Türkiye'den Almanya'ya Yurt Dışında Global Kariyer: Pırıl Kadıbeşegil

    Prl-Kadbeigil4

    Kariyerini yurt dışında yapmak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir röportaj ile karşınızdayız. Allianz Grubu'nun Sürdürülebilirlik Ekibinde küresel ölçekteki toplumsal değer yaratımını çoğaltmak adına çalışan Pırıl Kadıbeşegil merak edilenleri sizler için cevapladı. Keyifli okumalar!

    Kariyerini Almanya'da sürdüren Pırıl Kadıbeşegil'in röportajına geçmeden önce onu kısaca tanıyalım!

    Pırıl Kadıbeşegil İzmir'de doğmuş; Amerika'da eğitimini tamamlamıştır. Sürdürülebilirlik alanına 15 yıla yakındır çalışıyor ve kariyeri boyunca Nobel Ödülü sahibi Prof. Muhammad Yunus gibi harika insanlarla tanışma fırsatı elde edebildiği için kendini şanslı olarak tanımlıyor. MediaCat Dergisi, HSBC Bank, Orsa Stratejik İletişim Danışmanlığı ve Turkcell gibi birçok farklı kurum ve sektörde çalışmıştır. Allianz ile kariyer yolculuğu Türkiye'de Sürdürülebilirlik Ofisi Yöneticisi olarak başladı. 2017 yılında, "toplumsal fayda" ayağını yönetmek için Allianz Grubu'nun Sürdürülebilirlik Ekibine katıldı ve şu an ki rolünde Allianz'ın küresel ölçekteki toplumsal değer yaratımını çoğaltmak için çalışıyor. Bir kızı, destekleyici bir kocası ve barınaktan sahiplendikleri bir golden retrieverı var.

    1) Yurt dışında kariyer yapmaya ne zaman karar verdiniz?

    Küçüklüğümden itibaren yaşamak istediğim ülkedense yapmak istediğim işe odaklandım. Sanırım etki alanımı büyütmek, yaptığım işin daha çok insana fayda sağlamasına katkıda bulunmak için 'global' odaklı bir işte çalışmayı arzu ettim. Bu yüzden yurt dışına odaklandım.

    2) Yurt dışında ilk işinizi nasıl buldunuz? Spesifik olarak: linkedln, indeed or oliv vs. ? Peki göreviniz ne idi?

    Global bir hedefim olmasından ötürü global bir şirkette çalışmayı tercih ettim. Şirketimde yaptığım işlerle gerçekten fark yaratmaya çalıştım. Aynı zamanda uluslararası görevlerde elimi kaldırdım ve parçası oldum, şirket içinde networkümü büyüttüm, fırsatlara açık olduğumu sürekli dile getirdim. Bir nevi şansımı kendim yarattım

    3) Yurt dışı kariyer teklifinizi yakın çevrenizle paylaştığınızda nasıl geri bildirimler aldınız? Beklentileri nasıl yönettiniz?

    Destekleyici bir arkadaş çevrem ve ailem olmasından ötürü olumlu ve destekleyici bir süreçti. Şirketimde de Türkiye'den Almanya'ya 'yetenek' göndermemiz hem içeride hem de dışarıda olumlu etki ediyor. O dönemki ekip arkadaşlarım, çok sevgili müdürüm Burçun İmir ve CEO'muz Aylin Somersan Coqui'nin de destekleri önemli idi. Onların destekleri olmadan bu geçişi gerçekleştiremezdim.

    4) Yurt dışında yaşama konusunda ailenizin desteğini aldınız mı? Bu nazik konuyu nasıl yönettiniz?

