Yeni başlayanlar için WOL: Working Out Loud

    Yeni başlayanlar için WOL: Working Out Loud

      Bir çok fikriniz var fakat nasıl bir yol haritası izleyeceğinizi bilemiyorsanız WOL sizin için ideal başlangıç noktası olacak! Hem farklı insanlarla çalışmayı öğrenecek hem de kendinizi geliştirecek bir yolculuğa başlatacak sizi. Keyifli okumalar!

    Düşünün ki uzun zamandır bir değişim istiyorsunuz ve ne olduysa bir türlü harekete geçemiyorsunuz. Belki de istediğiniz değişimin ne olabileceğini sorma aşamasına bile geçemediniz. Sorduğunuzda alacağınız cevapların sizi harekete geçirebileceğinden emin değilsiniz, çünkü buna enerjinizin olup olmadığını bile bilmiyorsunuz. Hatta ortaya çıkabilecek bu durum belki de sizi daha da üzecek. Bu sebepten dolayı çoğu zaman sormaya bile çekinmiş olabilirsiniz. Aşağıdaki resme baktığınızda, tahmin edin hangi bölgelerde geziniyorsunuz?

    Bu satırları okuduğunuza göre bu soruyu size şöyle sormam gerekir: Siz en son nerelerde geziniyordunuz? Çünkü siz bir adım atmaya karar verdiniz ve buradasınız ☺.

    Hoşgeldiniz WOL dünyasına!

    Şimdi gözlerinizi kapatın ve sırasıyla şunları hayal edin:

        1) Harekete geçirmeyi çok ama çok istediğin bir fikrin var, 

        2) Aynı şekilde senin gibi bir fikri, kendi için bir hedefi olan dört kişiyle bir araya geliyorsun.

        3) Ardından herbiriniz kendi hedeflerinize ulaşırken size yardımcı olabilecek onar kişi düşünüyorsunuz.

        4) Birlikte oluşturduğunuz networkü gözlerinin önüne getirebiliyor musun?

        5) Oluşturduğun network hem sana hedeflerine ulaşmana yardımcı olurken, hem de diğerlerine katkıda bulunabileceksin. Bu durum aynı zamanda senin de kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak.

    Eğer bunu iş yerinde uyguluyorsan şirket içinde iş birliğinin artması, silo dediğimiz organizasyon birimlerinin arasındaki beraberliğin, bilgi paylaşımlarının artması hatta o siloların yok olmasına doğru giden yolu hayal edebiliyor musun?

    Bütün bunları hayal ortamından çıkartmanın yolu: Working Out Loud !

    Peki bunu yapmak için neye ihtiyacın var?

    12 hafta boyunca kendine ayıracağın haftalık bir saat ve Working out Loud çember kılavuzları sana bu yolda yardımcı olacaklar.

     Başlarken neleri gözönüne almalısın?

      • Toplantılara düzenli olarak katılın: 
      Çemberdeki herbir kişi kendi hedeflerini takip ediyor olsa da bu yola birlikte çıkıyor, birbirinize karşılıklı destek oluyorsunuz. Önünüzdeki dönem düzenli katılım için engeller varsa başlamak için doğru zaman olmayabilir. Eğer 12 hafta düzenli katılımayı taahhüt edemiyorsanız bir çembere katılmayın.

      • İlk toplantınızda tüm toplantı tarihlerini planlayın ve takvimlerinize yerleştirin
      12 hafta uzun bir süre ve bazı toplantılar için değişiklikler olması doğal. Öyle bir durum olduğunda çemberinizle o toplantı için yeni  bir tarih bulmaya çalışın ama kolaylıkla bulamıyorssanız da toplantınızı yapın. Katılamayan üyenizin bir sonraki toplantıya hazırlanması için çember dışında destek olun.

      • Çember toplantılarında ve  aralarında kullanacağınız iletişim araçlarına karar verin 
      İletişiminizi sadece çember toplantısıyla sınırlı tutmayın. Bunu yapmak için de tabii ki hem çember buluşmalarında kullanacağınız araçlara karar verirken, aralarda da nasıl iletişimde kalacağınızı da düşünün.

      • Zaman takipçisi ve moderator iki önemli rol
      Toplantılarınızın verimli geçmesi için bu iki rolü ister sürekli bir kişinin üstlenmesi isterseniz sorumluluğu her hafta dönüşümlü olarak birinin üstlenmesiyle ilerleyebilirsiniz.

      • 12 haftalık süre için hedefinizi belirleyin
      Neyi öğrenmek, neyi keşfetmek istiyorsun? Belki seni büyük hayaline götürecek ilk adım, belki uzun zamandır merak ettiğin bir konu, belki de sadece daha iyi anlamak istediğin bir alan. Hedefiniz size gerçekten harekete geçirecek güçte olmalı. Bu hedefe ulaşmak sizin tek başınıza kolaylıkla yapamayacağınız, diğerlerinin yardımına, bilgisine ihtiyacınız olan bir konu olmalı.

      Sizinle bu yolda yürüyen kişilerle  buluşmak isterseniz, işte size birkaç adres:

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Şebnem Maier, Working Out Loud metodununun kurumlarda kullanılması, insan kaynakları ve inovasyon süreçlerine adaptasyonu için yetkili dünyadaki sayılı koçlardan olup, Türkiye'nin ilk ve tek lisanslı koçudur. 

     

    Robert Bosch GmbH bünyesindeki Bosch Connected Industry biriminde bir taraftan endüstri 4.0 çerçevesinde dijital dönüşümü desteklerken, diğer taraftan WOL Co-Creation girişimi ile çalışanların networkler kurarak insan merkezli sonuçlara ulaşmasına katkıda bulunmaktadır.

     

    WOL metodunu kurumsal olarak ilk uygulayan ve metodun yaratıcısı John Stepper ile metodu ve uygulama alanlarını geliştiren ekibin de bir parçası olan Şebnem Maier, bu ekiple birlikte 2019 yılında takım dalında  Almanya'da "Xing New Work" ödülünü kazanmıştır.

     

    Şebnem Maier, İzmir Kız Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi mezunudur. Robert Bosch GmbH de satışta yöneticilik görevinde çalışan Şebnem, networklerde çalışma, geleceğin çalışma metodları ve WOL hakkında gerek Almanya'da, gerekse uluslararası etkinliklere konuşmacı olarak katılarak deneyimlerini paylaşmaktadır. 

     

    Bunlarla birlikte kurucusu olduğu "Şebnem Maier Consulting - Network.Share.Grow" adlı  şirketinin sunduğu ayrıcalıklı ve inovatif hizmetlerini Türkiye'de gururla sunmaktadır. 





    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.