Staj Yap, Sigortanı İşkur Ödesin

    Staj Yap, Sigortanı İşkur Ödesin

    İşbaşı Eğitim Programı ile uzun ve kısa dönem stajlarında ücretsiz çalışmak yerine, sigortalı olarak staj yapabileceğini ve ücret alabileceğini biliyor musun?

    Üniversite öğrencilerine staj maaşı

    Üniversiteli, zorunlu stajlarda sigortayı ve stajı okul karşılıyor. Aksi durumlarda staj yapmak bir serüven oluyor. Nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde ve iş arayanların iş hayatına kazandırılmasında önemli bir görev üstlenen İŞKUR Türkiye, İşbaşı Eğitim Programı ile hem sigortanı karşılıyor hem de sana staj maaşı veriyor. 

    Ana hatlarıyla bu programa kabul olman için staja başlamadan önce staj yapacağın şirketin senin adına İşkur'un İşbaşı Eğitim Programı'na başvurması gerekiyor. Süreç tamamlandıktan sonra asgari ücret çalışma günlerine bölünüyor ve staj yaptığın gün kadar maaş ödemesi oluyor. 

    Detaylar için İşbaşı Eğitim Programı'nı 6 adımda tanıyalım.

    1) İşbaşı Eğitim Programı nedir?

    Programın temel prensibi, kişilerin İŞKUR'a başvuran işverenlerin işyerlerinde söz konusu mesleği öğrenecekleri kadar istihdam edilmesi ve meslek hakkında eğitim almasıdır. Bu süreç sonunda eğer kişi işverenin yanında çalışmaya başlayacak olursa işverene sigorta prim teşviği sağlanmaktadır.

    2) İşbaşı Eğitim Programı'nın avantajları nelerdir?

    İşbaşı Eğitim Programı hem işverene hem de iş arayana birçok fayda ve fırsat sunuyor. Bir yanda meslek edinen iş arayan bir yanda da eğitim süreci sonrasında halihazırda tanıdığı ve eğittiği elemanı işe alarak sigorta teşvik priminden faydalanan işveren. Özellikle ülkemizdeki eğitim-istihdam dengesizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan programda, işveren ve iş arayan buluşturuluyor.

    3) İş arayanlar programa başvurmak için hangi koşulları sağlamalı?

    Programa 15 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı herkes başvurabilmektedir. Aynı zamanda ön lisans ve lisans öğrencileri de program kapsamına alınabilmektedirler.

    4) Hangi işverenler programa dahil olabilir?

    Program kapsamında iş arayanı eğitmek ve sonrasında işe alabilmek işveren, bünyesinde en az iki kişi çalıştırıyor olmalıdır. Bununla birlikte dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, noterler ve kamu payının yüzde ellinin altında olduğu iktisadi teşekküller de işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler. İşverenlere yönelik bilgilendirme sunumuna buradan ulaşabilirsin.

    5) Katılımcılara ne kadar ücret ödeniyor?

    İşbaşı Eğitim Programı'na katılanlara 2017 yılında programda geçirdikleri her gün için 57 TL ödenmektedir. Yani bir ayda katılımcı 1.404 TL kazanmaktadır. Program süresince katılımcıların genel sağlık sigortası primleri yatırılmaktadır. Buna ilave olarak eğer isterlerse işverenler katılımcılara ek ücret verebilmektedirler.

    6) 2016 yılı nasıl geçti?

    2016 yılını oldukça verimli kapatan program, 2017 yılı istihdam seferberliğine paralele olarak düzenlenen program çerçevesinde şartlarında çeşitli değişikliklere gitti. 2016 yılında 290 bin kişi işbaşı eğitim programına katılmış ve program çerçevesinde 133 bin 528 program düzenlenmiştir. Program katılımcılarının %75'i eğitim aldıkları işyerinde işe başlamışlardır.

    İşbaşı Eğitim Programının ilerleyen süreçlerde işveren ve iş arayanların ihtiyaçlarını karşılamada ve insan kaynağı planlamalarında önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.

    Programları bu linkten arayabilirsin. Detaylı bilgi için bu linki inceleyebilirsin.

    Daha önce bu programa katıldın mı? Bizimle deneyimlerini paylaş!

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.