenip, ihtiyaç ve problemler anlatılıyor.Bu yazı BinYaprak misafir yazarlarından Melike Kılıç tarafından yazılmıştır. Teşekkürler Melike!
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum