Accenture 'un danışmanlık şirketleri arasında kadın CEO'su olan tek şirket olduğunu biliyor muydunuz?
Geçtiğimiz Pazartesi günü yine ilhamla dolduğumuz bir şirket gezisinde, Accenture'daydık. Bir danışmanlık şirketi olan Accenture' un vizyonunu, misyonunu, çalışma imkanlarını ve değerlerini birinci ağızdan dinleme fırsatımız oldu.
Peki Accenture ne yapıyor?
Danışmanlık şirketi dememizden de anlaşılacağı gibi, Accenture'un amacı şirketlerin en yüksek performanslarına ulaşmalarını sağlamak, yaptıkları işte daha iyi olmalarına yardımcı olmak. Tabii ki daha çok kar etmelerini sağlamak bu işin en büyük amaçlarından biri.
Accenture bir sürü farklı sektör ile çalışmalar yürüten bir şirket. Dünya genelinde 120 ülkede, 377 bin çalışan ve 4000 şirket ile çalışıyorlar.
Türkiye'de odaklandıkları sektörleri de şu dört ana başlıkta şekillendirmiş;
o Communications, Media and TechnologyAyrıca projelerini de strategy, consulting, digital, operations ve technology diye beş ayrı ana başlık altına toplamışlar. Şu en gelişen ve büyüyen bir sektör olan digital'e yönelik çalışmalar yapıyorlar.
Eğer birçok farklı sektörle çalışama, çalışırken sürekli kendimi geliştirme, yeni şeyler öğrenme imkanım olsun diyorsan burası tam sana göre bir yer! Şirkete ilk girdiğinde bir mentorun oluyor ve bu şekilde ortama daha rahat adapte olabiliyorsun. Çalışırken de Accenture senin gelişimine yatırım yapıyor çünkü sürekli öğrenmen ve kendini geliştirmen gereken bir sektör. Her müşteriyle yeni bir proje yapıyor, yeni deneyimler kazanıyorsun ve Accenture deneyiminde en güzel öğrenme yöntemi olduğunu düşünüyor.
Giderek globalleşen dünyamızda, global bir şirkette çalışabilmek bir çoğumuzun hayali. Ancak öyle bir şirkette olsak bile bazen global olmasının imkanlarından yararlanamıyoruz. Accenture gerçekten global olarak çok aktif olan bir şirket. Diğer ülkelerdeki ofisleriyle çok rahatlıkla iletişime geçip, birlikte çalışabiliyorlar. Her iki tarafta da şartlar uygunsa başka bir ofiste çalışmaya gidebiliyorsun, ancak dürüstçe ve üzülerek söylemek gerekirse bu pek sık olmuyormuş. Ama yine de bize şöyle bir imkan sunuyor, 3 ya da 6 aylık projelerle yurt dışına gidip orada çalışabiliyorsun!
Accenture 'un değerleri neler?
Değerlerine çok önem veren ve uygulamak konusunda oldukça disiplinli bir şirket olduğunu söyleyebiliriz. Kısaca anlatmak gerekirse, bireylere saygıyı ön planda tutuyorlar. Patron-çalışan ilişkisinden çok usta-çırak ilişkisine benzer bir ilişki kuruluyor personeller arasında, bu da yeni başlayan insanların öğrenmesi ve yükselmesine olanak sağlıyor. "One global network" olmanın bütün yararlarından faydalanıyorlar, müşterilerine daha faydalı olabileceğini düşündüklerinde özellikle diğer ülkeler ile iletişim kurmakta hiç zorluk yaşamıyorlar. Ayrıca dürüstlüğe de çok önem veriyorlar.
Staja ve işe alım nasıl oluyor?
Her büyük şirkette olduğu gibi burada da bir sürü mülakat ve test atlatmamız gerekiyor. Dijital odaklı bir şirket olmasından da dolayı digital tabanlı bir çok süreç yapıyorlar, buna işe alım görüşmeleri de dahil. Staj için ise ACAP (Accentur Career Adventure Program) dedikleri bir program ile alım yapıyorlar.
Keyifli bir ofis ortamı, yaş ortalaması 29 olan genç ve dinamik bir ekip ile çalışmanın çok keyifli olacağına eminim. Bu gezimizde bunu bir kez daha kanıtlamış oldular bize.
Funda Hanımın konuşmasını ve kariyer maceralarını dinlerken bir kez daha "O yaparsa, ben de yaparım!" dedim ve yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını bir kez daha anladım. :)
Bu yazı Bin Yaprak misafir yazarlarından Rumeysa Bırçak tarafından yazılmıştır.
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum