Güvenilirlik Yetkinliğinin Önemi

    Güvenilirlik Yetkinliğinin Önemi

     Güvenilirlik yetkinliğinin önemi hakkında ayrıntıları yazıda bulabilirsin, keyifli okumalar!

    Ah işte, en hassas ve kritik konu! Sevgili yeni mezun dostum, öğrenci kardeşim… Şöyle bir evrensel gerçek var: Güven olmadan ilişkiler sağlam temeller üzerine oturtulamaz! Üstlerinin sana sorumluluk vermeleri, sana olan güvenleri ile gerçekleşir. İşte bu çok önemli mevzuyu bir çırpıda anlatmak/anlamak mümkün değil. Ancak mülakatlarda sorulara verdiğin yanıtlar, öğrencilik dönemine ait proje ve kulüp çalışmalarındaki somut örnek olaylara dair aktardıkların, bunlarla ilgili durumsal sorulara verdiğin karşılıklar mülakatçı tayfasının yapacağı analiz için önemli verilerdir. Soruları yanıtlarken ve aktivite deneyimini aktarırken dürüst olman, "sağlam ve güven veren aday" izlenimi bırakmanı sağlayacaktır. "Mış'' gibi yapmamanı özellikle tavsiye ederim; çünkü önünde sonunda "mış" gibi olduğu ortaya çıkacaktır!
    Bu hassas konuda görüşlerin netleşmesini sağlamada kişilik envanterleri bilimsel bir destek aracıdır. Ayrıca referanslardan konuya ilişkin derinlemesine bilgi alınarak objektif karar noktasına gelinir. Öte yandan seni, diğer seçme araçları olan vaka uygulaması ve fikir maratonları gibi çalışmalarda da gözlemleme şansımız vardır.
    İş hayatına girdikten sonra ise takım arkadaşlarının, yöneticilerinin sana güvenmesi için her zaman açık ve dürüst olmalısın. İş hayatındaki gizlilik içeren konulara dikkat etmeni de tavsiye olarak eklemek isterim.
    Bir çalışmada hata yapabilirsin… Hep söylendiği gibi, insan hatalarından öğrenir ve kendini geliştirir. Bir hata durumunda bunu yöneticinden saklamaman, dürüst şekilde kendisiyle paylaşman ve tekrarlanmaması için nasıl önlemler alacağını da anlatman (bunun için öncesinde "acaba neyi daha iyi yapabilirdim, ne yapmasaydım bu durum oluşmazdı" ve benzeri soruları kendine sorman analiz yönünü de geliştirir), yöneticinle arandaki güven hikâyesinde "çok güzel hareketler bunlar" dedirtir! Üstelik böylelikle sen de yapmış olduğun hatayı tekrarlamak yerine, o hatadan kendine bir öğrenme fırsatı yaratmış olursun. (Gel beni dinle, günün birinde böyle bir durumla karşılaşırsan "Elif demişti" dersin. :))


    Bu yazı BinYaprak misafir yazarlarından Elif Töre Sülüner tarafından yazılmıştır. Teşekkürler Elif!

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    BinYaprak Misafir Yazar henüz özgeçmişini yazmamış
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.