Öz Farkındalık

     Duygusal zekanın tüm boyutlarının temel kavramı:Öz farkındalık. Peki nedir bu 'Öz farkındalık'?

    3 Boyutlu Olarak Basılan İlk Kalp

    İsrail Tel Aviv Üniversitesi'ndeki araştırmacılar hastaların kendisinden alınmış hücreleri kullanarak biyobasım işlemiyle kalp üretebilmek için yeni bir yaklaşım geliştirdi. Peki bu yaklaşımla üretilen bu kalp ne kadar işlevsel?

    Yeni Geliştirilen Giyilebilir Bir Sensör Ter İçerisindeki Stres Hormonunu Tespit Ediyor

    Kortizol, stresi izlemenin anahtarıdır fakat bunu anında ölçmek zordur; Stanford araştırmacıları bunu nasıl çözdüklerini anlatıyorlar!

    Biyobasıma Genel Bakış

    Üç boyutlu yazıcı teknolojisi hayatımızın her alanına giriyor ve günden güne gelişmeye devam ediyor. Sağlık alanında üç boyutlu yazıcılar nasıl kullanılıyor? Bu yazıda sizin için inceledim, keyifli okumalar!

    Laboratuvarda Üretilmiş Akciğerleri Domuzlara Başarılı Bir Şekilde Nakil Edebiliriz

    Donör akciğer ihtiyacını karşılayacak yeni gelişmelerden haberdar olmak için yazıyı okumaya devam et!

    Kanser Çalışmalarında Grafen ve Altının Rolü

    Grafen ve altın, yeni ilaçları test etmemize, ilaçları doğru bir şekilde hedefe teslim etmemize ve kanseri gözlemlememize yardım ederek daha sağlıklı olmamızı sağlayabilir! Yazımda ayrıntılara yer verdim, iyi okumalar!

    Sentetik Ağaçlarla Dünyayı Kurtarabilir Miyiz?

    Küresel ısınma günümüzde büyük bir problem. Şimdilik bunu durduramasak da, havadaki karbonu emen sentetik ağaçların yardımıyla yavaşlamasını sağlayabiliriz!

    Kök Hücreler Diyabetin Çaresi Olabilir Mi?

    Stem Cell Reports dergisinde yer alan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan yeni bir çalışma kök hücrelerin diyabet tedavisinde kullanılmasında yeni bir ümit aşılıyor!  Ayrıntılar yazıda...

    Depresyon Hastaları İçin Yeni Tedavi Umudu

    Depresyon nedir? Tedavi edilebilen bir hastalık olan depresyon için yeni bulgular var, ayrıntılar yazıda!

    Kalp Sağlığına Dost Gıdalar

    Sizce kahve ve çikolata tüketmek mi yoksa brokoli ve balık tüketmek mi kalp sağlığına iyi gelir? Peki, ya doğru cevap hepsiyse... İşte karşınızda kalp dostu gıdalar! 

    Bilim Severler İçin Kitap Önerileri

     Yaşam bilimleri sevdalıları için öneri kitaplar derledik. Kısa değerlendirmeleriyle listelediğimiz kitap önerilerimizi yaşam bilimlerine meraklı okurlarımıza sunuyoruz. Fizikten matematiğe, evrime, genetiğe, tıbba, felsefeye, psikiyatriye kadar çeşitli alanlar üzerine okumalar yapma fırsatı tanıyan kitapları bir araya getirdik. Keyifli okumalar!

    Prof. Dr. Bahar Uslu ile Çok Keyifli Bir Röportaj Gerçekleştirdik!

    Prof. Dr. Bahar Uslu, kariyer yolculuğunun başındaki tüm öğrenciler için çok önemli tavsiyelerde bulundu. Yurt dışında çalışmak, üniversite hayatı, kariyer, bilimsel araştırma projeleri ve girişimcilik gibi birçok konuda kıymetli paylaşımlarda bulundu. Bahar Uslu hocamıza teşekkürlerimizi sunuyor, tüm okurlarımıza keyifli okumalar diliyoruz!

    Bilimin İncileri: Hatice Ferda Özgüzar

    Biyomedikal alanında doktora çalışmalarını yürütmekte olan Hatice Ferda Özgüzar ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisinin çalışmalarını, eğitim ve kariyer yolculuğunu, bizlere tavsiyelerini konuştuk. Kendisine paylaşımları için teşekkür ediyor, keyifli okumalar diliyoruz! 

    Bilimin İncileri: Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı ile Röportaj

    Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı'nın yurt dışı tecrübeleri ve kariyer hayatı hakkında ilham verici tavsiyeleri öğrenebileceğiniz harika bir röportaj!  

    Merakın Peşinden Gitmek

    Bilim insanlarının keşfetmeye yönelik meraklı bakış açısının insanı farklı alanlarda besleyebileceğini düşünenlerdenim. Bu yazıda sadece kendi alanım olan genetiğe değil aynı zamanda farklı alanlara da duyduğum merakın benim yolculuğuma kattıklarını anlatmaya çalıştım!

    Yaşam Arşivine Hoş Geldiniz: Biyoenformatik

    Uçsuz gen okyanusunda hedefimize doğru yol almak istediğimizde bize yardım eden rüzgarın adı; biyoenformatik. Gelin bu okyanusu birlikte keşfe çıkalım.

    2018 Ogawa-Yamanaka Kök Hücre Ödülü

    Her yıl rejeneratif tıp alanında translayonel araştırmalarıyla başarı elde etmiş bilim insanlarına verilen ve kök hücre dünyasının genç kaşifi Nobel Ödüllü Shinya Yamanaka'nın adını taşıyan Ogawa-Yamanaka ödülü bu yıl Marius Wernig'in oldu.

    Ev Sahibi- Mikroorganizma Etkileşimleri İçin Bir Paradigma Değişimi

    Günümüzde mekanizmaları tam olarak keşfedilememiş diyabet ve kansere bilim dünyasında yepyeni bir keşifle ismini yazdıran bilim insanlarının ses getiren makalesi PNAS dergisinde yayımlanladı.

    Ogawa-Yamanaka Kök Hücre Ödülü

    Kök hücre dünyasının prestijli ödülü sahiplerini buldu. Ödül ve kazananlar hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam et!

    Biyolojik Saatin Nobel'e Uzanan Hikayesi

    Canlılar yaşam döngülerinde muntazam bir biyolojik ritme sahiptir. Bu biyolojik ritimlerin Nobel'e uzanan araştırma hikayelerini birlikte keşfe çıkalım!

    © 2025 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.