Peki, P&G Bana Ne Kadar Uygun?

    p&g

    CampusWIN, P&G şirket gezisindeydi. Kampüs lideri Merve'nin izlenimleri yazıda!

    İlk başlarda gözümüzü korkutan devasa şirketlerin aslında gözüktüğü kadar baş edilemez olmadığı, ilham veren başarılı, çalışkan ve en önemlisi kendi feminen yanlarından sıyrılmadan harika birer anne olarak iş dünyasında yerlerini sağlam bir şekilde alan iş kadınlarıyla birlikte olduğumuz bir Salı P&G şirket gezisindeydik.

    Yaptığımız stajların yanı sıra bu tarz yoğunlaştırılmış şirket gezilerinin de aslında hayalini kurduğumuz şirket veya iş tanımlarının bize uygun olup olmadığını anlamamız için bir fırsat olduğunu düşünenlerdenim ben de. P&G şirket gezisinde hepimizin merak ettiği konulardan olan, alım sürecinden şirketin vizyonuna, çalışanların beklentilerinden şirketin beklentilerine kadar birçok bilgiye ulaşma imkanımız oldu. Pazarlama, satış ve insan kaynakları departmanlarından iş kadınlarıyla yaptığımız eğlenceli panel sayesinde her alanda merak ettiğimiz sorulara yanıt bulmakla kalmayıp vize dönemi öncesi keyifli bir öğleden sonra geçirmiş olduk.

    Bu gezi sırasında sadece P&G için değil, bütün şirketleri değerlendirirken şu sorunun ne kadar önemli olduğunu fark ettim:

    "İyi, büyük ama nasıl bir çalışma ortamı vaat ediyor?"

    Bu soru hedeflerimizi koyarken sadece şirketin dışarıda oluşturduğu algıyla değil, yaşam tarzı açısından da bize hitap edip etmediğini anlamamıza yardımcı olur.
    P&G'nin de beni en çok etkileyen yanı insana saygı kültürüne sahip bir şirket olması oldu. İş alımlarında her zaman çeşitliliklere yer veren, kadın-erkek oranında adil olmayı önemseyen bir şirket olmasının yanı sıra şirket içerisinde yapılan sosyal sorumluluk projeleri ile de insan hayatına dokunmanın önemini vurguluyor. Ayrıca build from within(içeriden büyüme) kültürü ile de sizden sonra işe giren bir insanın kesinlikle üstünüz olamayacağını garanti eden bir sisteme sahip. "Nedir bu build from within?" diyecek olursanız: Bu uygulamaya sahip olan şirketler yeni işe aldığı çalışanları üst bir kademeden başlatmayı tercih etmez ve kendi içerisinde halihazırda bulunan çalışanların konumunda yükselerek ilerlemesini sağlar. Bu özelliği ile aynı zamanda sizin en alt kademeden başlayan kariyer yolculuğunuzda performansınıza bağlı olarak yükselmeniz için motive edici bir etken sunmuş olur. Sağladığı kolaylıklardan bir diğeri ise Flex@Work! Aslında bu uygulamayı evden çalışma imkanı sağlayarak çalışanlarına verdiği bir "kendi ajandanı kendin oluştur" fırsatı olarak da algılayabiliriz.

    Peki, siz mücadeleyi seven bir insan mısınız? P&G'de bir role sahip olmak istiyorsak kendimize sormamız gereken bir diğer soru da bu. Çünkü gezimizde anladığım üzere P&G her zaman yeni alanlarda görev almaya açık ve mücadeleyi seven insanlar arıyor. Panelde aldığımız yanıtlardan biri de yurt dışında çalışmayı isteyenler için geldi! P&G genel olarak çalışanları minimum 5 yıl kendi vatandaşı olduğu ülkede tecrübe kazandıktan sonra performansından memnunsa yurt dışına göndermeyi tercih ediyor; tabii 5 yıldan önce gitmeyi başaran istisnalar da mevcut! Her zaman olduğu gibi olay sizin ne kadar istekli olduğunuza bağlı olarak gelişiyor..

    Buraya kadar bütün cevaplarınız olumlu yönde ise gelelim staj başvuru sürecine! Staj başvurusu 3. veya 4. Sınıf öğrencileri için şu şekilde ilerliyor:

    1. Genel Başvuru Dönemi: Bu dönem her yıl bir kere belirli bir tarihte(bu sene için 1 Kasım-11 Aralık 2016) gerçekleşiyor. P&G Carreers web sayfasından kaydınızı CV'nizi ekleyerek yapmanız gerekiyor.
    2. Online Test: Bu aşama ise 40 dakikada tamamlamanız gereken 15 sorudan oluşuyor. Panelde aldığımız tavsiyelerden biri bu testin sakin ve konsantre olunmuş bir vaziyette çözülmesi gerektiğiydi.
    3. Reasoning Test: Bu aşamadaki test genel olarak diğer teste göre biraz daha matematiksel, tablo okumaya dayalı. Ama sakın gözünüz korkmasın! YGS-LYS atlatmış insanlar olarak korkmamızı gerektirmeyecek nitelikte bir sınav olduğunu yine şirket gezimiz sayesinde öğrenmiş olduk. Ayrıca eğitim sistemimiz sağ olsun bu testin Türkiye'deki geçme oranı çok yüksek..
    4. Mülakat: 3 aşamayı da tamamladıktan sonra başvurduğun rolün lideri ile görüşme yapıyorsunuz. Mülakat dili Türkçe veya İngilizce olabilir. İkisine de hazırlıklı olmakta fayda var.
    5. Teklif: Geldik en keyifli kısma! Bu kısımda 4 aşamayı da tamamladıktan sonra keyifli bir şekilde sana gelecek olan teklifi bekliyorsun. Tebrikler!

    Özetle etkinliğe katılarak ektiğim üç derse fazlasıyla değen ve yine her zamanki gibi "O yaparsa ben de yaparım!" dedirten bir CampusWIN etkinliğiydi! 

    Bu yazı Bin Yaprak misafir yazarlarından Merve Cankız Çoruh tarafından yazılmıştır. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Merve Cankız Çoruh, 1996 yılında Samsun’da doğdu. Merve, Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü 4. sınıf öğrencisi. Üniversitenin ilk senesinde Girişimcilik Vakfı tarafından desteklenen Onward programı ile New York’a giderek 1. sınıfın sonunda New York girişimcilik ekosisteminde staj yapma şansına sahip oldu. 2017 yazında ise Arçelik-LG’de Üretim Mühendisliği Yöneticiliği stajı yapmakta. Aynı zamanda Sabancı Üniversite’sinde Civic Involvement Projects adı altında Çocuk Gelişimi, Sığınmacı Hakları ve Toplumsal Cinsiyet projeleri başta olmak üzere birçok sivil toplum projesinde yer aldı. TurkishWIN’de Event Komitesi’nde Komite Liderliği yapmakta. Merve, profesyonel kayakçılık yanı sıra lisanlı binici ve Sabancı Üniversitesi Binicilik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanıdır.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.