    Bir kadın olarak en önemli etken kocamın egolarından arınmış bir şekilde tam eşitlikle ilk günden bu yana beni desteklemesi oldu. Leyla Alaton'un dediği 'kariyerinizi destekleyen eş seçin'. Eşinizin tam desteğinin yanı sıra gerçekten fikren de uygulamaya geçirmesi çok önemli. Kızım 8 aylıkken Almanya'ya taşındık. Aslında küçük olması büyük avantaj sağladı adaptasyonda. Elbette Almanya'nın nispeten Türkiye'ye yakın olması, memleketim İzmir'e Münih'ten direkt 2,5 saatlik uçuş olması iknada önemli etkenler oldu...

    5) Yurt dışı networkünü etkin kullanmak ne demektir? İlk günden itibaren ne yapmalı/yapmamalı ?

    Ben için network o kadar önemli ki, Almanya'ya gelir gelmez TurkishWIN Almanya Çemberi'nin kurmaya karar verdim. Benim bu iş fırsatını yaratmamdan, mesleki ve kişisel gelişimimi devam ettirmeme kadar her alanda network benim için çok önemli bir faktör. Bu konuda da babam Salim Kadıbeşegil'den çok şey öğrendim. Ama bilmediğiniz bir şehre, ülkeye gittiğinizde yalnız hissediyorsunuz. Elbette sosyal alanda birçok fırsat çıkıyor. Ama mesleki ve kişisel gelişiminizi network sayesinde büyütüyorsunuz. TurkishWIN de özellikle yurt dışında beni kız kardeşlerime bağlayarak destek duygusunu besledi.

    6) Oturma izni, alışma süreçlerinizi nasıl yönettiniz? Bu süreçteki en büyük destekçileriniz kimler oldu?

    Bu alanda çok şanslıydım Allianz resmi her konuda her adımda beni destekledi.

    7) Yeni ülkenize alışmada kolaylık ve tüyoları nasıl keşfettiniz? Üniversite deneyimi ya da ağları; Konsolosluk; Online topluluklar; Aile ve arkadaş yönlendirmeleri ya da farklı tüyoları paylaşabilir misiniz?

    Facebook en büyük arkadaşım oldu. Göçmen Anneler, Münihli Göçmen Anneler gibi gruplardan çok şey öğrendim, çok fayda gördüm. Benim geldiğim dönemde Allianz Türkiye'den birçok arkadaşımız farklı rollere transfer olmuşlardı. Onlar da çok destek verdiler.

    8) Yurt dışında tutunmanın en zor ve en keyifli anısını bizimle paylaşır mısınız?

    Münih'e taşınmanın en sevimsiz tarafı ev bulma süreci idi. Sanırım en zorlandığımız kısım bütçemize göre, bizim de sevdiğimiz ve aynı zamanda ev sahibinin de bizi kabul ettiği bir ev bulmaktı. Çok yüksek talep nedeniyle ev bulmak oldukça zor oldu...

    En keyifli yanı ise Münih dümdüz bir şehir ve kızımla bu yaz okula her gün bisikletle gidip geldik. Parklara, bahçelere, her yere bisikletle güvenle gidebilme hissini çok seviyorum. 

    9) Yurt dışındaki güncel fırsatları hangi kanallardan takip ediyorsunuz?

    Ben şirket içindeki ilanları ve Linkedln'i takip ediyorum.

    10) Bir daha olduğunuz ülkeye gelecek olsanız ilk yılınızda neyi farklı yapardınız?

    Biraz Almanca öğrensem fena olmazmış...

    11) Pozisyonunuzun gereklilikleri Covid-19 sonrasında değişti mi? Kriz sürecini yurtdışında nasıl yönettiniz?

    Ekip olarak biz hali hazırda esnek çalıştığımız için iş yapış biçimimizi değiştirmedi ama dijital dönüşümümüzü hızlandırdı. En zoru bir yılın aşkın süredir ailemizi ve arkadaşlarımızı görememek oldu... 

    Sosyal Medya Hesapları:

    Linkedin: Piril Kadibesegil Yasar

    İnstagram: pirpirrr

    Twitter: pirpirrr

    Bu yazı BinYaprak misafir yazarlarından Olcay İrem Elgün tarafından yazılmıştır. Teşekkürler Olcay İrem!

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.