Dr. Ahmet Aydemir ile 'işte eşitlik ve kadının iş hayatındaki önemi' hakkında yaptığımız röportaj için yazımızı okumaya devam et!
İstanbul'da doğdum, Robert Lisesi'nin ardından Koç Üniversitesi'nde psikoloji ve sosyoloji lisans, Boğaziçi Üniversitesi'nde işletme yüksek lisans ve yönetim ve organizasyon doktora programlarını, doktoramın bir dönemini Belçika'da Gent Üniversitesi'nde geçirerek tamamladım. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda (TEGV) iletişim eğitmenliği, TÜV NORD'da insan kaynakları yöneticiliği ve MEF Üniversitesi'nde profesyonel gelişim koordinatörlüğü ve işletme ve psikoloji bölümlerinde öğretim görevliliği yaptım.
Şu anda ise Bahçeşehir Üniversitesi'nde proje koordinatörlüğü görevimi sürdürmekte, TurkishWIN / BinYaprak dijital ağlarında 21. yüzyıl yetkinlikleri ve özellikle duygusal zeka konusunda patika kılavuzluğu yapmakta, Boğaziçi Üniversitesi'nde insan kaynakları yönetimi dersi vermekte ve mezun olacak öğrenciler için kişisel gelişim programları düzenlemekteyim.
Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde yapılan projelerin önemli bir kısmında topluma fayda sağlama hedefi mevcut, yani sosyal sorumluluk anlamında aktif bir yapıdayız. Bu sayede birçok kurumsal firma, sivil toplum kuruluşu ve eğitim kurumu ile kadının toplumdaki rolünün iyileştirilmesi, küçük yaştan itibaren eğitim alması, eğitim sonrası iş gücüne katılması ve cam tavan uygulamasına maruz kalmaması için çalışmalar yapmaktayız.
Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Merkezi ile kadınların üniversite hayatında doğru yetkinlikleri edinmesi ve mezun olurken istihdama yönelik gerekli donanımlara sahip olması konusunda, sektör ve akademiden önemli isimlerle kariyer seminerleri serileri düzenlemekteyiz.
Bir TurkishWIN dostu ve BinYaprak erkeği olarak çevremdeki tüm kadın ve erkeklerin kadın hakları ve ilgili tüm konularda farkındalık kazanması, bilinçlenmesi ve aksiyon alması için gönüllü çalışmalarımı da yoğun olarak sürdürmekteyim.
Elbette burada bahsedeceğim ilk kadın rol model annem Aysel Aydemir olacaktır; kendisi bir öğretmen çocuğu olarak iyi bir eğitim almam ve çalışan bir anne olarak ayaklarımın yere basacağı bir meslek edinmem konusunda bana her zaman örnek olmuştur. Lisans ve devamında öğrencisi olduğum Prof. Dr. Hayat Kabasakal, Prof. Dr. Muzaffer Bodur ve Prof. Dr. Zeynep Aycan, şu anda birlikte çalıştığım Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve her zaman bana destek olan Prof. Dr. Zuhal Baltaş da eğitimin ülke çapında tüm kadınlara ulaşılabilir kılınması anlamında hatırı sayılır çalışmaları olan önemli akademisyenlerdir. Uzun yıllar kurumsal yöneticilik yaptıktan sonra kadın istihdamını arttırma ve kadınlara destek olma konusunda çalışmalar yapan Oya Alıcı Günay, Seden Limoncuoğlu ve İdil Türkmenoğlu da birlikte çalışma şansı bulduğum önemli iş insanlarıdır.
Hayatını kadınların eğitimine adamış Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, ve başarılarıyla tüm gençlerimize örnek olan Dr. Öğr. Üyesi. Canan Dağdeviren de toplum için önemli rol modellerdir.
#işteeşitlik çünkü kadın ve erkek eşittir ve kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da erkekler ile eşit hakka ve fırsata sahip olmalıdır. Bu eşitliği sağlamak kadınların görevi olduğu kadar erkeklerin de görevidir. Aileden başlayıp kurumlara uzanan ataerkil yapıyı dengelemek ve bu yapıda eğitimden istihdama kadınların da en az erkekler kadar yer almasını sağlamak toplumun önemli önceliklerinden biri olmalıdır. Bu yüzden #işteeşitlik.
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir
Yorum