Derin Denizlerde Bilim Peşinde | Suna Tüzün | TEDxIstanbul

    Suna Tüzün genç bir hidrobiyolog. Derin deniz keşifleri yapan Nautilus adlı bilim gemisinde dokuz yıldır çalışarak dünyanın çeşitli denizlerinde bilimsel araştırmalara katılıyor. Suna Tüzün ve Emin Çapa, Nautilus gemisinin neler yaptığından, nasıl işlediğinden bahsediyor. Suna Tüzün'ün uluslararası bilim serüveni bilim yapmak isteyen herkese, özellikle de gençlere ilham ve cesaret verecek nitelikte.

    1988 doğumlu Suna Tüzün, 2005 yılında başladığı Biyoloji-Çevre Biyolojisi eğitimine İstanbul Üniversitesi'nde Hidrobiyoloji alanında yaptığı doktorasıyla devam etmektedir. 20'den fazla sayıda ulusal ve uluslarası ekspedisyonda bilim koordinatörü ve biyolog olarak görev aldı. Sualtı, derin deniz ve deniz canlıları biyolojisi hakkında seminerlere katıldı, konuşmalar ve bilimsel yayınlar hazırladı. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    <p> </p> <p>Fulya Mina Küçüktaş, 9 Eylül 1997’de Seyhan, Adana’da doğdu. Lise döneminde tiyatro ile ilgilenen ve çocuk hakları, özellikle kız çocuklarının eğitim haklarıyla ilgili projelerde yer alan Mina, şu anda Abdullah Gül Üniversitesi’nde moleküler biyoloji ve genetik öğrencisidir. Gönüllülük çalışmaları ve kulüp etkinliklerinde aktif rol almaktan, sosyal olmaktan, psikoloji ve sosyolojiyle ilgili okuma ve araştırma yapmaktan hoşlanır.</p>
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.