Zinde Kalmak İçin Adım 5:İyi Beslen, İyi Ol!

    Zinde Kalmak İçin Adım 5:İyi Beslen, İyi Ol!

    Konuk yazarım Ayşegül Günsür Yaşamda Zinde Kalmak için 'nasıl beslenelim' konusunda sade ve uygulanabilir tavsiyelerle bu hafta bizlerle... Beslenme hayatımızın her alanında sağlıklı ve başarılı olmamız için çoğu zaman göz ardı ettiğimiz ama büyük önem taşıyan bir nokta. Sizleri günlük hayatınıza kolayca uygulayabileceğiniz birkaç sağlıklı beslenme tavsiyesiyle buluşturuyoruz. Tavsiyeler yazımızda saklı! 

     Yaşam hepimize verilmiş bir hediye. Herkes kendi fikirleriyle, öğrendikleriyle dolu dolu yaşamaya çalışıyor. Herkesin ilk hedefi de mutlu, sağlıklı ve neşeli olarak hayatını devam ettirebilmek. Kolay mı? Cevap elbette herkese göre değişiyor. Bu tavsiyelerden bazıları kimine çocuk oyuncağı kimine matematik problemi gibi gelecek. Olsun, yine de bir köşesinden tutun… Daha canlı, esnek ve zinde hissetmek istiyorsanız yaşamımızı değil ama ona bakış açımızı değiştirince müthiş değişimler yaşayabiliriz.

    Birinci tavsiye:

    Basitleşin. Basit yaşayın, basit şeyler yiyin, basit şeyler için. Doğada ne varsa, toprakta, ağaçta yetişen işlem görmemiş gıdaları tüketin. Paketli gıdalardan uzak durun. 


    İkinci tavsiye:

    Mevsiminde ve taze yiyin. Kış ve yaz sebzelerini, mevsim balıklarını öğrenin. Zamanında yetişmeyen hiçbir şey doğal değildir. 

    Üçüncü tavsiye:

    Zamanında yiyin, öğün atlamayın. Ama şunu da unutmayın 1 elma yiyecek kadar aç değilseniz yemek yemeyin. Yani aç değilseniz yemeyin. 

    Dördüncü Tavsiye:


    Kilo vermek istiyorsanız karbonhidrat tüketiminizi azaltın. Zaten depoda var, merak etmeyin kaslarınız filan erimez. 

    Beşinci Tavsiye:

    Hareket edin. Evet ne olur hareket edin. Hiçbir şey yapamıyorsanız her gün yürüyün. Evde hareketli olun. Dizilere, oyunlara takılıp sürekli oturmayın. Saat başı kalkıp yürüyün. Aynı şey ofis çalışanları için geçerli. Masanızdan kalkın, haydi! 

    Altıncı Tavsiye:

    Mucize diyetlerden, detokslardan, çaylardan medet ummayın. O kilolar 3 günde gelmediği gibi 3 günde gitmez. Gerçekçi olun. 

    Yedinci Tavsiye:

    Su için. Su içmeyi unutmayın. Belki de acıktığınızı sandığınızda aslında susuzsunuz. İçemiyorsanız içine değişik lezzetler katın. Bir dilim limon, belki tarçın. Kendi damak tadınıza göre deneyin. 

    Sekizinci Tavsiye:

    İyi beslendiniz, hareket ettiniz, peki ya zihniniz. Stresten arınma yollarını öğrenin. Meditasyon, yoga, nefes çalışmaları inanın çok iyi gelir. Artık meditasyon uygulamaları bile var. Ay ben sıkılıyorum meditasyon yaparken diyorsanız başlangıç için yönlendirmeli meditasyon deneyin. Tek yapmanız gereken oturup kulaklığı takmak. Artıları ise saymakla bitmez. 

    Dokuzuncu Tavsiye:

    Uykunuza önem verin. Bedende birçok iyileşme, büyüme uyku sayesinde oluyor. Minimum 6-8 saat aralıksız uyumaya özen gösterin. 

    Onuncu Tavsiye:

    Kendi kendinizin doktoru olun. Bedeninizin sinyallerine kulak verin. Sağlığınızdan siz sorumlusunuz. Gerekirse bir uzmandan destek almaya çekinmeyin ve lütfen sağlığınızla ilgili hiçbir şeyi ertelemeyin.

    Büyük planlara, büyük paralara gerek yok. Başarmak sadece kararlılıkla başlıyor. Adım atın!

    Bu yazı BinYaprak misafir yazarlarından Gülfem Çakmakçı tarafından yazılmıştır. Teşekkürler Gülfem!

    Document

    BinYaprak'a Üye Oldunuz mu?

    Networkunu geliştir, rol modelini bul, tüyoları kap!

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.